Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Apsolutno si u pravu! Na slobodnom trzistu, bez poreza i doprinosa i drugih intervencionistickih poluga koje prave distorzije, produktivnost je kraljica uspeha :) Vidim ja da si ti jedna skrivena libertarijanska dusica :)

Pa

Kako nemci uspevaju da opstaju na tom ne- slobodnom trzistu? Jer i kod njih postoje porezi i doprinosi cak sta vise i nezaposleni dobijaju plate i to godinama a ne rade. I opet opstaju.

A kada prodaju kod nas opet moraju da placaju poreze kao i nase firme i opet opstaju ...

Malo mi je to nejasno , kako oni mogu ...

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Sjajna opservacija rashodovne strane. Jos samo da dodas prihodovnu i gotov bilans :)

ODAKLE bre rodjace, ODAKLE ces sve ovo da DAS?

Оно друго што си болдовала плус привлачење страних инвестиција, на начин на који си привукла пар крупних инвестиција у задњих пар година (две задње владе комбиновано). Кредите имаш одакле да узмеш, ал ко што причају политичари већ пар година, лако је узети јефтине кредите, имаш одакле сада, али немаш за шта да их потрошиш, сем ако би да их бациш у бунар, тј. да се задужиш да би плаћао плате и пензије, ко ономад.

Рекао сам већ пар пута само вечерас, не знам у чему је проблем?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Pa

Kako nemci uspevaju da opstaju na tom ne- slobodnom trzistu? Jer i kod njih postoje porezi i doprinosi cak sta vise i nezaposleni dobijaju plate i to godinama a ne rade. I opet opstaju.

A kada prodaju kod nas opet moraju da placaju poreze kao i nase firme i opet opstaju ...

Malo mi je to nejasno , kako oni mogu ...

Полако, саће Немачка да пропадне, још мало, чим то није у длаку либертаријанско, то не мож да потраје :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

@@uros,

Недостаје елементарна економска логика.

Ако је тржиште само себи циљ, па макар све пропало, онда ајде да пустимо све низ воду. Такве смо експерте имали ових година, нисмо се прославили.

Ако је циљ да се направи нешто да људи не постану социјални случајеви и опет да се држави натоваре на врат, лик прича глупости.

Живим у граду где је држава уложила доста да би привукла страног инвеститора, али тај град после само три године од доласка Фиата не може да се препозна. То је град у ком данас млади раде уместо да пију пиво по парковима или уместо да буду на тржишту или да буду социјални случајеви. Дакле, да држава није уложила релативно мало, они би и данас били на твојој и мојој грбачи, а живели би бедно.

Он овде није причао само против неодговорности, он овде прича против субвенционисања или отписивања дугова ради продаје. ОК, али шта је алтернатива? Пустити да све пропадне? То може свако, ал шта онда? Где је ту одговорност?

Nije ulozila drzava nego ja-PORESKI OBAVEZNIK. :)

I da li ti uopste imas predstavu koliko je to "malo". Ja ne znam jer je ugovor TAJNA ali imam realnu predstavu da je to mnogo mnogo vise od tog tvog "malo"

Подели на овим сајтовима

Оно друго што си болдовала плус привлачење страних инвестиција, на начин на који си привукла пар крупних инвестиција у задњих пар година (две задње владе комбиновано). Кредите имаш одакле да узмеш, ал ко што причају политичари већ пар година, лако је узети јефтине кредите, имаш одакле сада, али немаш за шта да их потрошиш, сем ако би да их бациш у бунар, тј. да се задужиш да би плаћао плате и пензије, ко ономад.

Рекао сам већ пар пута само вечерас, не знам у чему је проблем?

Jedino sto mogu da zakljucim iz cele tvoje price jeste da bi ti prihode "finansirao" iz kredita.

To nesto slicno kao ministar Krstic "Da ne dobismo kredit od Arapa, morali bi se zaduzivati" :)

Подели на овим сајтовима

@RYLAH 

Недостаје елементарна економска логика.

Текст је изузетно логичан. Недостајало би када би "економска логика" била супротна од логике као такве што наравно није случај.

Ако је тржиште само себи циљ, па макар све пропало, онда ајде да пустимо све низ воду.

У тексту који сам поставио Радуловић нигде није рекао да је "тржиште само себи циљ", а камоли "па макар све пропало". Дакле било каква даља расправа о ономе што си ти инпутирао Радуловићу као да је то нешто што је он рекао не долази у обзир. 

Ако је циљ да се направи нешто да људи не постану социјални случајеви и опет да се држави натоваре на врат, лик прича глупости.

Даље, радуловић нигде није рекао да је "циљ да људи не постану социјални случајеви". (Циљ је, узгред, много шири од тога. Људи који су тренутно социјални случајеви су то управо због екипе попут Симповог менаџмента о коме је реч у тексту.). Али, опет, бесмислено је причати о нечему што човек нигде није споменуо у тексту. 

Он овде није причао само против неодговорности, он овде прича против субвенционисања или отписивања дугова ради продаје. ОК, али шта је алтернатива? Пустити да све пропадне? То може свако, ал шта онда? Где је ту одговорност?

Алтернатива је оно што је Радуловић понудио председнику надзорног одбора Симпа као што пише у тексту:

"Прво пописи и процена фер тржишне вредности капитала, па тек онда конверзија 60 милиона евра дуга. Прво план пословања за 2014.годину па онда финансирање из Фонда за развој."

Алтернатива је да бахати пљачкаши наших пара попут Симповог менаџмента ураде оно што им је посао - да ову компанију учине профитабилном за свог власника (државу). У супротном отказ менаџменту и постављање новог менаџмента који је кадар да то учини. Прво то, па ћемо онда да видимо за субвенције. 

Подели на овим сајтовима

Nije ulozila drzava nego ja-PORESKI OBAVEZNIK. :)

I da li ti uopste imas predstavu koliko je to "malo". Ja ne znam jer je ugovor TAJNA ali imam realnu predstavu da je to mnogo mnogo vise od tog tvog "malo"

Зато се и не разумемо, што ви либертаријанци тржиште и државу схватате као неке метафизичке категорије. Имам утисак да када причате о тржишту и држави и не знате о чему причате :)

Држава смо ти и ја и још седам и кусур милиона људи. Дакле, сви смо по мало уложили да би нам се много њих скинуло са грбаче и да би се још више пара убацивало у заједничку касу јер су почели да примају плату. Уговор за ФИАТ није тајна, има га, није ме интересовало да гледам, али мислим колико сам похватао да је држава уложила неких триста милиона (комбиновано хале + паре за подстицаје  + отпис), мада немој да ме држиш за реч.

Подели на овим сајтовима

Jedino sto mogu da zakljucim iz cele tvoje price jeste da bi ti prihode "finansirao" iz kredita.

To nesto slicno kao ministar Krstic "Da ne dobismo kredit od Arapa, morali bi se zaduzivati" :)

Не знам како остале државе финансирају инвестиције (мислим на оне најразвијеније које немају непресушна природна богатства)? Дал штампају паре можда?

То нешто као "узмем јефтино да раздужим скупо и уложим мало да повећам приходе у буџету" :) Елементарна економска логика ;)

Подели на овим сајтовима

Полако, саће Немачка да пропадне, још мало, чим то није у длаку либертаријанско, то не мож да потраје :)

Ma sta nas briga, vazno je da je Srbija napredovala pod Milosevicem zahvaljujuci subvencijama i kreditima :)

Подели на овим сајтовима

Не знам како остале државе финансирају инвестиције (мислим на оне најразвијеније које немају непресушна природна богатства)? Дал штампају паре можда?

То нешто као "узмем јефтино да раздужим скупо и уложим мало да повећам приходе у буџету" :) Елементарна економска логика ;)

Lepo je videti da si poceo da se interesujes za logiku :)

Подели на овим сајтовима

Ma sta nas briga, vazno je da je Srbija napredovala pod Milosevicem zahvaljujuci subvencijama i kreditima :)

Pa vi kukate na ove posle Milosevica ... Logicno je da mislite da je onda bilo bolje a i jeste bilo i bolje i mnogo manje lopova... 5. Oktobar je bila prekretnica... Tada je krenula invazija kokosara ...sa Cedom na celu... On im je nacrtao pesacki prelaz ka skupstini i od tada nisu stali ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

У тексту који сам поставио Радуловић нигде није рекао да је "тржиште само себи циљ", а камоли "па макар све пропало". Дакле било каква даља расправа о ономе што си ти инпутирао Радуловићу као да је то нешто што је он рекао не долази у обзир. 

ТИ можеш да расправљаш о чему год хоћеш или нећеш, али мени не можеш да кажеш шта ћу ја да причам. Дакле, ја сам из његовог рада, и из овог текста извукао такав закључак, јер му је преча "лична карта" која је потпунобесмислено бирократисање у датој ситуацији (маскирана безидејност) него конверзија дуга ради обезбеђивања инвестиција. Други нису правили "личне карте", али су имали резултате када су хтели да раде.

Даље, радуловић нигде није рекао да је "циљ да људи не постану социјални случајеви". (Циљ је, узгред, много шири од тога. Људи који су тренутно социјални случајеви су то управо због екипе попут Симповог менаџмента о коме је реч у тексту.). Али, опет, бесмислено је причати о нечему што човек нигде није споменуо у тексту. 

Ниси онда добро прочитао то што сам написао, него си реаговао на прву. Ево овако: Ако је циљ да се направи нешто да људи НЕ постану социјални случајеви, онда лик (Радуловић) прича глупости. Сад је можда јасније.

Алтернатива је оно што је Радуловић понудио председнику надзорног одбора Симпа као што пише у тексту:   "Прво пописи и процена фер тржишне вредности капитала, па тек онда конверзија 60 милиона евра дуга. Прво план пословања за 2014.годину па онда финансирање из Фонда за развој."   Алтернатива је да бахати пљачкаши наших пара попут Симповог менаџмента ураде оно што им је посао - да ову компанију учине профитабилном за свог власника (државу). У супротном отказ менаџменту и постављање новог менаџмента који је кадар да то учини. Прво то, па ћемо онда да видимо за субвенције. 

Као што сам горе рекао, сматрам да су "личне карте" бирократска глупост безидејног лика коме се све своди на слушање ММФ-а. Други нису имали личне карте, па су урадили посао тамо где су имали идеју, не капирам шта је и њему сметало?

Са друге стране, шта је држава? Стварно ме интересује. Дај ми своју дефиницију државе да бисмо могли да наставимо, јер не знам да ли ми причамо о некој метафизичкој аждаји сваки пут када поменеш државу. 

Подели на овим сајтовима

Паз да не кренем да ти се правдам што сам у праву :) Узми погледај онај период о ком сам ти причао, види статистичке податке и све остало, слободна си :)

Подели на овим сајтовима

Pa vi kukate na ove posle Milosevica ... Logicno je da mislite da je onda bilo bolje a i jeste bilo i bolje i mnogo manje lopova... 5. Oktobar je bila prekretnica... Tada je krenula invazija kokosara ...sa Cedom na celu... On im je nacrtao pesacki prelaz ka skupstini i od tada nisu stali ...

Opet genijalno :). Bilo je mnogo manje lopova jer su pobegli od Nato bombi iz Srbije. Ako dalje sledimo ovu tvoju interesantnu logiku, lako cemo doci do zakljucka da je tvoje spasonosno resenje za Srbiju-da nas opet bombarduju ali ovaj put temeljnije nego prosli i da poplase sve lopove iz zemlje :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...