cloudking Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 пре 13 часа, GeniusAtWork рече Па и Чанак се кандидовао. Нормално, као и увек код нас на изборима, ту је и гомила анонимуса за које нико никад није чуо нити ће чути. Циркус ко и увек... Ako nema jedunstvenog kandidata sledeca opcija je sto vise kandidata. Vuk i Sasa se protive toj ideju zato sto su oportunisti i zabole ih za vucica... u ovoj ujdurmi samo vide zgodnu priliku da se politicki lansiraju. Zato im politicki stav nije "samo da se izadje na izbore" nego "samo da svi glasaju za MENE"... Protivljenje zbog "oduzimanja glasova" ovome ili onome je stupidno jer niko od njih ne moze ni da pridje da pobedi vucka u prvom krugu. Zato nam za prvi krug treba sto veca izlaznost, sto vise glasova bez obzira dal ce glasaju za jankovica ili za npr boska. U tom kobtekstu je odluka da se ispred DJB kandiduje radulovic najbolja moguca. DJB nema puno glasaca ali sad se svaki broji i ako postavis pitanje ko moze najvise DJB pristalica da izvede na glasanje, odgovor je radulovic. Zato ne kapiram hejt ljudi poput rilaha koji ionako nikad ne bi glasao za DJB. Svojom kandidaturom Radule samo osigurava da pristalice NJEGOVE stranke izadju u sto vecem broju, a za to niko ne moze da mu zameri jer iza takve odluke nedvosmisleno stoji motiv obaranja Vucuca jer Radulovic sam nema ama bas nikakvu korist od kandidature... osim ako niste tolko ogrezli u hejt da pomislite da se kandidovao zato sto sam veruje da ce pobedi... Osim toga ja sam jedino radulovica cuo da prica da nije vazno ko ce da pobedi dokle god vucko izgubi... ovi ostali su ipak vise u fazonu "vazno je da vucko izgubi dokle god sam pobednik JA" Аурор, florenntina and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 Upravo to. Najbolja strategija za pobedu je da opozicija ims jednog kandidata. Posto to na zalost nije upalilo, sledeca nabolja opcija je da kako znas i umes izvuces sto vise ljudi da glasaju kako ovaj psihopata ne bi pobedio u prvom krugu. A jedino sto DJB moze da uradi po tom pitanju jeste da izbace svog kandidata. Time bar koliko-toliko smanjuje verovatnocu pobede Vucica u prvom krugu iako smo vec duboko zagazili u opasnu zonu jer se Jankovic i Jeremic nisu dogovorili... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 пре 2 минута, cloudking рече Zato ne kapiram hejt ljudi poput rilaha koji ionako nikad ne bi glasao za DJB. Svojom kandidaturom Radule samo osigurava da pristalice NJEGOVE stranke izadju u sto vecem broju, a za to niko ne moze da mu zameri jer iza takve odluke nedvosmisleno stoji motiv obaranja Vucuca jer Radulovic sam nema ama bas nikakvu korist od kandidature... osim ako niste tolko ogrezli u hejt da pomislite da se kandidovao zato sto sam veruje da ce pobedi... Има један сјајан чланак од пре неколико дана из Недељника који се бави шибицарском логиком која је натерала ДЈБ да изађу са својим кандидатом. Има и овде тема на форуму, мрзи ме сад да тражим, али види међу темама које сам покренуо. Што се тиче опозиционе математике, ја ствари видим на следећи начин: Битно је да се покрију у првом кругу сви сегменти опозиције: грађанска, грађанско - национална и национална струја. То су три кандидата: Саша Јанковић, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић. Зашто је то битно? Зато што свако од њих захвата одређени сегмент бирача који се углавном не преклапају, и за које је битно да изађу у првом кругу да би били мотивисани да изађу у другом кругу. Да не излази њихов кандидат, не би изашли у првом кругу јер за ову другу двојицу никад не би гласали а да им је то први избор, и онда не би изашли ни у другом кругу. Дакле, ова три кандидата чине највећу могућу покривеност бирача и за први и за други круг. И бирачи ДЈБ-а би свакако изашли на изборе и гласали за једног од ова два кандидата. Како Радуловић својом кандидатуром квари ту математику? На првом месту, опет се показује нејединство опозиције, и ствара се дефетизам међу гласачима који би изашли да гласају за неког од ова три кандидата, првенствено зато што су бирачи ДЈБ подељени између прве две групе (грађанска и грађанско - национална). Даље, својим изласком смањује проценте за остала два кандидата и повећава шансе да у други круг уђе Шешељ, погуран гласовима напредњака у првом кругу. И на крају опет, по ко зна који пут, испада шибицар, који је, попут Вучића, ко зна колико пута у задњих пар месеци изјавио да нема намеру да се кандидује за председника, што додатно смара људе. Не знам како се било ко упалио на тупаву ДЈБ причу о милијарду кандидата и како је то нешто позитивно, али математика је сасвим јасна. Зашто је Радуловић изашао? Да би спасио рејтинг странке који је вртоглаво почео да пада, јер су сада већ скоро сви провалили да се ради о групи дилетаната (који ни потписе за кандидатуру не знају да скупе како треба), и зашто што су га у међувремену напустила три посланика због деспотског статута странке који хоће да изгура. Ето, укратко. Да не буде да сам удбаш или да мрзим човека, или да га пљујем без повода и логике. Овим потезом је можда управо запечаћена било каква могућност промене на овим изборима, а ако се то деси, највећи ће кривац да буде Радуловић, и тиме једном за свагда да докаже оне сумње које га вазда прате, да је Вучићев тројански коњ у редовима опозиције. Paradoksologija and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 @RYLAH Upravo je sve suprotno od onoga sto si napisao. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 4 часа, cloudking рече osim ako niste tolko ogrezli u hejt da pomislite da se kandidovao zato sto sam veruje da ce pobedi... Ја сигурно не хејтујем било кога осим Вучка. Уосталом, гласао сам за ДЈБ на прошлим изборима, вероватно се сећаш да сам то поменуо пар пута баш овде на теми Разумем шта хоћеш да кажеш и надам се да си у праву, али мени се чини да је све пропало чим опозиција није смогла снаге да стане иза једног кандидата, оног ко би по неким реалним проценама имао највише шанси да победи, ма ко то био. Ово кажем јер знам како људи, гласачи, око мене размишљају: "Ма све је то иста багра, боли их уво, ево свађају се..", итд. Да се опозиција ујединила и јасно и гласно стала иза једног човека ствар би била сигурно другачија, јер тиме што је Вучко заказао изборе за месец дана, "паузирао" заседање скупштине до тада и темпирао други круг на Ускрс, јасно је да се он боји резултата и да уопште није тако јак као што многи мисле (оно, кад распишеш изборе да други круг падне на празник, то значи да ти одговара што мања излазност, јасна тактика). И зато се бојим да је пропуштена историјска шанса да се нешто уради. Опет, надам се да грешим... Paradoksologija, florenntina and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 сат, GeniusAtWork рече Ја сигурно не хејтујем било кога осим Вучка. Уосталом, гласао сам за ДЈБ на прошлим изборима, вероватно се сећаш да сам то поменуо пар пута баш овде на теми Разумем шта хоћеш да кажеш и надам се да си у праву, али мени се чини да је све пропало чим опозиција није смогла снаге да стане иза једног кандидата, оног ко би по неким реалним проценама имао највише шанси да победи, ма ко то био. Ово кажем јер знам како људи, гласачи, око мене размишљају: "Ма све је то иста багра, боли их уво, ево свађају се..", итд. Да се опозиција ујединила и јасно и гласно стала иза једног човека ствар би била сигурно другачија, јер тиме што је Вучко заказао изборе за месец дана, "паузирао" заседање скупштине до тада и темпирао други круг на Ускрс, јасно је да се он боји резултата и да уопште није тако јак као што многи мисле (оно, кад распишеш изборе да други круг падне на празник, то значи да ти одговара што мања излазност, јасна тактика). И зато се бојим да је пропуштена историјска шанса да се нешто уради. Опет, надам се да грешим... Potpuno se slazem. I sta nam sada preostaje kad se vec nisu dogovorili Jankovic i Jeremic nego da se nadamo u sto veci broj kandidata koji ce imati za rezultat sto vecu izlaznost. A tako smo elegantno mogli da ga srusimo i krenemo bar malo napred. Ono sto me jos brine jeste cinjenica da Vucic sto je duze na vlasti, postaje sve opasniji, tako da bi, ako ne daj Boze pobedi, naredni mandat mogao biti bas tezak i to ne samo u finansijskom smislu... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 4 часа, GeniusAtWork рече Ја сигурно не хејтујем било кога осим Вучка. Уосталом, гласао сам за ДЈБ на прошлим изборима, вероватно се сећаш да сам то поменуо пар пута баш овде на теми Разумем шта хоћеш да кажеш и надам се да си у праву, али мени се чини да је све пропало чим опозиција није смогла снаге да стане иза једног кандидата, оног ко би по неким реалним проценама имао највише шанси да победи, ма ко то био. Ово кажем јер знам како људи, гласачи, око мене размишљају: "Ма све је то иста багра, боли их уво, ево свађају се..", итд. Да се опозиција ујединила и јасно и гласно стала иза једног човека ствар би била сигурно другачија, јер тиме што је Вучко заказао изборе за месец дана, "паузирао" заседање скупштине до тада и темпирао други круг на Ускрс, јасно је да се он боји резултата и да уопште није тако јак као што многи мисле (оно, кад распишеш изборе да други круг падне на празник, то значи да ти одговара што мања излазност, јасна тактика). И зато се бојим да је пропуштена историјска шанса да се нешто уради. Опет, надам се да грешим... Ma nije mi se post odnosio na tebe, nego sam pobrkao citiranje jer sam pisao sa telefona GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 8 часа, RYLAH рече Како Радуловић својом кандидатуром квари ту математику? На првом месту, опет се показује нејединство опозиције Bosko kaze ja cu sam. Vuk kaze ja cu sam. Jankovic kaze ja cu sam. Radulovic kaze moramo zajedno! Rilah (i mnogi drugi) kaze Radulovic razjedinjuje opoziciju... WTF? пре 8 часа, RYLAH рече Даље, својим изласком смањује проценте за остала два кандидата и повећава шансе да у други круг уђе Шешељ, погуран гласовима напредњака у првом кругу. Ah da... nije sad problem Vucic nego zapravo Seselj... prica koja je ocigledno isfabrikovana je Seselj realno nece da dobije ni trecinu glasova bilo jeremica bilo jankovica... Ta prica sa Seseljem je "plasenje mečke rešetom" kažemo mi u Nisu... пре 8 часа, RYLAH рече на крају опет, по ко зна који пут, испада шибицар, који је, попут Вучића, ко зна колико пута у задњих пар месеци изјавио да нема намеру да се кандидује за председника, што додатно смара људе. Sibicar, kolko ja znam nije imao takve izjave narocito sto je glavna odlika DJB pre izbora bila da ama bas nista ne prica o svojim namerama za predsednicke izbore. Pa to je stvar koja je najvise i nervirala birace... ja to nisam nigde video, ne kazem da nije, ali mi je sumnjivo. пре 8 часа, RYLAH рече Ето, укратко. Да не буде да сам удбаш или да мрзим човека, или да га пљујем без повода и логике. Овим потезом је можда управо запечаћена било каква могућност промене на овим изборима, а ако се то деси, највећи ће кривац да буде Радуловић, и тиме једном за свагда да докаже оне сумње које га вазда прате, да је Вучићев тројански коњ у редовима опозиције. пре 8 часа, RYLAH рече Зашто је Радуловић изашао? Да би спасио рејтинг странке који је вртоглаво почео да пада, јер су сада већ скоро сви провалили да се ради о групи дилетаната Cekaj malo... sad imamo problem s logikom. Stranka koja ima toliku moc u svojim rukama da svojim odlukama moze da promeni ishod citavih izbora ne moze da bude u isto vreme stranka kojoj vrtoglavo pada popularnost a ljudi je napustaju glavom bez obzira... ? I otkud su svi tolko sigurni da je za izlazak tih ljudi odgovoran Radulovic i njegov "despotizam"? Jesu li ti poslanici neki politicki krem, nesto najbolje sto je politika iznedrila pa se njihove odlke ne preispituju, nego je po automtizmu neko drugi odgovoran za to sto su preleteli u drugu stranku? Da oni su preleteli, a mi od preletaca pravimo zrtve... Eno i Veljini citavi odbori presli u SNS, mora da je Velja za to odgovoran... tesko da su ih vodili neki drugi motivi пре 8 часа, RYLAH рече (који ни потписе за кандидатуру не знају да скупе како треба) Da... znam... citao sam u Informeru i ja... Daj be Rylah... evo ja o Risticevicu i njegovoj stranci mislim da su skupina neobrazovanih seljacina pa kad bih cuo na vestima da "ne umeju da skupe potpise", iskreno ne bih poverovao... пре 8 часа, RYLAH рече и зашто што су га у међувремену напустила три посланика због деспотског статута странке који хоће да изгура. Jesu ovi sto su ostali neki mazohisti onda? florenntina је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 20 минута, cloudking рече Rilah (i mnogi drugi) kaze Radulovic razjedinjuje opoziciju... WTF? Не знам за друге, ал ја горе објаснио што мислим да је ово било идеално, да опозиција за први круг има три кандидата. Четврти и пети (Радуловић и Чанак) не играју за исти тим, јер им се гласови преклапају. пре 20 минута, cloudking рече Sibicar, kolko ja znam nije imao takve izjave narocito sto je glavna odlika DJB pre izbora bila da ama bas nista ne prica o svojim namerama za predsednicke izbore. https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17021405_396854550677994_5362131371980222326_n.png?oh=a8da92096379bf5e21694ff70d09012b&oe=592C7D61 Један од наслова, мрзи ме даље да идем, ал можеш и сам да гуглаш. пре 20 минута, cloudking рече Da... znam... citao sam u Informeru i ja...Daj be Rylah... evo ja o Risticevicu i njegovoj stranci mislim da su skupina neobrazovanih seljacina pa kad bih cuo na vestima da "ne umeju da skupe potpise", iskreno ne bih poverovao... Ја ти управо о томе причам. И оно раније кад су кукали на овога или онога, кад погледа неко ко зна, испостави се да су људи путујући циркус који није знао да састави приговор или који даје изјаве да ће да туже овога или онога, прође рок за тужбу, онда каћу да неће тужбу да поднесу у Србији. Ево опет, приредио Џивџан https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17103829_396694840693965_3435693803353636423_n.png?oh=f39d5213b9779859aff421738659f533&oe=5968C42C Значи, најосновнији услов нису испунили, оно што им пише да је обавезно. пре 20 минута, cloudking рече Stranka koja ima toliku moc u svojim rukama da svojim odlukama moze da promeni ishod citavih izbora ne moze da bude u isto vreme stranka kojoj vrtoglavo pada popularnost a ljudi je napustaju glavom bez obzira... ? Нема моћ да промени исход избора, него да покаже јединство опозиције (објаснио ја већ што мислим да су три кандидата идеална, да се не враћамо на то). А то му и није први пут да тако развали кад опозиција добије прилику да нешто заједнички уради. пре 20 минута, cloudking рече I otkud su svi tolko sigurni da je za izlazak tih ljudi odgovoran Radulovic i njegov "despotizam"? Jesu li ti poslanici neki politicki krem, nesto najbolje sto je politika iznedrila pa se njihove odlke ne preispituju, nego je po automtizmu neko drugi odgovoran za to sto su preleteli u drugu stranku? Da oni su preleteli, a mi od preletaca pravimo zrtve... КО је политички крем? Ја их сматрам кловновима, исто ко и остале из тог циркуса. Само нисам видео да су код неког отишли, и нисам (макар за сад) видео да су и из ДЈБ рекли да су узете паре. пре 20 минута, cloudking рече Jesu ovi sto su ostali neki mazohisti onda? То је питање за њих, не знам зашто мене питаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 7 часа, florenntina рече @RYLAH Upravo je sve suprotno od onoga sto si napisao. Сјајна анализа. Нека си ми рекла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Ево, ко још увек сумња да је прича о пореском дугу удбашко - ватиканска завера: Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 1 hour ago, RYLAH рече Ево, ко још увек сумња да је прича о пореском дугу удбашко - ватиканска завера: Sto je brzo to je kuso. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Па ови људи су благо Lady Godiva, Juanito and drvce је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 4 минута, RYLAH рече Па ови људи су благо Ma ti definitvno unosis nesto licno u ovu pricu , a mene bas zanima sta bi to moglo biti florenntina је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 2 минута, cloudking рече Ma ti definitvno unosis nesto licno u ovu pricu , a mene bas zanima sta bi to moglo biti 13 Или се нервирам што нам је дошао шибицар и продао паметним људима причу да је он права опозиција коју смо чекали и што је од највеће опозиционе посланичке групе направио путујући циркус, или ме плаћа СНС. Ја мислим да је ово друго. Иначе, ово пејстовано је азбука за сваког ко хоће да се бави било каквом политиком, сем на нивоу месне заједнице. Све три гране власти су ЈЕДНАКЕ, јер је поента да контролишу једна другу, и цео уставни систем је, макар теоретски, направљен тако да три гране власти контролишу једна другу. У САД то и није у домену теорије, него је аксиом који функционише преко 150 година (оних првих 80 и кусур година да им одбијемо на успостављању тог система). Е сад, замисли човека који би да буде власт, који се кандидовао за председника, а да не зна ни основе уставног система који би требало да брани. Paradoksologija and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука