Jump to content

Međunarodno istražno povjerenstvo o Međugorju završilo s radom

Оцени ову тему

Препоручена порука

Međunarodno istražno povjerenstvo u petak 17. siječnja održala je svoju posljednju sjednicu o tom hodočasničkom mjestu

78068735452daabd06d074078401191_orig.jpg

Vatikan, (IKA) – Međunarodno istražno povjerenstvo o Međugorju, pod predsjedanjem bivšega rimskog vikara kardinala Camilla Ruinia, održalo je svoju posljednju sjednicu u petak 17. siječnja, izjavio je 18. siječnja pročelnik Tiskovnog ureda Svete Stolice o. Federico Lombardi. Rezultati ispitivanja će biti predani Kongregaciji za nauk vjere na daljnju obradu.

Prema tvrdnjama šest osoba, u Međugorju se u lipnju 1981. ukazala Gospa, a ukazuje se još i danas. Nadležna Biskupska konferencija 1991. godine izrazila je suzdržanost glede fenomena te je zabranila službena hodočašća u mjesto.

Vatikanska komisija u ožujku 2010. od Kongregacije je preuzela zadaću provjere toga hodočasničkog mjesta. Međutim, u središtu njihova rada nisu ipak bila Marijina ukazanja, nego duhovni život i dušobrižničko praćenje hodočasnika koji dolaze u Međugorje.

Marijina navodna ukazanja u Međugorju započela su 24. lipnja 1981. Šestero djece tada je izjavilo da im se Gospa ukazala dok su čuvali ovce. Ukazanja, prema kazivanju sada već odraslih vidjelica i vidjelaca, događaju se dosta učestalo i danas. Gospa im pri tom daje precizne izjave o crkvenim i o raznim drugim temama.

IKA

Подели на овим сајтовима

Neće im biti lako. Sa jedne strane, mislim da je to sve jedna ujdurma, sa druge strane, milioni dolaze u Međugorje i iskreno se mole. Treba to nekako usaglasiti. Nevalja ako ljudi prestanu da dolaze, a ne valja i ako se sve nastavi kao što je i bilo.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Dolaze zbog svih tih čuda ili "čuda", vidjenja i sl...

ako KC zvanično zauzme stav da je sve to obmana, koji bi drugi razlog neko imao da dolazi u Medjugorje da se iskreno moli?

To može i kod kuće da radi

Подели на овим сајтовима

Ima toga dosta dobrog a i dosta loseg oko Medjugorja. Ziveo sam u blizini i imao prilike da razgovaram i sa fratrima koji su zaduzeni za tu zupu.

Uvek je jako nezahvalno procenjivati i ocenjivati necije duhovno iskustvo. I zivot te dece je imao vrlo cudan tok. Zaista tezak zadatak i ja nebih voleo da budem u kozi onih koji treba da odluce o tome.

Ja znam da bi neki kazali ma to je lako oni su raskolnici oni su jeretici i to tamo je djavolja rabota ali to je jedan povrsan pogled i stav prema RKC i onome sto se desava u Medjugorju. Bogorodica je majka Bozja i majka svih nas bez obzira ko smo i sta smo i ko smo mi da je ogranicavamo na samo jednu grupu ljudi.

Postoji nesto sto sam i ja sa nekim drugim ljudima primetio a to je da se sve to nekako suvise iznosi ka o da je za pre svega Hrvate i pre sega rimo katolike. To mi se nikako ne svidja.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Dolaze zbog svih tih čuda ili "čuda", vidjenja i sl...

ako KC zvanično zauzme stav da je sve to obmana, koji bi drugi razlog neko imao da dolazi u Medjugorje da se iskreno moli?

To može i kod kuće da radi

Ko će ga znati. Znajući ljude koje Crkva postavlja u komisije, ne sumnjam da su potanko ispitali fenomen. Meni se čini da je možda nešto i bilo u prvo vreme, ali nastavak mi se čini debelo sumnjiv. Videćemo :) Bogu hvala pa ne moram ja da odlučujem. Nije to baš ni tako lako, kako rekoh.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Pa oni ce verovatno ceniti prema "rezultatima", a u ovom tekstu je to i napomenuto, ovih cuda na vernike rimokatolicke Crkve. Ako su rezultati povoljni onda ce verovatno prihvatiti i ta vidjenja kao istinita. 

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...