Trifke Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Jednom je u jednom ragovoru jedan covek poceo da se zali Sv Serafimu Sarovskom kako je lose stanje u tadasnjoj Rusiji, a Sv. Serafim ga pita koliko je izraelaca bilo u vreme kada je Bog rekao Iliji da je ostalo jos 7000 koji nisu priklonili kolena pred Balom. Ovaj mu odgovori 2 miliona. A koliko sada ima Rusa? upita starac. Ovaj rece 30 miliona. Znaci, radosti moja ima jos 15 puta po 7000 koji nisu priklonili kolena pred duhom ovoga sveta i zato se radosti moja ne brini za ovaj narod. Tako i ja nesto mislim da i nije sve tako crno kao sto se predstavlja. Zlo je bucno i vrsi propagandu i to veliku i jaku i stvara utisak takav da od jednog drveta ne vidimo sumu.Tako i sto se tice naseg naroda nemislim da je tako zao kao sto se to ovde a i na drugim mestima zeli prikazati. Mislim da nebismo tako olako trebali da sudimo ni nasem a ni drugim narodima. Postoji jedna lepa molitva vladike Nikolaja za srbski narod i predlazem da umesto sto ga ocrnjujemo da se tom molitvom pomolimo za njega. Setite se proroka Danila i njegove molitve za Izrael. Ili recimo Mojsija i njegovog posredovanja za narod. Setimo se i apostola Pavla koji kaze da bi on pristao da bude odlucen od Hrista samo da se Izrael spase. Интегра, Дијана. and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Setite se Jeremije Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=Q8ApZ2v52zo http://www.youtube.com/watch?v=YQ-0KA2Dn9c YOKA је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Ja mislim da je u pravu bio Raskovic kad je rekao "Mi smo lud narod". Tolika je dvojnost u kolektivnonm organizmu - sposobnom da porodi i svece i mucenike i heroje i zlikovce i nistarije, i veliku, apaticnu vecinu sa rajinskim mentalitetom. Mislim da je danasnje stanje jos uvijek placanje danka za bezboznicki sistem koji je dugo vladao i potkopao duhovnu i moralnu cistotu i cvrstinu naroda. Jer "ako Boga nema, onda je sve dozvoljeno", a najhumanije ideje i drustveni koncepti u realnosti pokazuju svoje stvarno lice nicim sputane ljudske pohlepe i zla. Nakon tog sistema doslo je razulareno zlo u ratovima, gdje se "se fukara obogatila a pametni zacutali", gdje je patoloska mrznja mogla da se nesmetano projektuje na drugog po naucenom obrascu, i naknadna posleratna anarhija i anomija. Nego vaznije je pitanje, kako da se narod oporavi od svega toga... A tu dolazi do svijesti i odgovornosti svakog pojedinca. Da bude svako bolji da bi svima bilo bolje. Pa porodica, pa skola, svaka organizacija, svaka ljudska zajednica, sto se zavrsava sa drustvom i drzavom. Mislim da ima smisla, sto je negdje na forumu pomenuto, moliti se za vlastodrsce - da im Bog da dusevnog i moralnog zdravlja, svijesti i odgovornosti, da ih ocisti od prljavstine svakojake i da pocnu da sluze narodu i drzavi, umjesto samo svojoj pohlepi za novcem i moci, da, ako njima bude bolje u tom smislu, ne bi li tako i narodu bilo bolje.. A narodu treba mudrosti da unutar sebe iznadje takve pojedince i da ih podrzi, a ne da budemo uvijek i samo 'jedna velika hipnotisana gomila'... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Setite se Jeremije Pa dovoljno je stradanje Srba u dva svjetska rata, i gubitak drzave u zadnjem ratu, gubitak duhovnog centra (Kosova)... Najgore je valjda proslo... Пг је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Pa dovoljno je stradanje Srba u dva svjetska rata, i gubitak drzave u zadnjem ratu, gubitak duhovnog centra (Kosova)... Najgore je valjda proslo... To neznam, mislim to da li je najgore proslo a da se trebamo moliti za sve na vlasti treba bas kao u molitvi vladike Nikolaja. Tacno je da je komunizam dosta razorio ovaj narod ali sada dolazi drugo zlo a to je evropejizam, sekularizam, globalizam i td. Натан је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 , ni suze neće moći da kanu iz oka, a srbi će grcati. Šta je gubitak teritorije, ratovi...izbeglice, nezaposlenost... NIŠTA! Ono najgore dolazi i uopšte neće tako loše biti srbima, čak će im biti lepo, a propadaće više nego u najgorem gulagu. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 prije 100 godina... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука