RYLAH Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Управо сада, cloudking рече Kako ce beli listici da tu situaciju makar pokrenu na bolje? Ja jednostavno ne vidim tu opciju... Jedino ako mislis da ako dovoljno dugo sedimo skrstenih ruku da ce ljudima polako da krene da dolazi iz d. u g.? Никакви листићи то неће да преокрену, о томе причам. Свако мора свакога дана да ради на томе, иначе можемо опет да имамо ситуацију у којој Борислав Пекић не може да пређе цензус ни за месну заједницу, а не за посланичко место. И није једини који је доживео тортуру полуписменог света. Ево гледај само једну ствар: да не идемо даље, на овом сајту можеш да добијеш разне савете, који иначе коштају много. Само правни савет кошта по тарифи најмање 3.000 динара. Да ни не улазим у то колико би коштало нешто што ти Хуан напише скроз за џабе, или знање које добијеш из Ћирилових блогова о историји, или од свих осталих који су спремни да своје време и знање овде поделе. Шта је резултат? Резултат је је мене лично, после почетног замаха, стартовало пар људи преко пвт, где су добили правне савете, али то је то. Активан сам форумаш, нема шансе да су пропустили да ми виде банер. Значи, или имамо људе који немају никаквих правних проблема у животу, или имамо људе који су толико убијени у појам да неће ни 3.000 динара (ово је минимум, овде су давани и много скупљи савети) да уштеде џабе, или су потпуно изгубили поверење у то да неко нешто ради из чисте жеље да помогне свом брату или сестри, чак и кад се налазе на православном сајту. Е та свест никад неће на изборе да изгласа неког најбољег, него неког ко се представља као месија, био он Шешељ, Радуловић, Милошевић, Вучић, или Канг, освојитељ свемира који је дошао да нам скине сваку бригу с врата. Зашто? Зато што та свест подразумева пасивност и очекивање од других да ти реши проблеме. Како ту свест мењати? Сваког дана - на послу, у кафани, у породици... Капирамо се. Док се та свест не промени, сваки избори су излишни, јер ништа и неће да промене. Ево, само направи искрени ментални експеримент: само од две хиљадите па надаље имали смо колико већ влада, у којима је било колико већ странака, и кроз функције је прошло ко зна колико људи на свим нивоима. Да ли се променила политика? Начин селекције кадрова? Бламирање тих кадрова? Ако нису, онда није до странака и њихових лидера... drvce, Juanito, Justin Waters and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 6 минута, florenntina рече Nije glupost. Ako ljudi ne budu glasali protiv Vucica, opet ce pobediti i stanje ce ostati isto a vrlo verovatno i gore. Nema tu filozofije, jasna logika. Evo i tebe da pitam: Imas li neku bolju alternativu trenutno od Radulovica? Стање ће да буде исто, био Вучић или неко други. Као што је исто, или са малим помацима већ тридесет година. А што се тиче алтернативе, изгледа да се дефинитивно не разумемо. За мене није алтернатива други лидер, други месија. За мене је алтернатива други ментални склоп, други систем вредности, други начин рада. Тога нема нигде. И што бих онда себе сврставао било где? Јанко and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 1 минут, RYLAH рече Стање ће да буде исто, био Вучић или неко други. Као што је исто, или са малим помацима већ тридесет година. А што се тиче алтернативе, изгледа да се дефинитивно не разумемо. За мене није алтернатива други лидер, други месија. За мене је алтернатива други ментални склоп, други систем вредности, други начин рада. Тога нема нигде. И што бих онда себе сврставао било где? Капирам све... али колики дефетиста треба да будеш па да останеш у србији са таквим размишљањем? uros је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Sama cinjenica da je Sasa covek koji je bio unutra i onda izasao u javnost da raskrinka Dinkica je dovoljna da mu dignemo spomenik na Terazijama. Dinkic MORA da zavrsi u zatvoru. Idemo u pobedu ljudi, ne dajte se, covek je pored najgoreg blacenja u medijima dobio ~7% glasova na parlamentarnim izborima, sada ce dobiti samo jos vise! florenntina, Аурор and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Управо сада, cloudking рече Капирам све... али колики дефетиста треба да будеш па да останеш у србији са таквим размишљањем? Сасвим супротно. Радиш сваког дана, само што не очекујеш месију који ће све да реши и да тебе ослободи одговорности, сам се бориш за промене, где год да си. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Dakle nemas alternativu u smislu nekoga boljeg od Radulovica koga bi vredelo podrzati. Evo i tebi moj najnoviji eksperiment. Juan, Ciliricar i ti ostajete kuci. Muramasa i Klaudking glasaju Radula (i ja ako budem imala priliku). Svi ostali koji su na vlasti (bilo da su stvarno na vlasti ili imaju neki car od toga, a to je svaki 5 u drzavnoj upravi za pocetak) glasaju za SNS. I ? Sta mislis, ko ce pobediti? I posle mi pricas kako neizlazak na izbore nije glas za Vucica... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 14 минута, RYLAH рече Стање ће да буде исто, био Вучић или неко други. Као што је исто, или са малим помацима већ тридесет година. А што се тиче алтернативе, изгледа да се дефинитивно не разумемо. За мене није алтернатива други лидер, други месија. За мене је алтернатива други ментални склоп, други систем вредности, други начин рада. Тога нема нигде. И што бих онда себе сврставао било где? Ma da, Srbi su lenji i nemaju protestantsku radnu etiku-to je sigurno problem?! Uopste se ne slazem! Los sistem korumpira ljude. Kacila sam pre par dana video o tome. Divni Kanadjani sa super radnom etikom (a stvarno su ljudi ok bez ikakvog sarkazma!) pograbili se lopatama oko soli koja se delila dzabe za posipanje leda oko kuca i pri tome vecina njih su milioneri jer trenutno u Zapadnom Vankuveru imaju samo 4 kuce koje se prodaju za cenu ispod 2 miliona dolara (pratim to pa znam!). Zasto nisu kupili so? Pa zato sto se g. Selfi dosetio da im drpne poreze a zauzvrat im uvalio dzaba so i tako to ide... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 6 минута, florenntina рече Evo i tebi moj najnoviji eksperiment. Juan, Ciliricar i ti ostajete kuci. Muramasa i Klaudking glasaju Radula (i ja ako budem imala priliku). Svi ostali koji su na vlasti (bilo da su stvarno na vlasti ili imaju neki car od toga, a to je svaki 5 u drzavnoj upravi za pocetak) glasaju za SNS. I ? Sta mislis, ko ce pobediti? I posle mi pricas kako neizlazak na izbore nije glas za Vucica... Алтернатива: Победи Радуле и у Владу уведе своје пајташе и гатаре и ко му све већ није на оној циркус листи. Неша је иначе у задњој емисији са Дулетом као саговорником обзнанио и да им је један од финансијера Беко, на шта је Дуле одговорио да није упућен. Све остаје потпуно исто, а у неким сегментима још и горе. Капираш сад? пре 1 минут, florenntina рече Ma da, Srbi su lenji i nemaju protestantsku radnu etiku-to je sigurno problem?! Проблем је што су Срби сами или уз туђу помоћ три пута у само једном веку побили интелектуалну елиту која је требало да их води напред. А сад треба да чекамо да одумре оно комуњарско што се код нас представља као некаква елита, а нису ништа друго него комунистички недоношчићи. Док се тако нешто не створи, и док тако нешто не заузме места која им припадају, џаба све. Али то је већ друга прича. Ако верујеш у бајке, гласај слободно за Месију, иако се својски потрудио да докаже да ни он ни ови његови нису ништа различити од Вучића, сем по причи, која иначе често подсећа и на Вучићеву причу пре доласка на власт. Твоја ствар. Ал немој да кривиш оне који не гледају нечију причу, него дела. А о његовим делима сам писао пре пар постова, у оном првом посту вечерас, да ме не вртиш опет у круг и питаш по чему је то Радуле исти као Вучић. Филозоф and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Kad mi se pokvari auto, ja odem kod majstora da ga popravi. Izaberem ga ne da mi bude mesija niti da me vodi kroz zivot nego da mi popravi auto. Ako to ne uradi dobro, trazim drugog. Isto je tako sa politicarima. Biras najbolje sto mozes i cim se ukaze prilika za bolje-menjas. Oni su nas servis, ne mi njihov tako da price o nekakvim mesijama, bar sto se mene tice, nemaju nikakvog osnova! uros је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 1 минут, florenntina рече Isto je tako sa politicarima. Biras najbolje sto mozes i cim se ukaze prilika za bolje-menjas. А ако немам никог ко ваља? А не бих да на власт доведем неког ко је уз то потпуни дилетант и доказани лажов, који не трпи критику, а по статуту се види да не трпи ни конкуренцију ни демократију (хинт: овде не мислим на Шешеља )? Можеш још да видиш шта му замерам, само пар ствари којих сам могао одмах да се сетим овде, ако си заборавила. За кога у том случају да гласам ако не бих за таквог неког да гласам? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 20 минута, florenntina рече Ma da, Srbi su lenji i nemaju protestantsku radnu etiku-to je sigurno problem?! Uopste se ne slazem! Los sistem korumpira ljude. Kacila sam pre par dana video o tome. Divni Kanadjani sa super radnom etikom (a stvarno su ljudi ok bez ikakvog sarkazma!) pograbili se lopatama oko soli koja se delila dzabe za posipanje leda oko kuca i pri tome vecina njih su milioneri jer trenutno u Zapadnom Vankuveru imaju samo 4 kuce koje se prodaju za cenu ispod 2 miliona dolara (pratim to pa znam!). Zasto nisu kupili so? Pa zato sto se g. Selfi dosetio da im drpne poreze a zauzvrat im uvalio dzaba so i tako to ide... Jeste sistem podstice, al u Srbiji 2/3 stanovnistva koliko god paradoksalno zvuci zivi bolje nego sto je sposobno i ima mnogo vise nego sto je steklo. Pada i padalo sa neba sto se kaze RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 1 hour ago, RYLAH рече Сасвим супротно. Радиш сваког дана, само што не очекујеш месију који ће све да реши и да тебе ослободи одговорности, сам се бориш за промене, где год да си. Sta radis bre Rile? Ako radis u drzavnoj firmi, neko drugi te zeza za novac koji si ti zaradio i ne da ti plat il ti je uzima kako mu se cefne. Ako si privatnik uzimaju ti pare svaki put kad kines. Jedino sto mozes da budes je freelancer, al mozes u zatvor da zaglavis ako ne placas porez... A jedini razlog zasto jos uvek mozes da radis freelancing u srbiji je taj sto jos uvek nije regulisan zakonom. Cim ga regulisu, ni to vise nece moci da se radi. Kolicina energije koju ulazes u posao u srbiji je ekvivalentna energiji koja bi ti u nekoj drugoij zemlji donela kucu, kola, penzioni fond i vikendicu u baden baden-u... Ћириличар and Аурор је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 1 hour ago, cloudking рече Капирам све... али колики дефетиста треба да будеш па да останеш у србији са таквим размишљањем? A koliki defetista moraš biti da sa takvim razmišljanjem DOLAZIŠ u Srbiju sa namjerom da ostaneš? Moraš bit paglu ko Bosanac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 1 минут, cloudking рече Kolicina energije koju ulazes u posao u srbiji je ekvivalentna energiji koja bi ti u nekoj drugoij zemlji donela kucu, kola, penzioni fond i vikendicu u baden baden-u. Kako ne. TO mozda nekih 1 %, ostatak ne bi zaradio ni da iznajmi garsonjeru ako bi se ponasali kao u Srbiji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 1 hour ago, florenntina рече Dakle nemas alternativu u smislu nekoga boljeg od Radulovica koga bi vredelo podrzati. Evo i tebi moj najnoviji eksperiment. Juan, Ciliricar i ti ostajete kuci. Muramasa i Klaudking glasaju Radula (i ja ako budem imala priliku). Svi ostali koji su na vlasti (bilo da su stvarno na vlasti ili imaju neki car od toga, a to je svaki 5 u drzavnoj upravi za pocetak) glasaju za SNS. I ? Sta mislis, ko ce pobediti? I posle mi pricas kako neizlazak na izbore nije glas za Vucica... Isto kao što je neizlazak glas za Trampa /Hilari. Rana se ne liječi stavljanjem prljavog ili nedovoljnog zavoja od kojeg se možeš inficirati, već pravog čistog zavoja, ili prekrivanjem rane rukom da usporiš krvarenje dok ne nađeš čist zavoj. A to nije opredjeljenje za krvarenje, nego ne misliš da će ti prljav zavoj uopšte pomoći. Konkretno za Radula, sve bi bilo ok da nije moralisao pa na kraju ispao pokvarenjak za iste takve stvari. Nadao sam se da će u Skupštini govoriti o nekim idejama, da će kritikovati politiku Vučića kvalitetno ali on se nije makao od pravljenja spektakla i pozivanjem na povredu Poslovnika. Fora je da drži sliku Pinokia, a nije da kritikuje lošu ekonomsku politiku jasno i konkretno. A to je, čudna li čuda, Šešelj jedini radio s vremena na vrijeme. DJB mora postati ideološka stranka ili će se pretvoriti u LDP. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука