Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Паз да не кренем да ти се правдам што сам у праву :) Узми погледај онај период о ком сам ти причао, види статистичке податке и све остало, слободна си :)

Ma naravno da nema potrebe. Toliko si se raspisao veceras, gde jos i da argumentujes napisano. Treba nesto ostaviti i za sutra :)

Подели на овим сајтовима

Десет година трајало бомбардовање?

Шта оно рекосмо малопре о логици? :)

Da je propedevtika filozofije, samo nemoj da ostanes na tome :) 

Samo hrabro napred, znanje ne ubija!

Подели на овим сајтовима

Opet genijalno :). Bilo je mnogo manje lopova jer su pobegli od Nato bombi iz Srbije. Ako dalje sledimo ovu tvoju interesantnu logiku, lako cemo doci do zakljucka da je tvoje spasonosno resenje za Srbiju-da nas opet bombarduju ali ovaj put temeljnije nego prosli i da poplase sve lopove iz zemlje :)

Ma jok bre opet si sve pogresno razumela. Nisu lopovi pobegli iz Srbije vec su utrcali u Skupstinu ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Зато се и не разумемо, што ви либертаријанци тржиште и државу схватате као неке метафизичке категорије. Имам утисак да када причате о тржишту и држави и не знате о чему причате :)

Држава смо ти и ја и још седам и кусур милиона људи. Дакле, сви смо по мало уложили да би нам се много њих скинуло са грбаче и да би се још више пара убацивало у заједничку касу јер су почели да примају плату. Уговор за ФИАТ није тајна, има га, није ме интересовало да гледам, али мислим колико сам похватао да је држава уложила неких триста милиона (комбиновано хале + паре за подстицаје  + отпис), мада немој да ме држиш за реч.

Fiat bilansi 2012

http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=10032:fijat-bilansi-2012&catid=144:reagovanja&Itemid=123

koga mrzi sve da cita evo

"ZAKLJUČAK

Postoji metoda provere kompanija putem Altmanovog modela, kojim se matematičkom sigurnošču može izračunati tačno kada će kompanija da bankrotira, svi pokazatelji FAS su katastrofalni i ovakvim načinom rada Kompanija nema nikakvu perspektivu.

Država Srbija je uloženi novac mogla mnogo bolje da iskoristi, mogla je mnogo više ljudi da zaposli i mogla je da ima svoju fabriku automobila.

Mišljenja sam da će ovaj projekat FAS završiti kao SARTID.

Kada uzmu dovoljno novca iz ovoga posla, pokupiće se i otići.

Menadžeri FIATA već najavljuju da ih serijska proizvodnja malih automobila ne interesuje i da se usmeravaju na proizvodnju luksuznih automobila.

Srbija mora da promeni ekonomski koncept.

Trebaju nam novi ljudi.

Stručni i pošteni.

Ljudi koji znaju svoj posao i koji vole Srbiju.

To je uslov za naš spas."

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@@ RYLAH,

Не желим да ти се мешам у дискусију али ме занима само једно .... једног дела твог поста..

ТИ можеш да расправљаш о чему год хоћеш или нећеш, али мени не можеш да кажеш шта ћу ја да причам. Дакле, ја сам из његовог рада, и из овог текста извукао такав закључак, јер му је преча "лична карта" која је потпунобесмислено бирократисање у датој ситуацији (маскирана безидејност) него конверзија дуга ради обезбеђивања инвестиција. Други нису правили "личне карте", али су имали резултате када су хтели да раде.

Како је лична карта бесмислена? Па ваљда када конвертујеш нешто у капитал требаш да имаш процену вредности да знаш колико вреди!?

И друга ствар који то нису правили личне карте а имали су резултате? Динкић?

Резултати, где да би се продала једна компанија, инвеститор добије неопеване повластице, јако ниску цену и онда те повластице плаћају грађани Србије.. да ли је то заиста добар резлтат?

Одакле ми да знамо да ли су то добри уговори ако су тајни?

И конкретно:

Шта фали транспарентности уговора? То су уговори између грађана Србије и неке компаније а грађани Србије немају појма шта је потписно у њихово име?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pa

Kako nemci uspevaju da opstaju na tom ne- slobodnom trzistu? Jer i kod njih postoje porezi i doprinosi cak sta vise i nezaposleni dobijaju plate i to godinama a ne rade. I opet opstaju.

Опет ти о немцима, Рођаче по индексу слободе тржошта немачка ти је 18та земља на свету а Србија 95-ta

И управо зато што је немачка 18та а Србија 95, немачка је успешна и богата а Србија неуспешна и сиромшна.

http://www.heritage.org/index/ranking

Полако, саће Немачка да пропадне, још мало, чим то није у длаку либертаријанско, то не мож да потраје :)

И ти се исто не бламирај, него мало погледај податке. Једно је не волети либертаријанце друго је бити идиот и не прихватати чињеницу да је за економски раст потребно да имаш минимално државно мешање.

А још горе је не успети да скапраш да паре које даш политичарима, и да што се више политичара меша у привреду то ће више лоших и промашених потеза да буде и то ће привреда више да носи терет који ће да је кошта.

Подели на овим сајтовима

Опет ти о немцима, Рођаче по индексу слободе тржошта немачка ти је 18та земља на свету а Србија 95-ta

И управо зато што је немачка 18та а Србија 95, немачка је успешна и богата а Србија неуспешна и сиромшна.

http://www.heritage.org/index/ranking

И ти се исто не бламирај, него мало погледај податке. Једно је не волети либертаријанце друго је бити идиот и не прихватати чињеницу да је за економски раст потребно да имаш минимално државно мешање.

А још горе је не успети да скапраш да паре које даш политичарима, и да што се више политичара меша у привреду то ће више лоших и промашених потеза да буде и то ће привреда више да носи терет који ће да је кошта.

Vidis kako nemackoj ne smetaju porezi i doprinosi, zs

Socijalna davanja i slicno da bi imala slobodno trziste? To kapiras i ti.

Stoga prestani vise sa pricomda doprinosi i porezi onemogucavaju slobodno trziste.

Подели на овим сајтовима

Ma jok bre opet si sve pogresno razumela. Nisu lopovi pobegli iz Srbije vec su utrcali u Skupstinu ....

Ma oni su tu uvek i bili, samo sto ih ti mozda nisi video ili nisi hteo da ih vidis. I ne samo lopovi nego i ubice.

Ako su utrcali u skupstinu tek 2000., ko je onda pokrao svu onu imovinu od 45-e pa naovamo? Ko je pravio sve one masovne grobnice i logore po Kosutnjaku, Senjaku, Banjici? Ko je organizovao Dafiment banku, Gazda Jezdu? Ko je ubio Ivana Stambolica, Curuviju, Djindjica? 

Nadam se samo da cemo docekati otvaranje tajnih dosijea, pa cemo onda popricati o tome ko je gde bio i sta je i kako radio.

Takodje se nadam da cemo docekati i obelodanjivanje svih tajnih ugovora za sta se Radulovic zalaze, pa cemo onda argumentovano popricati koliko je zaista to "malo" sto je drzava dala da bi privukla strane investitore, od Fijata, Sartida, Etihada itd itd

Подели на овим сајтовима

Ma oni su tu uvek i bili, samo sto ih ti mozda nisi video ili nisi hteo da ih vidis. I ne samo lopovi nego i ubice.

Ako su utrcali u skupstinu tek 2000., ko je onda pokrao svu onu imovinu od 45-e pa naovamo? Ko je pravio sve one masovne grobnice i logore po Kosutnjaku, Senjaku, Banjici? Ko je organizovao Dafiment banku, Gazda Jezdu? Ko je ubio Ivana Stambolica, Curuviju, Djindjica?

Nadam se samo da cemo docekati otvaranje tajnih dosijea, pa cemo onda popricati o tome ko je gde bio i sta je i kako radio.

Takodje se nadam da cemo docekati i obelodanjivanje svih tajnih ugovora za sta se Radulovic zalaze, pa cemo onda argumentovano popricati koliko je zaista to "malo" sto je drzava dala da bi privukla strane investitore, od Fijata, Sartida, Etihada itd itd

Ubice su bile ali u hrvatskom saboru a ne srpskoj skupstini.a kasnije su u skupstinu usli i savezni i ubica iz sabora.

Подели на овим сајтовима

Vidis kako nemackoj ne smetaju porezi i doprinosi, zs

Stoga prestani vise sa pricomda doprinosi i porezi onemogucavaju slobodno trziste.

А где сам ја рекао да порези и доприноси онемогућавају? Отежују га, и мораш имати рационалне порезе и доприносе. Ја нигде никад нисам рекао да не треба да имамо порезе и доприносе већ да имамо рационалне.

Порези и доприноси отежавају привредни развој, и то је чињеница. што су ти већи у односу на снагу привреде то је лошије. Чак и немачкој порези и доприноси успоравају привредни развој, само је фора што они ту цену могу да плате, немају тај губитак јер су ствари избалансиране.

Просто питање за тебе, да ли је рационално да у Србији на зарађених 300 евра 100 мораш да платиш држави? Алко ти је то рационално, онда не знам шта бих ти рекао.

Србија има веома велике порезе и доприносе у односу на снагу привреде.

Замислимо да је порез тег, привреда немачке професионачни боди билдер, а привреда србије неко ко је јуче ушао у теретану.Профи може тежи тег да диже без неке штете, а онај ко је јуче ушао у теретану не може.

Радуловић и јесте за соцјална давања, тако да овде уопште нема потребе да дискутујемо о томе.

Само је против тога да један тип добија социјалну помоћ 800 евра док мој комшија шана који нема посао, жена му нема посао и има два детета не може да добије сваки месец редовно 10 000.

Подели на овим сајтовима

Nije istina.

То ти је она племенска логика.

Када ми њима нападнемо село, покрадемо и силујемо то је ок и морално.

Када они нама, то је зло и не ваља.

То ти је ба, када неко има проблем са објективношћу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...