Jump to content

Zabranjena istorija srba

Dejan_kv

Препоручена порука

Daj obrazlozenje

Distribution[edit]

The following figures include all subclades. The greatest density of Haplogoup I is to be found in Bosnia and Herzegovina 65%.[1] Other higher than average densities occur in the Caucasus: Darginians of Dagestan 58% and Abkhazians 33%,[7] Croatia (mainland 38%,[1][8][9] Hvar 66%,[8] Korčula 54%[8]), Serbia (Serbs 38,5%[10]), 23.6% ofGerman males carry the haplogroup I mutation,[11] (highest frequency in Northern Germany 37.5%[6]), Norway 40%,[9][12] Sardinia 37%[13] (42%[9]), Sweden (North 26%,[9] Gotland & Värmland 50%[14]), Denmark 39%,[9][15]Montenegro 38%,[10][16] (36%[17]), Iceland 33%, and West Finland 41%, though the figure drops in East Finland to 20%[18]

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 281
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Evo link gde se moze videti zastupljenost pojedinih Haplo tipova po drzavama

http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

A ovde se moze videti vreme i mesto razvoja pojedinih haplo tipova:

http://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml

Подели на овим сајтовима

Занимљиво како, када нема више шта да се каже, увије кдође овакав коментар.

Наравно да је око историје муљано, али на друге начине који ти се не би свидјели баш. На примјер...нису баш сви Срби оригинално Срби...а велики дио "најчистијих" Срба данас себе ни не сматрају Србима. То су манипулације историјом, а овакве приче о Србима старосједиоцима Балкана су једноставно...бајке. Имаш толико доказа за ту сеобу, од језичких, преко историјских до етнографских. Са друге стране, имаш мноштво теорија које потјечу из 19. и почетка 20. вијека да су Срби најстарији на Балкану, а те теориеј су одбачене.

Постоје неки докази за Дунавску теорију по којој је колијевка Словена Дунав ( али поред Дунава били су и Дачани, Илири, Трачани... ), а не простори Пољске и Украјине и Бјелорусије, али се сви враћају на руску хронику из 12. вијека која узима библијске приче као буквални факат. Занимљива је ипак, и не сасвим немогућа претпоставка да нам је Дунав колијевка, ал' исто тако, с друге стране, ми смо сјеверњачки народ, свијетле пути, вишег раста...словенска језичка група је сродна германској и то се да примјетити преко неких ријечи које имају сличне облике или се барем то назире. НАравно, сви индоевропски језици су сродни, али словенском нема ближег од германског, па је исто толико могуће да смо заправо дошли са сјевера, сјеверо-истока. А можда се ове двиеј теорије и преплићу, али нема довољно доказа и налаза да би се то знало засигурно.

Daj brate neki zakljucak,sve to sto si ti sad napisao ja sam citao,tvojstav,koji je,ko smo mi srbi. Bas me zanima.

Подели на овим сајтовима

Занимљиво како, када нема више шта да се каже, увије кдође овакав коментар.

Наравно да је око историје муљано, али на друге начине који ти се не би свидјели баш. На примјер...нису баш сви Срби оригинално Срби...а велики дио "најчистијих" Срба данас себе ни не сматрају Србима. То су манипулације историјом, а овакве приче о Србима старосједиоцима Балкана су једноставно...бајке. Имаш толико доказа за ту сеобу, од језичких, преко историјских до етнографских. Са друге стране, имаш мноштво теорија које потјечу из 19. и почетка 20. вијека да су Срби најстарији на Балкану, а те теориеј су одбачене.

Постоје неки докази за Дунавску теорију по којој је колијевка Словена Дунав ( али поред Дунава били су и Дачани, Илири, Трачани... ), а не простори Пољске и Украјине и Бјелорусије, али се сви враћају на руску хронику из 12. вијека која узима библијске приче као буквални факат. Занимљива је ипак, и не сасвим немогућа претпоставка да нам је Дунав колијевка, ал' исто тако, с друге стране, ми смо сјеверњачки народ, свијетле пути, вишег раста...словенска језичка група је сродна германској и то се да примјетити преко неких ријечи које имају сличне облике или се барем то назире. НАравно, сви индоевропски језици су сродни, али словенском нема ближег од германског, па је исто толико могуће да смо заправо дошли са сјевера, сјеверо-истока. А можда се ове двиеј теорије и преплићу, али нема довољно доказа и налаза да би се то знало засигурно.

Проблем са тим сеобама словена како се описују је чисто практичне природе. Питање гласи да ли су такве сеобе биле могуће у то доба? А ово што сам писао око слепог веровања у званичну историју итекако има утемељење. Ево мало пре је неко отворио тему о томе какву историју нам уче деца у 6. разреду. Мисли мало и о томе.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

A imamo i dodatnih 20% Srba koji pripadaju Haplo tipu E1b1b koji su migrirali na balkan u Neolitu ... Znaci doslo som do 60 % predaka danasnjih Srba jos u Neolitu i to bas na Balkanu ...

It is still unclear when haplogroup E first entered Europe. The earliest known prehistoric sample to date is an E-V13 from Catalonia dating from 5000 BCE. So we know for sure that E1b1b was present in southern Europe at least since the Early Neolithic. Nonetheless, the possibility of other migrations of E1b1b to southern Europe during the Mesolithic or

Late Palaeolithic cannot be ruled out. 

http://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_E1b1b_Y-DNA.shtml

Подели на овим сајтовима

Проблем са тим сеобама словена како се описују је чисто практичне природе. Питање гласи да ли су такве сеобе биле могуће у то доба? А ово што сам писао око слепог веровања у званичну историју итекако има утемељење. Ево мало пре је неко отворио тему о томе какву историју нам уче деца у 6. разреду. Мисли мало и о томе.

Pravo pitanje.kako je moguce ostvariti toliko veliku seobu?

u pitanje se hiljade kilometara.

Подели на овим сајтовима

Са све женама и децом и још "збрисати" дотадашње "староседеоце" да им нема ни трага.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Ma kakve crne seobe, u najboljem slucaju radilo se pomeranjima vojske, borbama, pobedama i porazima i naravno po neko se i zadrzao ponegde ... Kakve crne seobe, pa ljudi se u to vreme nisu udaljavali vise od susednog sela ...

Подели на овим сајтовима

E sada, posto nekih 42-43 % Srba i uopste balkanaca pripada ovom haplo tipu I koji se razvio na Balkanu pre nekih 25 000 godina , kako onda uklopiti seobu na Balkan u 6 veku?

Мијешање старосједелаца и досељеника :)

Тако једно истраживање каже да је у Босни 40% генетског материјала заузела илирска генетика...а људи причају словенски. Но, ту су ти Власи по селима и забаченим крајевима, па доста планинска земља у којој се лако било одржати... Можда је било као са оним угрофинским пелемнима у Русији, прихватили словенску културу и језик, а остали генетички "чисти".

Подели на овим сајтовима

Мијешање старосједелаца и досељеника :)

Тако једно истраживање каже да је у Босни 40% генетског материјала заузела илирска генетика...а људи причају словенски. Но, ту су ти Власи по селима и забаченим крајевима, па доста планинска земља у којој се лако било одржати... Можда је било као са оним угрофинским пелемнима у Русији, прихватили словенску културу и језик, а остали генетички "чисти".

Ma pusti ti jezik i kulturu nego reci ti meni ako sam ja haplo tip I , jedini evropski haplo tip i to nastao na Balkanu pre 20 000 godina, kada su se moji pretci naselili na Balkan? U 6. veku ili pre 20 000 godina?

Подели на овим сајтовима

Daj brate neki zakljucak,sve to sto si ti sad napisao ja sam citao,tvojstav,koji je,ko smo mi srbi. Bas me zanima.

Срби су Словени. Српски народ је дио словенског рода. Говоримо словенски, имамо словенске обичаје, словенски изглед ( иако је тај словенски изглед код балканских Срба најнесловенскији, због великог удјела тамнопутих старосједелаца ).

Првобитни Срби, најранији за које знамо су били Словени и дошли су на Балкан прије 14 вијекова, постали већински народ на опустошеним граничним предјелима Византије, заузели су низије, поља, шуме, док се мали број старосједелаца повлачио у планине ( Босна, Албанија, Каравлашка итд... ). Временом су Срби створили државу која се проширила да обухвати не само Србе, него и друге Словене који су послије прихватили српску традицију, или се измијешали са Србима, па и несловене ( Албанце и Грке и све оне силне Влахе са којима Србима није био дозвољен брак за Душаново вријеме ). Временом су се Слвоени и остали измјешали, па у 19. вијеку како је која нација заграбила које просторе, тако је до данас остало ( занимљива чињеница...Ниш није био дио Србије све до Душана...него дио Бугарске. А ено, доље сад све Срби српски причају ). И тако је временом Србин постао православни Словен који говори српски језик ( а друге крње нације које се сада стварају на силу, Бошњаци и Црногорци, српскога су поријекла, али они се сада одричу српског идентитета и стварају нови. Нелегитимно и нетачно са њихове стране, али шта ћеш. Националност на крају крајева одређује осјећање припадности. На чему се то осјећање припадности ствара, зависи од случаја до случаја. ). Можда оваква дефиниција Србина није званична, али је до данас бил отако у пракси.

Ал' укратко...Срби су словенски народ и то је то :)

Подели на овим сајтовима

Ma pusti ti jezik i kulturu nego reci ti meni ako sam ja haplo tip I , jedini evropski haplo tip i to nastao na Balkanu pre 20 000 godina, kada su se moji pretci naselili na Balkan? U 6. veku ili pre 20 000 godina?

Оба пута :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...