Crveni Baron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Срби су Словени. Српски народ је дио словенског рода. Говоримо словенски, имамо словенске обичаје, словенски изглед ( иако је тај словенски изглед код балканских Срба најнесловенскији, због великог удјела тамнопутих старосједелаца ). A Rumuni su znaci Latinskog porekla? Jezik im je latinskog porekla, pisu latinicom i jedino sto ne lice na stare rimljane ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 To je tvoja teorija,verovatnoi si citao o tome,daj mi dokaze za to,daj neki dogadjaj koji se desio ,neku bitku tog vremena,neki zapis,ili samo knjigu porfirogeneta,od koje je katolicka crkva napravila citavu nauku,ali neosnovanu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Ti jos uvek verujes u seobu slovena, Pravo pitanje.kako je moguce ostvariti toliko veliku seobu? u pitanje se hiljade kilometara Ел си чуо за Великомроавску кнежевину? Она се простирала од Чешке до Саве и Дунава. Проћи својом земљом, својом државом ( а Дерван је ушао у ту Самову Великоморавску државу ) није уопште проблем. Ако су Вандали могли доћи из источне Европе, преко Италије, Галије и Шпаније до Туниса, онда је ова српска сеоба у успоредби са тим најобичнија шетњица. Сад...немој ми рећи да оспораваш Јустинијана и Велизареве ратове са Вандалима у Тунису, те паљење Риам од стране Вандала итд... Све су т одобро документовани и провјерени догађаји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Срби су Словени. Српски народ је дио словенског рода. Говоримо словенски, имамо словенске обичаје, словенски изглед ( иако је тај словенски изглед код балканских Срба најнесловенскији, због великог удјела тамнопутих старосједелаца ). Првобитни Срби, најранији за које знамо су били Словени и дошли су на Балкан прије 14 вијекова, постали већински народ на опустошеним граничним предјелима Византије, заузели су низије, поља, шуме, док се мали број старосједелаца повлачио у планине ( Босна, Албанија, Каравлашка итд... ). Временом су Срби створили државу која се проширила да обухвати не само Србе, него и друге Словене који су послије прихватили српску традицију, или се измијешали са Србима, па и несловене ( Албанце и Грке и све оне силне Влахе са којима Србима није био дозвољен брак за Душаново вријеме ). Временом су се Слвоени и остали измјешали, па у 19. вијеку како је која нација заграбила које просторе, тако је до данас остало ( занимљива чињеница...Ниш није био дио Србије све до Душана...него дио Бугарске. А ено, доље сад све Срби српски причају ). И тако је временом Србин постао православни Словен који говори српски језик ( а друге крње нације које се сада стварају на силу, Бошњаци и Црногорци, српскога су поријекла, али они се сада одричу српског идентитета и стварају нови. Нелегитимно и нетачно са њихове стране, али шта ћеш. Националност на крају крајева одређује осјећање припадности. На чему се то осјећање припадности ствара, зависи од случаја до случаја. ). Можда оваква дефиниција Србина није званична, али је до данас бил отако у пракси. Ал' укратко...Срби су словенски народ и то је то Јесу онда Албанци староседеоци по твом мишљењу т.ј. јесу били ту пре Срба? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Са све женама и децом и још "збрисати" дотадашње "староседеоце" да им нема ни трага. procitaj ti teoriju cirilicara,da se najezis,samo ovaj akcenat kojim se sluzi,vidim da nije iz srbije. :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Ако су Вандали могли доћи из источне Европе, преко Италије, Галије и Шпаније до Туниса, онда је ова српска сеоба у успоредби са тим најобичнија шетњица. A gde su se naselili Vandali? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 A Rumuni su znaci Latinskog porekla? Jezik im je latinskog porekla, pisu latinicom i jedino sto ne lice na stare rimljane ... Румуни су мјешавина и словенског и романског ( што правог изворног романског у виду рисмких војника, што поримљеног старосједелачког становништва ). Језик им је романски, са доста слвоенских ријечи, а обичаји су им...словенски добрим дијелом Барем у оним предјелима уз Дунав, које су узели од Бугарске 1913. на примјер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Aj reci nam siptari,koji je to narod,cirilicar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 To je tvoja teorija,verovatnoi si citao o tome,daj mi dokaze za to,daj neki dogadjaj koji se desio ,neku bitku tog vremena,neki zapis,ili samo knjigu porfirogeneta,od koje je katolicka crkva napravila citavu nauku,ali neosnovanu. Дао сам ти. Псеудо Фредегар, наредба Шарлемања, језичке, културолшке и етнолошке везе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Румуни су мјешавина и словенског и романског ( што правог изворног романског у виду рисмких војника, што поримљеног старосједелачког становништва ). Језик им је романски, са доста слвоенских ријечи, а обичаји су им...словенски добрим дијелом Барем у оним предјелима уз Дунав, које су узели од Бугарске 1913. на примјер. Pa sta su onda Rumuni? Sloveni? Ili Rimljani? I koje starosedelacko stanovnistvo? Posto vidimo da su Iliri "isparili" neznano gde ...Valjda su i Tracani, Dacani ili koji sve ne ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Дао сам ти. Псеудо Фредегар, наредба Шарлемања, језичке, културолшке и етнолошке везе Alo o cemu ti to,odakle si ti,kakve su ovo price sto pricas. To je za horor filmove. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Aj reci nam siptari,koji je to narod,cirilicar. Они су мистерија и за саме себе. Званично, они су старосједиоци Балкана. Мада, има и она прича како су дошли однекле са Кавказа. Што се њих тиче, не бих знао рећи, али највјероватније је да и јесу старосједиоци. Мада, не знам шћиптарски, па ни не могу са сиурношћу говорити о њима...јер за њих мало ствари знам Знам само да су се доста мијешали са СЛовенима, улавном са Србима. Зато код њих можеш наћи словенске ријечи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Pa sta su onda Rumuni? Sloveni? Ili Rimljani? I koje starosedelacko stanovnistvo? Posto vidimo da su Iliri "isparili" neznano gde ...Valjda su i Tracani, Dacani ili koji sve ne ... Рекох, мјешавина. На крају превагну романски елемент у стварању нациеј и у језику Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Они су мистерија и за саме себе. Званично, они су старосједиоци Балкана. Мада, има и она прича како су дошли однекле са Кавказа. Што се њих тиче, не бих знао рећи, али највјероватније је да и јесу старосједиоци. Мада, не знам шћиптарски, па ни не могу са сиурношћу говорити о њима...јер за њих мало ствари знам Знам само да су се доста мијешали са СЛовенима, улавном са Србима. Зато код њих можеш наћи словенске ријечи. А јел знаш да лингвистичари тврде да шиптари немају ни једну своју реч за приморске ствари него користе туђе? Зар то не говори да су ипак дошљаци. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Jeli kako ti citas knjige kad uzmes da citas,negde neki pasus procitas koji ti je zanimljiv. Pisacu ovih dana o siptarima pa nauci nesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука