kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 VIdis bogastvo i prosperitet veci nego u Srbiji. I to je jasno. SAmo mi josh uvek nije jasno, zasto ti smeta toliko sistem koji obezbedjuje takav prosperitet ovde u Srbiji. Ma jok, sklonio sam taj deo iz posta nema potrebe na to da skrecemo diskusiju. koji sistem? o čemu ti pričaš, zar ti misliš da će srbija ikada imati švabski sistem dal si ti normalan, sistem nije samo politika nego i narod, ne možemo mi nikada biti švabe i hvala bogu što ne možemo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 VIdis bogastvo i prosperitet veci nego u Srbiji. I to je jasno. SAmo mi josh uvek nije jasno, zasto ti smeta toliko sistem koji obezbedjuje takav prosperitet ovde u Srbiji. Ma jok, sklonio sam taj deo iz posta nema potrebe na to da skrecemo diskusiju. da ti je malo da promoliš nos u francusku pa da vidiš šta je bijeda gora nego u kruševcu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 koji sistem? o čemu ti pričaš, zar ti misliš da će srbija ikada imati švabski sistem dal si ti normalan, sistem nije samo politika nego i narod, ne možemo mi nikada biti švabe i hvala bogu što ne možemo! Kada je norveska iz zemlje ubica mogla da se pretvori u zemlju najvecih humanista, moze i Srbija. Sve sto ti treba je sistem. Narod se samo prilagodjava sistemu. Kada postavis sistem gde moras da ubijas za parce hleba dobijas skok kriminala (devedesete), kada postavis sistem gde se nagradjuje parazitsko ponasanje, clanstvo u partijama i kada se preko toga dolazi do posla, ljudi ce se prilagoditi tom sistemu. Dakle - sistem, pa se onda menjaju ljudi. Samo je bitno da sistem bude racionalan i da nagradjuje rad, a ne nerad. Tako ce i Srbi postati radni. I da, jesam normalan, ja sam patriota, rodoljub, verujem u svoj narod. Ne gledam na iste kao na neradnicku stoku. Kako gledate ti i crveni baron. da ti je malo da promoliš nos u francusku pa da vidiš šta je bijeda gora nego u kruševcu Zanimljivo da si uzeo Francusku za primer, jer je Francuska jedna od zemalja sa sistemom slichnim Srbiji. Mada opet daleko je od bede gore nego u Krusevcu, to je glupost, ali je lose nego u nemackoj. A sta razlikuje francusku i nemacku? Sistem i nivo ekonomskih sloboda. Ustvari tachno mozes da vidis, zemlje u EU sa vecim sistemo ekonomskih sloboda generalno imaju bolje brojke nego zemlje sa manjim. Bolji privredni rast, manji problem sa siromasnima itd. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 koji sistem? o čemu ti pričaš, zar ti misliš da će srbija ikada imati švabski sistem dal si ti normalan, sistem nije samo politika nego i narod, ne možemo mi nikada biti švabe i hvala bogu što ne možemo! Ne secas se da je Vucic rekao da ce menjati svest Srba? Dobio je apsolutnu vlast, pa polako. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ne secas se da je Vucic rekao da ce menjati svest Srba? Dobio je apsolutnu vlast, pa polako. Haha, nema brate ljudi sami menjaju svest. Prilagodjavjau se okolnostima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Српска посла - сви смо све објаснили и ником ништа није јасно... ni tebi nije jasno zašto kordun nije mogao da služi vojsku republike srpske a ima vojnu knjižicu? pa ajde da objasnim iz početka, pošto je r rpska kao i cijela bih pod direktnom zapadnom upravom, prvo sto su uradili nakon rata je da su skresli vojsku na nivo lovačkog drustva, bilo je previše mladića koji su regrutovani, nisu mogli svi da služe vojsku , onda su političari došli u gužvu, prvo su smanjili vojni rok na 6 mjeseci pa na 3 mjeseca ali ni to nije vredilo, lijepo nas koji nismo rođeni na prostoru r srpske , recimo nas iz krajine su regrutovali ali su nas stavljali na odgodu sluzenja vojnog roka jer nema kapacitteta, ja sam cak sa hrvatima imao problem jer i oni su me zvali da služim vojsku ali sam već bio vojni obaveznik r srpske i to su morali da uvaže, znači mogao sam služiti vojsku ali u hrvatskoj u r srpskoj možda prek oneke veze, vezu nisam imao nit sam je trazio, nisam ja sklon tome, ja ne tražim ni da mi roditelj nesto isposluje kamo li neko treci jer sam takav tip, milosavljeviću su mile veze kad tako razmislja ja ih se gadim svom dušom!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Kada je norveska iz zemlje ubica mogla da se pretvori u zemlju najvecih humanista, moze i Srbija. Sve sto ti treba je sistem. a čuj vi liberalisti onda mjenjajte narod mene nećete jerbo ćete dobiti preko sred glave Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 al šta ćeš u tokiju, jel voliš japanke ) Јапанке могу да набавим и овде, али их не волим. Јер увек ми отпадне онај кружић што натакнеш палац у њих и разбуцају се. Можда имам велик палац шта знам R.Žiskar, feeble, Manolis and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Јапанке могу да набавим и овде, али их не волим. Јер увек ми отпадне онај кружић што натакнеш палац у њих и разбуцају се. Можда имам велик палац шта знам :jtl2jq: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 a čuj vi liberalisti onda mjenjajte narod mene nećete jerbo ćete dobiti preko sred glave Ako oces da radis da budes vredan i produktivan sistem ti to omogucije i nagradjuje te. Ne znam sta je lose u sistemu koji tebi dozvoljava da ti budes sta oces u granicama neke normalnosti, naprimer da ne skodis imovinski, materijalno, fizicki drugima Svaki drugaciji sistem ne valja. Los je za ljude. Mozda je super dobar za jednu grupu ljudi ali je cesto jako los za sve ostale. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ako oces da radis da budes vredan i produktivan sistem ti to omogucije i nagradjuje te. Ne znam sta je lose u sistemu koji tebi dozvoljava da ti budes sta oces u granicama neke normalnosti, naprimer da ne skodis imovinski, materijalno, fizicki drugima Svaki drugaciji sistem ne valja. Los je za ljude. Mozda je super dobar za jednu grupu ljudi ali je cesto jako los za sve ostale. brate moj treba raditi, ja sam se za svoje 33 godine naradio ko životinja i ispunio sam si skoro sve želje koje sam imao kao mladić bar one materijalne, tu ti je najmanje bitan sistem a najbitnije je zasukati rukave, nema nista od palamudenja.... gledam tebe kako si kupio one lijepe ruže i sadiš ih u dvorištu, zašto ti ne bi pravio te ruže i prodavao, imaš zemlju imaš imanje na selu ima š sve uslove a ti sebe praviš ovisnikom od nekog sistema dal si ti normalan, pa tebe treba da boli uvo za sistemom gledaj svoja posla a nemoj da praviš od sebe nekog ovisnika od sistema ne živiš ti u centru beograda na držaavnoj grbači Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 brate moj treba raditi, ja sam se za svoje 33 godine naradio ko životinja i ispunio sam si skoro sve želje koje sam imao kao mladić bar one materijalne, tu ti je najmanje bitan sistem a najbitnije je zasukati rukave, nema nista od palamudenja.... Najveca je glupost pricati da "nije bitan sistem" i onda otici u zemlju gde mozes da radis upravo zahvaljujuci sistemu, dok u Srbiji ne mozes (upravo zahvaljujuci sistemu) ... gledam tebe kako si kupio one lijepe ruže i sadiš ih u dvorištu, zašto ti ne bi pravio te ruže i prodavao, imaš zemlju imaš imanje na selu ima š sve uslove a ti sebe praviš ovisnikom od nekog sistema dal si ti normalan Ajd sad cu da ti pojasnim zasto ne. Zato sto kada bih isplacao sve poreze, doprinose, sve silne gluposti koje mi sistem namece, svu silnu birokratiju ja bih bio na gubitku. Dzabe rad/ Sta ti mislis, da je narod u Srbiji lenj i suntav pa niko razbijaju pare od sadnje ruza, kukuruza, krompira, biznisa? Dakle... sistem im ne dozvolajva da uspeju. Dok u Nemackoj sistem dozvoljava da uspes. Evo bas sada pricam sa jednim cvecarom, koji radi vec 20 godina, jedva sastavlja kraj sa krajem. U nemackoj bi sigurno imao da prehrani porodocu, i bude neka srednja klasica. U srbiji to nema, jer ga koci sistem. Iz istog razloga ti tamo otvaras firmu a ne ovde. JEste rad bitan, ali apsolutna je glupost da je sistem nebitan. Mozes ti biti vredan privrednik u Komunizmu koliko hoces - pa propadas. Dok u americi svako ko se malo potrudi zaradi za pristojan zivot. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Najveca je glupost pricati da "nije bitan sistem" i onda otici u zemlju gde mozes da radis upravo zahvaljujuci sistemu, dok u Srbiji ne mozes (upravo zahvaljujuci sistemu) Ajd sad cu da ti pojasnim zasto ne. Zato sto kada bih isplacao sve poreze, doprinose, sve silne gluposti koje mi sistem namece, svu silnu birokratiju ja bih bio na gubitku. Sta ti mislis, da je narod u Srbiji lenj i suntav pa niko razbijaju pare od sadnje ruza, kukuruza, krompira, biznisa? Dakle... sistem im ne dozvolajva da uspeju. Dok u Nemackoj sistem dozvoljava da uspes. Iz istog razloga ti tamo otvaras firmu a ne ovde. JEste rad bitan, ali apsolutna je glupost da je sistem nebitan. Mozes ti biti vredan privrednik u Komunizmu koliko hoces - pa propadas. Dok u americi svako ko se malo potrudi zaradi za pristojan zivot. dobro brate ti se onda pritaji pa čekaj bolja vremena, šta ja drugo da ti kažem, mene će u njemačkoj lupati sada sa 60% poreza Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 dobro brate ti se onda pritaji pa čekaj bolja vremena, šta ja drugo da ti kažem, mene će u njemačkoj lupati sada sa 60% poreza Idemo, bilbijanje.. ne vredi... Pa dobro kad ti je taj porez toliko strasan u nemackoj, sta te sprecava da otvoris u Srbiji? Posto su ti ovde (po tvom vidjenju) uslovi povoljniji. Mislim ja se pomucim da ti objasnim nesto, i ti mi na to zavlacis spinovanjem... zasta li ja sta pricam sa tobom.. kad si od onih sto jedno pricaju a drugo rade i onda furaju neka objasnjenja zasto oni to tako. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Idemo, bilbijanje.. ne vredi... Pa dobro kad ti je taj porez toliko strasan u nemackoj, sta te sprecava da otvoris u Srbiji? Posto su ti ovde (po tvom vidjenju) uslovi povoljniji. Mislim ja se pomucim da ti objasnim nesto, i ti mi na to zavlacis spinovanjem... zasta li ja sta pricam sa tobom.. kad si od onih sto jedno pricaju a drugo rade i onda furaju neka objasnjenja zasto oni to tako. ja tamo imam privlačne poslovne ponude, ne zanima me sistem onakav kakav je moram ga ispostovati, zanima me racunica, ne spinujem ja nista, nego pokušavam da tebe razumijem, al ne vredi...jedina olakšica koju ću tamo imati je godinu dana ne moram da plaćam pdv koji je 21 % ja mislim, što nije malo, ali sta to vredi kad te sa svim drugim tovare.... ne neću furati objaššnjenja nego ću ćutati da ti spinuješ ljude na mene tad ću biti dobar kordun, meni ekonomija srbije nije problem strašan, meni je veći problem okupacija, to što ja imam posao van srbije je moja stvar a nije stvar srpskog sistema, ljudi idu iz njemacke pa rade u srbiji jer imaju dobre poslovne ponude sta to znaci da njemacka treba da se ugleda na srpski sitem ajde molim te. ja sam ti pošteno rekao sta je najbitnije, zasukati rukave, sve ovo ostalo je sporedna stvar Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука