Orthophill Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 У цркви у којој одлазим у мој родни град, за Васкрс повечерије почиње у 23, затим литија и прво Воскресеније у 24, затим јутрење и света литургија (до око 2:30). Друго Воскресеније (Пасхална вечерна) у 10. За Божиќ и Богојавлење, јутрење од 4 у наставак света литургија (око 7 сати пушта се црква). Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 23, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 @, све зависи од средине и краја како су се држали своје традиције... ако сами мало логички да размислимо, заиста то нема везе са западом , нит се ради о неком приближавању. Чуди ме за свештеника , мада данас не треба се ничим чудити, како му само то синуло да је то приближавању западу, а да није малко укључио мозак и да сам донесе неки мало релевантнији закључак. Некад се безпотребно плашимо неким стварима ако је у питању средина - као што си написао мешана, онда и разумем зашто постоји таква бојазност али опет велим беспотребно је за тако нешто! Опет бих поновио из предходних постова - нит је грешка служити у поноћ и после поноћи, нит је то неки знак неког зближавања са неким... све зависи од краја, средине, традиције. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 23, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 У цркви у којој одлазим у мој родни град, за Васкрс повечерије почиње у 23, затим литија и прво Воскресеније у 24, затим јутрење и света литургија (до око 2:30). Друго Воскресеније (Пасхална вечерна) у 10. За Божиќ и Богојавлење, јутрење од 4 у наставак света литургија (око 7 сати пушта се црква). ево још један пример каква је негде традиција, ето код мене (верујем код већине) за Богојављење се служи у стандардно време као што су недеља, а овде видим , колико сам схватио, служи се исто мало раније - изјутра... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Po meni, ništa lepše od toga da u rano zimsko/prolećno jutro u 05:30 cujem zvona sa vrha brda moga grada u kome sam odrastao kako pozivaju verni narod na Božićnu/Vaskršnju liturgiju. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука