Jump to content

Вријеме служења литургије за Божић и Васкрс...

Оцени ову тему

Препоручена порука

У цркви у којој одлазим у мој родни град, за Васкрс повечерије почиње у 23, затим литија и прво Воскресеније у 24, затим јутрење и света литургија (до око 2:30). Друго Воскресеније (Пасхална вечерна) у 10.

За Божиќ и Богојавлење, јутрење од 4 у наставак света литургија (око 7 сати пушта се црква).

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

све зависи од средине и краја како су се држали своје традиције... ако сами мало логички да размислимо, заиста то нема везе са западом , нит се ради о неком приближавању.

Чуди ме за свештеника , мада данас не треба се ничим чудити, како му само то синуло да је то приближавању западу, а да није малко укључио мозак и да сам донесе неки мало релевантнији закључак.

Некад се безпотребно плашимо неким стварима ако је у питању средина - као што си написао мешана, онда и разумем зашто постоји таква бојазност али опет велим беспотребно је за тако нешто!

Опет бих поновио из предходних постова - нит је грешка служити у поноћ и после поноћи, нит је то неки знак неког зближавања са неким... све зависи од краја, средине, традиције.

Подели на овим сајтовима

• Гости

У цркви у којој одлазим у мој родни град, за Васкрс повечерије почиње у 23, затим литија и прво Воскресеније у 24, затим јутрење и света литургија (до око 2:30). Друго Воскресеније (Пасхална вечерна) у 10.

За Божиќ и Богојавлење, јутрење од 4 у наставак света литургија (око 7 сати пушта се црква).

ево још један пример каква је негде традиција, ето код мене (верујем код већине) за Богојављење се служи у стандардно време као што су недеља, а овде видим , колико сам схватио, служи се исто мало раније - изјутра...

Подели на овим сајтовима

Po meni, ništa lepše od toga da u rano zimsko/prolećno jutro u 05:30 cujem zvona sa vrha brda moga grada u kome sam odrastao kako pozivaju verni narod na Božićnu/Vaskršnju liturgiju.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...