Zero Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ja sam iskreno više ljubitelj sira, jogurta i kajmaka. Verujem da ishrana treba da bude raznovrsna i usklađena okruženju u kome živimo, poslu kojim se bavimo...Nikad nisam voleo to "prosipanje" negativnih činjenica, dok pozitivne nigde. Sve ima svoje "za" i "protiv". Sve nam je od Boga dato, samo treba mudro da ga koristimo. Deki992 and kopitar је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ja se slazem da nisi procitao u to sam siguran... 29 И још рече Бог: ево, дао сам вам све биље што носи сјеме по свој земљи, и сва дрвета родна која носе сјеме; то ће вам бити за храну. https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ijekav&lang2=&book=1&chap=1 sam bog kaze da jesmo biljojedi, pa nam kasnije dao i da jedemo meso... Znaci prvo nam je dao bilje i drvece,pa nam je posle naknadno dao da jedemo meso? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Svaka zivotinja koja stvara mleko u sebi zarad poroda,to mleko je posebno stvoreno u toj zivotinji zarad potomstva,nije isto mleko kod svih zivotinja,ono se razlikuje po jacini odnosno po kolicini Kaseina . Da bi ta zivotinja svarila to mleko njen organizam stvara odredjenu kolicinu Renina da bi organizam bez problema svario mleko. prema svim istrazivanjima ljucko(majcino) mleko ima najmanje kaseina u mleku. Kravlje mleko ima skoro duplo vise renina u odnosu na ljucko mleko. Kad covek to unese u organizam potrebno je mnogo vise vremena da svari kravlje mleko,odnosno,varenje tog mleka zavisi od stvaranja Renina. Zato je zivotinjsko mleko i mlecni proizvodi teski za varenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 brat zapeo "meni deda rekao" Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Znaci prvo nam je dao bilje i drvece,pa nam je posle naknadno dao da jedemo meso? citaj bibliju, ako te mrzi ondak nemam koment. Dao nam je sve bilje, neces valjda da jedes drvo, vec plod koji se rodio na drvetu i sve ono bilje koje izradjujes... (bicu malo smesan takodje moze se jesti i trava, samo da znas da je dobro spremis) Mi jesmo boljojedi ali valja se i parce mesa jesti, jer voce i povrce koje pocepamo toku dana vrlo brzo izvrsimo nuzdu, a kad se pomesa malo mesa na duze vari se, da nebi ti stomak kukao. kad bi svaki covek jeo prirodno i voce i povrce bio bi zdrav. ako se ne slazes samnom ondak jedi samo meso, da vidis sta ce da ti se desi u zaludac, ima da te ziga zaludacna kiselina... kad kazemo vari se u zaludac ili melje, uglavnom kad pojedes nesto iz zeluca luci se kiseline koje odvajaju korisne proteini ono sto si jeo u toku dana... i salju se proteini u telu i misice... “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 treba da tezimo da korisstimo hranu... koja odgovara potrebama hranljivoscu starijeg deteta...a ipak da se izbegne toksicnost. Kravlje mleko jednostavno ne ispunjava standard ovog kvaliteta. To je napisano u nemackom casopisu pedijatrijske gastroentrologije,to je najpoznatiji casopis koji prati naucna istrazivanja u tom polju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Svaka zivotinja koja stvara mleko u sebi zarad poroda,to mleko je posebno stvoreno u toj zivotinji zarad potomstva,nije isto mleko kod svih zivotinja,ono se razlikuje po jacini odnosno po kolicini Kaseina . Da bi ta zivotinja svarila to mleko njen organizam stvara odredjenu kolicinu Renina da bi organizam bez problema svario mleko. prema svim istrazivanjima ljucko(majcino) mleko ima najmanje kaseina u mleku. Kravlje mleko ima skoro duplo vise renina u odnosu na ljucko mleko. Kad covek to unese u organizam potrebno je mnogo vise vremena da svari kravlje mleko,odnosno,varenje tog mleka zavisi od stvaranja Renina. Zato je zivotinjsko mleko i mlecni proizvodi teski za varenje. Tako je, a sve je to jako komplikovano, otuda sve vise i vise vegana ima jer ne zele da maznjavaju mleko decici od tih zivotinja. Mene to sve strasno sludjuje, ali sam sklona da verujem veganima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 bebama kojim je dato punomasno kravlje mleko,tokom drugih 6 meseci zivota,mogu da dozive 30% porasta gubitka krvi u unutrasnjim organima i znatan gubitak gvozdja u njihovim stolicama. to je casopis pedijatrija, zasto se to desava? Problem je ona belancevina Kasium,zasto, krava imam renin ,ali bebe imaju jako jako malo renina,tako da one nemogu da svare toliku kolicinu kasijuma,koju mu majka da u porciji. U majcinom mleku,u mleku koje beba uzima od majke,u tom mleku beba dobija bakteriju koja se zove bacilus bibidus,koji pomaze da se svari kasijum iz majcinog mleka, Kravlje mleko proizvodi kiselost u bebinom stomaku isto tako i u stomaku odraslih,tako da iritira unutrasnje organe i unutrasnji organi pocinju da krvare. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 casopis mlecne industrije da mleko krave podize holesterol. Postoji grupa lekara u americi,koji su sebe nazvali "odborom lekara za odgovornu medicinu" u Vasingtonu,i smatraju sebe odgovornim da upozore naciju protiv mleka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
blue Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Svako vodi svoju politiku. "Naslikana voda ne gasi žeđ." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Kao prehrambeni tehnicar nigde u knjizi nisam procitala da je mleko nezdravo... Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ima teorija koja kaze da je covek stvoren kao biljojed a ne kao mesojed,imaju za to dookazi. Medjutim definitivno je dokazano da je covek stvoren kao duvandzija. Bog je u Edemski vrti posadio duvana za citavu vecnost da bi Adam i Eva mogli da pljugaju ali dzaba kad je nezdrava jabuka sladja. Mleko, sir i jabuka ubijaju ali zato duvan podmladjuje. Јефимија Крунић, Пг, Natasa. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 citaj bibliju, ako te mrzi ondak nemam koment. Dao nam je sve bilje, neces valjda da jedes drvo, vec plod koji se rodio na drvetu i sve ono bilje koje izradjujes... (bicu malo smesan takodje moze se jesti i trava, samo da znas da je dobro spremis) Mi jesmo boljojedi ali valja se i parce mesa jesti, jer voce i povrce koje pocepamo toku dana vrlo brzo izvrsimo nuzdu, a kad se pomesa malo mesa na duze vari se, da nebi ti stomak kukao. kad bi svaki covek jeo prirodno i voce i povrce bio bi zdrav. ako se ne slazes samnom ondak jedi samo meso, da vidis sta ce da ti se desi u zaludac, ima da te ziga zaludacna kiselina... kad kazemo vari se u zaludac ili melje, uglavnom kad pojedes nesto iz zeluca luci se kiseline koje odvajaju korisne proteini ono sto si jeo u toku dana... i salju se proteini u telu i misice... Nismo se razumeli.Ja nisam protivnik i biljne ishrane,znam da i trave mogu da se koriste u ishrani. Ono sto je mene zbunilo u tvom odgovoru je to da ako je Bog stvorio coveka kao bipjojeda,zasto se onda "valja" jesti i meso. U tom slucaju bi bilo logicno da je coveku dovoljna samo biljna ishrana. Zato ja mislim da je covek svastojed (a i tako sam ucen) i zato mislim da covek ne treba da bude iskljucivo biljojed. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Kao prehrambeni tehnicar nigde u knjizi nisam procitala da je mleko nezdravo... Ma taman posla da je nezdravo. Ja sam licno pocela da razmisljam o mleku tek kada sam uzela stene ( ovo iz avatara) i kada su mi rekli da ne smem da ga hranim mlekom jer je mleko samo za bebe, sto lj7udske, sto zivotinjuske i da nije dobro za rast i razvoj ni deteta ni zivotinje. Licno nikada i ne pijem mleko, ali ne iz ideoloskih razloga nego mi nikada nije prijalo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 samo sam ja prestao da pusim pre 10 meseci, , ja nista ne izmisljam,vrati se izpocetka pa ces svatiti sta sam pisao,ja ovo ne izmisljam ovo pisu vodeci svecki casopisi Aquilius Cratus i njemu je deda rekao da pije mleko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука