Crveni Baron Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Тачно у праву си, и јесу спустили. Њима су намети мањи него нама, а економске слободе веће него нама, регулације мање него нама. Са тим, што комплетна немачка аутоиндустрија има фабрике свуд по свету, када би смањили намете још добар део тих фабрика би се вратио. А ко се у Србији залаже за смањење плате радницима? Одакле си то извукао? Плате и у немачкој и у Србији одређује тржиште рада. Tebra, nemacki radnik kosta jedno sest-sedam puta vise od srpskog ... Nije problem u ceni bato vec u kvalitetu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Добро, видим да се делимично слажемо... Слажем се ја са дверима ШТА треба да се промени, само се не слажем са њиховим начином како. Да се увози нешто што ми традиционално производимо не мора, да се смање намети мора. Када би наметти били мањи и ни морало. У прицнипу човек треба да буде слободан да купи од кога хоће робу. Али увек ће купити јефтинију и квалитетнију. Да би била јефтинија намети се морају смањити и ту се слажемо. Слажем се. Банарске камате су нам најкриминалније. Избегавам да причам о томе јер не знам тачно зашто су толике. Камате ти генерално обара штедња, штто ввише људи имаш који штеде то су камате мање. Зато одређени американци тамо пропагирају ниске порезе за богате. Јер ниски порез за њих значи да ће ставити паре у банку што обара камате. Наравно да је ГМО ђубре јефтиније од квалитетног пасуља...кад си већ споменуо Аргентину, кој је највећи произвођач ГМО на планети.. Што се гмо тиче, знаш моје мишљење о штетности. Мишење о увозу зависи од тога шта трговинске организације кажу. Ако трговинске организације које нам требају кажу да за увоз онда би требало да увозимо, наравно ја сам за то да муштерија буде заштићена да зна шта купује па сам тако и за законску регулативу да се напише шта је гмо, шта није итд. Зато покрет и промовише повећање пољопривредне производње и враћање на село. Производњу треба омасовити...треба да нам прелива преко граница, има ко ће да једе. Е сад ако узмемо у обзир повлашћену трговину са Русијом и твоје инсистирање на ниској цени, сам извуци закључак... Проблем је што Русија неће да купи од нас. овако тренутно како је. Да ли је до квалитета, квантитета или цене не знам тачно, али треба да напредујемо у сваком погледу и лако ће да продамо. А када крене продаја то повећава и производњу. Не иде обрнуто... не повећава произвдња продају.... например то што ћеш ти сада да нацрташ планове за неке куће неће да ти повећа продају планова. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Tebra, nemacki radnik kosta jedno sest-sedam puta vise od srpskog ... Тачно зато и Немачке ауто компаније имају фабрике тамо где су јефтинији радници, зато и аутомобиле склапају роботи. У немачкој углавном држе администрацију. Дакле, имаш цену рада коју одређује то колико радник вреди + на ту цену рада имаш порез који нема везе са вредношћу радника већ је додатни трошак који намеће држава. Сваки цент тог пореза додаје цену на крањи производ. Ако имаш проблем да продаш твој прозвод значи да не вреди колико кошта. А кошта толико због намета. Ако му спустиш цен продаћеш га. Шта ти ту није јасно и са чим се ту не слажеш? Nije problem u ceni bato vec u kvalitetu ... Дакле поричеш да цена игра било какву улогу када продајеш нешто? Занимљив си ти лик. не знам шта ти ту није јасно. Ако имаш проблема са продајом, и не можеш ни својим грађанима да продаш пасуљ, већ купују од аргентинца значи да су ти намети велики и да ти је производња скупа у односу на квалитет робе који можеш да пружиш. Не знам шта ти ту није јасно? И не знам како уопште можеш да шпекулишеш тако и издвајаш само један фактор. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 например то што ћеш ти сада да нацрташ планове за неке куће неће да ти повећа продају планова. Баш напротив...разбио сам се од цртања у задњих пар месеци и већ је посао у порасту..Мораш да схватиш да је сваки мој цртеж препорука и промотивни материјал и што више понудим, вест се брже шири јер сам константно, или што би ти рекао, вазда свеж на тржишту са новим идејама. Наравно, ово се не може директно применити на пољопривреду... Што се гмо тиче, знаш моје мишљење о штетности. Мишење о увозу зависи од тога шта трговинске организације кажу. Ако трговинске организације које нам требају кажу да за увоз онда би требало да увозимо, наравно ја сам за то да муштерија буде заштићена да зна шта купује па сам тако и за законску регулативу да се напише шта је гмо, шта није итд. Ово само значи да ми треба да, на препоруку тамо неке организације која нам ништа паметно није донела, увозимо робу јадног квалитета да би их испоштовали. Трговинска организација ради у нечијем интересу, није битно чијем, свакако не у нашем, тренутно а можда и никад. Држава треба да едукује и спроводи политику квалитета и на тај начин искористи потпун потенцијал повлашћене трговине са једним од огромних тржишта...да не причамо о тржишту евроазијске уније... Када би наметти били мањи и ни морало. У прицнипу човек треба да буде слободан да купи од кога хоће робу. Али увек ће купити јефтинију и квалитетнију. Да би била јефтинија намети се морају смањити и ту се слажемо. Не постоји квалитетно а јефтино...питај Немце.....квалитет = време = новац....не може около.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Ако имаш проблема са продајом, и не можеш ни својим грађанима да продаш пасуљ, већ купују од аргентинца значи да су ти намети велики и да ти је производња скупа у односу на квалитет робе који можеш да пружиш. Само узми у обзир да људи купују по могућности а не по укусу или квалитету...што ти јемањи стандард купујеш јефтиније ствари а квалитет занемарујеш.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Тачно зато и Немачке ауто компаније имају фабрике тамо где су јефтинији радници, зато и аутомобиле склапају роботи. У немачкој углавном држе администрацију. A reci mi zasti su im automobili onda i dalje skupi? O jos bitnije, zasto ljudi kupuju te tasko skupe automobile umesto nekadasnjeg Zastavinog bofla recimo? Zasto placaju Audi 100 000 evra umesto onog indijskog sranja za 3 000? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Баш напротив...разбио сам се од цртања у задњих пар месеци и већ је посао у порасту..Мораш да схватиш да је сваки мој цртеж препорука и промотивни материјал и што више понудим, вест се брже шири јер сам константно, или што би ти рекао, вазда свеж на тржишту са новим идејама. Наравно, ово се не може директно применити на пољопривреду... Добро, али имап потражњу, покушао сам да ти дочарам принцип - џабе ти да производиш ако нико неће да купи. Ово само значи да ми треба да, на препоруку тамо неке организације која нам ништа паметно није донела, увозимо робу јадног квалитета да би их испоштовали. Трговинска организација ради у нечијем интересу, није битно чијем, свакако не у нашем, тренутно а можда и никад. Држава треба да едукује и спроводи политику квалитета и на тај начин искористи потпун потенцијал повлашћене трговине са једним од огромних тржишта...да не причамо о тржишту евроазијске уније... Слажем се да треба искористити пун потенцијал повлашене сваке трговине али мислим да је најбољи начи нда се искористи тај потенцијал - не мешање државе. нека они мени скину например акцизе са бензина да ми је јефтиниеј да изорем земљу, и нека ми скину силне намете да ми прављење наводњавања буде јефтиније - и лако ћу ја да произвдем квалитет. Сам привредник/пољопривредник ће то боље да одреди него неки бирократа у држави. То је вазда правило. Не постоји квалитетно а јефтино...питај Немце.....квалитет = време = новац....не може около.. Ниси ме разумео. Роба истог квалитета али већи порези ће донети скупљу робу, а мањи јефтинију. Дакле да би произвео квалитетно и јефтиније, смањи порезе, смањи намете, смањи оптерећење. Зато сам управо и рекао оно жељку да бмв има фабрике ван Немачке, јер му је јефтиније да производи тамо, е сад може само да рачунамо колико је то радних места изгубило. Наравно они имају добар баланс па могу да приуште себи такав губитак радних места, ми не можемо. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 A reci mi zasti su im automobili onda i dalje skupi? А замисли колико би били скупљи да се производе само и искључиво у немачкој? Шта мислиш да је бмв луд што прави икс шест, икс пет и икс 4 у АМерици, па их увози за европу? O jos bitnije, zasto ljudi kupuju te tasko skupe automobile umesto nekadasnjeg Zastavinog bofla recimo? Zasto placaju Audi 100 000 evra umesto onog indijskog sranja za 3 000? Свака роба има свога купца, не виидм какве то везе има са било чиме? Јефтинији аутомобили се много више купују него тај ауди од 100 000 евра. Међу најрподаванијим аутомобилима су ти мали аутомобили, Фиеста, Поло, Клио, Голф, Фокус итд. Учесник на тржишту сам одређује однос између цене коју може да плати и квалитета који може да приушти. И то индијско срање има своје муштерије, које немају по 10 000 евра да одвоје за фиесту или поло. Са друге стране неко има плату већу па може да одвоји 20 000 евра за мондео или паста. Итд. Ти када си куповао аутомобил, јел си гледао само цену или однос цене и квалитета, колико можеш да приуштиш итд не контам, што поричеш важност цене? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Само узми у обзир да људи купују по могућности а не по укусу или квалитету...што ти јемањи стандард купујеш јефтиније ствари а квалитет занемарујеш.. Ја то не спорим, али није поента само улагати паре да се диже квалитет. Ево наприемр те аутомобилске компаније о којима причају највише зарађују на мање квалитетним аутомобилима - фиеста, поло, фокус, итд... битно је имати рационалност неку и сваки фактор укључити. Као што видиш наш квалитет и цена не долази до купца јер нам је цена велика у односу на квалитет. Да би подигао квалитет мораш да уложиш, да би уложио мораш да зарадиш, да би зарадио мораш да продаш прво ово што имаш.... Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 @, Изгледа да се мање-више потпуно слажемо око потребних акција...само не око тога ко би требало да их спроведе. Ја не могу да варим ове бљутаве ликове који немају никакав национални мирис ни укус...мени економија није најбитнија ставка, нити икоме треба да буде...не живи са само од економије..како год вам то звучало.. Млађони and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Свака роба има свога купца, не виидм какве то везе има са било чиме? Ima verze sa tim sto ce bufala da sedi u ritu i plete korpe i prodaje ij jeftino a pametan ce da sklapa busilice i prodaje ih skupo. A trzistu trebaju i jedni i ddrugi pa biraj gde ces .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Ima verze sa tim sto ce bufala da sedi u ritu i plete korpe i prodaje ij jeftino a pametan ce da sklapa busilice i prodaje ih skupo. A trzistu trebaju i jedni i ddrugi pa biraj gde ces .... Није питање где оћеш него где можеш. Када имаш сиромашну привреду као ми, нешколоване људе, превелике порезе и таксе за наше услове.... можеш само корпе да плетеш јер ти је паре које би уложио у погон за поризводњу бушалица не можеш јер ти их држава узима па их троши, а троши их на 100 канцеларија, даје субенције својим ортацима, хиљаду непродуктивних лажних радних места у бирократији и администрацији и генерално државни апарат јако скуп за одржавање, гомилу јавних компанија у великим губицима, тајни уговори којима фиату плаћамо раднике од наших пара и слично. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Није питање где оћеш него где можеш. Када имаш сиромашну привреду као ми, нешколоване људе, превелике порезе и таксе за наше услове.... можеш само корпе да плетеш јер ти је паре које би уложио у погон за поризводњу бушалица не можеш јер ти их држава узима па их троши, а троши их на 100 канцеларија, даје субенције својим ортацима, хиљаду непродуктивних лажних радних места у бирократији и администрацији и генерално државни апарат јако скуп за одржавање, гомилу јавних компанија у великим губицима, тајни уговори којима фиату плаћамо раднике од наших пара и слично. Ne Milosavljevicu. Kada se nesto proizvodi izracuna se plata radnika. Kolika ti treba? 700 evra? Plus 400 evra doprinosa itd. Onda taj zbir podelis sa 168 sati rada mesecno i dobijes satnicu. To je 6,5 evra. Onda vodis koliko jedinica proizvede radnik za sat vremena pa 6,5 evra podelis sa tim brojem. To dodas na cenu materijala, amortizaciju itd ... Ugradis se 5-10% na to i toti je cena. Ako prodas prodas ako ne zatvoris firmu. A ne ides da smanjujes doprinose ili plate jer je to kreternizam. Nije cilj izvoz vec pristojan zivot. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 Kada se nesto proizvodi izracuna se plata radnika. Kolika ti treba? 700 evra? Plus 400 evra doprinosa itd. Onda taj zbir podelis sa 168 sati rada mesecno i dobijes satnicu. To je 6,5 evra. Onda vodis koliko jedinica proizvede radnik za sat vremena pa 6,5 evra podelis sa tim brojem. To dodas na cenu materijala, amortizaciju itd ... Ugradis se 5-10% na to i toti je cena. I u Srbiji sa time dobijes negativan poslovni bilans i mozes da zatvoris fabriku, jer ce da te kosta vise nego sto zaradjujes. Ne znam sta ti tu nije jasno. Proizvod ti je skup u odnosu na kvalitet koji ima. Ne mozes da poboljasas kvalitet jer nemas investiciju. Skup ti je jer te drzava previse oporezuje. I vecina ljudi moze da zatvori posao, a oni koji mogu da rade, ne mogu da napreduju, jer ne mogu nikakav visak da naprave. I to ti je cinjenicno stanje u Srbiji. I znash ko je za to kriv? Sistem. Sistem koji taj visak koji bi privrednik svorio da mu biznis napreduje i sa tim kompletna Srpska privreda - uzima. Uzima i trosi neproduktivno, pravi stetu prvo privredniku a sa njim kompletnoj privredi. Dok ti vazda krivis Srbe, mislis da privrednici nisu dovoljno vredni i da ne ustaju u pet ujutru da ciste oko svojih radnji, radionica, prodavnica itd. Kapisko amogo? Nije cilj izvoz vec pristojan zivot. Nije ni cilj oranje, al ako ne ores pa ne prodas ono sto si izorao ima da crknes od gladi. Drugim recima da bi imao pristojan zivot moras da imas prodaju. I nekako mi se to mucis da skapiras... Dakle ti imas privredu koja sa ovakvim cenama ne uspeva da proizvede i proda i ne znam sta se bunis? -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 I u Srbiji sa time dobijes negativan poslovni bilans i mozes da zatvoris fabriku, jer ce da te kosta vise nego sto zaradjujes. Ne znam sta ti tu nije jasno. Proizvod ti je skup u odnosu na kvalitet koji ima. Pa hvala Bogu da se zatvara. Ali problem je sto se ne zatvara, vec se smanjuju plate i polako potkrada porez i tako opstaje na trzistu na kome ne bi trebali da opstaju. I) time unistavaju i zdrave firme koje bi mogle da opstaju. Te upravo zbog takvih dabnas imas male plate u Srbiji Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука