Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Ma to sam sve razumeo samo sam skrenuo pažnju na to: - da U OBA MODELA ovog zadatog stanja (JAT - Air Serbia) država i dalje garantuje za dugove te kompanije a ti si to stavio samo na jednu stranu; - da kad posmatraš i porediš modele, potrebno je da posmatramo celu sliku i da uvažimo to da u liberalnom modelu ne bismo došli u situaciju da država garantuje za dugove neke firme i da nam se ta situacija neće ponoviti... to je prilično važna stvar, iako je u ovom slučaju irelevantna jer je sra..e već napravljeno.

Држава и даље гарантује, али у једном моделу сигурно плаћа, а за други нисам сигуран. У томе је разлика. 

Na poređenju fabrika plastike u Staroj Pazovi i Inđiji i železare Smederevo?   Cherry-picking je čudo.

Ето ти га сад. ОК, можда и нисам довољно јасно рекао, свеједно.

Elem, ne znam da li je bolja situacija, jer niko od nas nije dobio relevantne podatke za to. Ono što jesmo dobili, da smo privatni vlasnici i da smo dobili takve informacije od nekog koga smo angažovali za to, oterali bi ga u pm i rekli da nam da lepo cifre koliko nas je JAT koštao svake godine kroz direktna davanja iz budžeta, kroz subvencije, kroz indirektna davanja (usluge koje ne plaća i ne utužujemo ga), cifre koliko smo imali prihode od JATa (kroz poreze, doprinose, takse, itd) i iste takve cifre za sadašnju situaciju i ozbiljnu prognozu do kad će to da traje i kako će da se menja. Mi kao poreski obveznici od ljudi koje smo angažovali za to nismo dobili takvu analizu, već tralala priče.

За који не сумњам да ће бити објављен, јер на њиховом сајту можеш да нађеш све извештаје ЈАТ од 2004. до 2012. године. Ако је то замерка, онда можемо о томе када видимо извештај за 2013. За сада имамо делове извештаја које су они објавили, који су одлични. А верујем да нова управа нису шабани који лажу јавност, попут ових наших шалабајзера од ономад.

Zato se i ne slažemo da je katanac na vrata uvek najskuplji. Naprotiv, da je na neke firme stavljen katanac na vrata kad je trebalo, država bi uštedela milijarde, jer uzmi u obzir da neke gubitaše veštački održavamo ne godinama, već decenijama.

И да се нашао партнер као овде, уместо да су се паре сипале као у бунар, не бибило потребе, ал је некако све увек било прече од тога. Ако мислиш на то, онда се слажемо. Моја је замерка што је неко дозволио да се овај проблем крчка 15 година, уместо да је решено пре 10 година, и не само овај проблем. Ал ваљда се онда не би могли удомљавати страначки дебили и плаћати фикуси по 150.000 динара...

Ja nisam za to da moraju da se isključe početna ulaganja države... ja sam samo za to da se ovakve stvari rešavaju sistemski i u skladu sa zakonima a ne da neko uz kahvu pravi dilove koji isključuju primenu zakona.

Па то ти кажем, ни ја не могу да нађем неко боље решење а да је реално и одрживо а не само губљење времена, нит сам видео да га је ико понудио. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Ovaj se opet vampiri ....

Pa dokle bre vise ...

Ти ако ти се не свиђа немој да читаш његову тему. 

него да цитирам вампира

"Домаћа привреда је торта, а страни инвеститори су шлаг на торти, док не средимо торту, џаба нам шлаг нама је торта пропала" 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ти ако ти се не свиђа немој да читаш његову тему. 

него да цитирам вампира

"Домаћа привреда је торта, а страни инвеститори су шлаг на торти, док не средимо торту, џаба нам шлаг нама је торта пропала" 

Auuuu... otkrio je toplu vodu ... 

Kakav genije ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Auuuu... otkrio je toplu vodu ... 

Па што онда тамо подржаваш и браниш типове који нам мажу очи арапима? :)

Твом навијачком менталитету, као и сваком другом звездином навијачу увек дражи онај ко игра против партизана, чак и кад то није звезда. :) 

Подели на овим сајтовима

Па што онда тамо подржаваш и браниш типове који нам мажу очи арапима? :)

Твом навијачком менталитету, као и сваком другом звездином навијачу увек дражи онај ко игра против партизана, чак и кад то није звезда. :)

Bajo ti si prvi trubeo o nemackim investicijama i kako ce da investiraju jer ce srbi da rade za pola nemacke plate a ja sam se tome smejao ..

Svaka investicija je dobra ali ni arapska kao ni nemacka ne resava nas problem .. ni EU  a ti si se kleo u EU ... ni pristupni fondovi a i u njih si se kleo ... Znam ja to odavno ..

Подели на овим сајтовима

Имам једно питање,а везано за чувене "стране инвестиције"

Постоји ли пример у свету ,да је нека земља процветала од страних инвестиција ?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Bajo ti si prvi trubeo o nemackim investicijama i kako ce da investiraju jer ce srbi da rade za pola nemacke plate a ja sam se tome smejao ..

Svaka investicija je dobra ali ni arapska kao ni nemacka ne resava nas problem ..

Чекај бре, навијач, и да јесам то причао(а нисам али то није битно) какве то везе има са овим  причама?

Кина. 

Подели на овим сајтовима

Ma ta prica je samo nasa glupost ...

Kao sada ce neko da dodje psa ce da nam da pare pa cemo mi da vozimo svi audije i da imamo nemacke puteve ... obicna budalastina.

Dok mi ne zavrnemo rukave nema nista ... a ako nesto kapne sa strane super ...

Подели на овим сајтовима

Кина. 

Чекај,колико зарађује кинески радник у рецимо фабрици најк...200-300 долара,дај Боже да је толико...

Кад сам рекао "процветала земља",мислио сам на то да имамо стандард ко и радник из инвестиционе државе...

Шта ја имам од тога,ако ТелекомСрбија  купи ДојчеТелеком,кад ћу  и то под условом да останем да радим,зарађивати пет -шест пута мање него мој колега из исте фирме у Немачкој???!!!

Дајте народе,не долазе странци  овде код нас , да нама буде  боље,већ њима...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Чекај бре, навијач, и да јесам то причао(а нисам али то није битно) какве то везе има са овим  причама?

Ima veze sa tobom kada kazes da ja imam navijacki pristup kada je obrnuto, ti ga imas. Kunes se u nemacke investicije i EU a ovamo meni to prebacujes ...

Mislim, povezi to malo ...

Подели на овим сајтовима

Чекај,колико зарађује кинески радник у рецимо фабрици најк...200-300 долара,дај Боже да је толико...

Кад сам рекао "процветала земља",мислио сам на то да имамо стандард ко и радник из инвестиционе државе...

Шта ја имам од тога,ако ТелекомСрбија  купи ДојчеТелеком,кад ћу  и то под условом да останем да радим,зарађивати пет -шест пута мање него мој колега из исте фирме у Немачкој???!!!

Narocito sada kada su nasi utvrdili minimalac na nekih 170-180 evra ... Pa jos kaze da ne treba da se radi za manje od 20 000 mesecno ...

Jok, treba radnik poslodavcu da placa ..

I sada ce da dodje stranac i da plati 1000 evra radniku jer nije blesav da mu da minimalac ..

Подели на овим сајтовима

Кад газда отвори фирму, и запосли те, јел он то ради да теби буде боље или њему?

Страни, домаћи?

Ти кад би отворио фирм, зашто би је отворио? Да другима буде боље или теби?

И још једно питање...

То што странцу/газди буде боље, да ли то значи да ће теби да буде лошије? 

А колико би зарађивао да не ради? 

Између нула долара и 300 долара је огромна разлика.

Али зарађују мало више него што мислиш(300долара). Посебно у оним либеларизованим деловима. Најраније кинез може да заради за мерцедес,  имају бдп 8 билиона долара, што је рецимо 4 пута више него руси. 

Подели на овим сајтовима

Narocito sada kada su nasi utvrdili minimalac na nekih 170-180 evra ... Pa jos kaze da ne treba da se radi za manje od 20 000 mesecno ...

Па супер. Онда неће уопште да раде и то је то. Зна се шта детерминише плате, тржиште а не закони. Минималац ником није повећао лату али је многе

оставио без посла. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...