Jump to content

Zabranjena istorija srba

Dejan_kv

Препоручена порука

Ovaj je pasus najzanimljiviji:

Издали народ“

- Наши историчари често нису свесни колико је њихова улога важна, колико је знање о историји важно. Историја има страшну моћ, ретко који озбиљнији говор западног политичара се не ослања на историју. Тамо се људи који пишу говоре консултују о разним периодима историје, од оних пре пет година до оних пре пет векова. Зато је Аустроугарској један Јиричек био врло важан, у њега је много и улагала и тражила, јер нико осим њега није могао да им објасни Србе. А српски историчари то још нису учинили за свој народ.

Tacno je da se politicari na Zapadu ( a cenim i na Istoku) u nekim svojim govorancijama ( drzavni praznik, neki jubilej)

obracaju gradjanima sa citatima velikih knjizevnika, istorijskim dogadjajima i licnostima, samo mi u Srbiji imamo

veliki problem jer nasi politicari nazalost nisu procitali ni dve knjige, a istoriju kreiraju po potrebi.

Znaci da nam nikako nije kriv ni Kurta ni Murta nego smo mi sami krivi jer biramo mediokritete.

Onda se na TV pojavljuju Deretici i Co pa polupismen svet jos vise zbune.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 281
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Alo drug,nemoj da mi kvaris temu,samo dodjes i pricas neke bezvezne price,ja bi te zamolio da se ostavis tih tvojih,neosnovanih prica.

Nisam ja drug, ja sam gospodin ...

I kakve bezvezne price .... mi smo na balkanu nekoh 20 000 godiina ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Jos 1872 godine istaknuti srbski istoricar Milos Milojevic u svojoj knjizi,odlomci istorije srba,tvrdio je da su trojanci srbi a time i sloveni i arijevci.

Милојевић је оповргнут још у своје вријеме. А Деретић је само прекопирао његов рад, тако да шта се односи на једог, односи се и на другог.

Аријевци нису народ нити раса, него језичка група народа, као што је Толкин рекао у замјерци Хитлеровој теорији аријевске "расе".

Novak i dragoljub Anderselic su izdali knjigu gde iznose hipotezu da je troja bila na severnoj strani skadarskog jezera u blizini podgorice.

Археолошки остаци? Гдје су археолошка налазишта која би побила Шлиманова открића, а ово потврдила? Нема их.

Herodot govori o prolasku persijske vojske koju vodi car kserks,kroz ilirsku zemlju,u pohod na evropu i atinu. Kako se smatra herodot je posao istoriju oko 430 god a persijski pohod je bio oko 480 godine pre hrista,

Какве везе ово има са Словенима? о.О

Brigijski je samo dijalekt,staromakedonskog i starosrpskog jezika,a brigi su naseljavali planinsku oblast juzno od ohrida. Strabon u geografiji navodi da iliri,epirci,makedonci,govore istim jezikom.

Доказ? Ако су Илири Срби, и аkо су Илири и Грци говорили истим језиком, како онда да данас српски и грчки су два различита свијета да нису чак ни иста група језика?

Антропосе, ђе ти је логос?

Ime troje nosili su i london i padova,a ima ih i danas troa u francuskoj,troja kod fodje,jos uvek ucimo istoriju srba,protivrecnom i dopisanom izvoru,kakav je porfirogenet,potpuno suprotan,svim drugim kasnijim i starijim izvorima.

У складу и са ранијим и са каснијим изворима. Све ове академике које си набројао су износили своје теорије, и ти само констатујеш шта су рекли и остављаш то да је тачно. Не иде то тако, бураз.

Подели на овим сајтовима

Милојевић је оповргнут још у своје вријеме. А Деретић је само прекопирао његов рад, тако да шта се односи на једог, односи се и на другог.

Аријевци нису народ нити раса, него језичка група народа, као што је Толкин рекао у замјерци Хитлеровој теорији аријевске "расе".

Археолошки остаци? Гдје су археолошка налазишта која би побила Шлиманова открића, а ово потврдила? Нема их.

Какве везе ово има са Словенима? о.О

Доказ? Ако су Илири Срби, и аkо су Илири и Грци говорили истим језиком, како онда да данас српски и грчки су два различита свијета да нису чак ни иста група језика?

Антропосе, ђе ти је логос?

У складу и са ранијим и са каснијим изворима. Све ове академике које си набројао су износили своје теорије, и ти само констатујеш шта су рекли и остављаш то да је тачно. Не иде то тако, бураз.

Da ti kazem nesto,sve ovo sto si napisao,izvukao si iz konteksta.Dovoljno sam rekao.

Подели на овим сајтовима

Мени је занимљива ствар то што има Срба који слепо верују у званичну историју и не дозвољавају ни помисао да је ту неко нешто муљао. Рецимо мени је довољно када знам историју деведесетих прошлог века у којој сам учествовао лично и погледам шта се данас све званично износи. Све лаж до лажи.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Da ti kazem nesto,sve ovo sto si napisao,izvukao si iz konteksta.Dovoljno sam rekao.

Твоја ћутња говори довољно.

А ако си хтјео нешто друго рећи а ја нисам схватио, онда ми објасни. Схватио сам да ти прихваташ све што си написао да је тачно, да су Илири заправо Срби, да је Троја на Балкану итд.

Подели на овим сајтовима

Sta znaci ovo?

In human geneticsHaplogroup I-M170 is a Y-chromosome DNA haplogroup, a subgroup of haplogroup IJ, itself a derivative of Haplogroup IJK. Y-DNA Haplogroup I-M170 is predominantly a European haplogroup and it is considered as the only native European Haplogroup.

Подели на овим сајтовима

Ili ovo:

It would seem to be that different episodes of populace movement had impacted southeast Europe, as well as the role of the Balkans as a long-standing corridor to Europe from the Near East is shown by the phylogenetic unification of Hgs I and J by the basal ...

Подели на овим сајтовима

Мени је занимљива ствар то што има Срба који слепо верују у званичну историју и не дозвољавају ни помисао да је ту неко нешто муљао. Рецимо мени је довољно када знам историју деведесетих прошлог века у којој сам учествовао лично и погледам шта се данас све званично износи. Све лаж до лажи.

Занимљиво како, када нема више шта да се каже, увије кдође овакав коментар.

Наравно да је око историје муљано, али на друге начине који ти се не би свидјели баш. На примјер...нису баш сви Срби оригинално Срби...а велики дио "најчистијих" Срба данас себе ни не сматрају Србима. То су манипулације историјом, а овакве приче о Србима старосједиоцима Балкана су једноставно...бајке. Имаш толико доказа за ту сеобу, од језичких, преко историјских до етнографских. Са друге стране, имаш мноштво теорија које потјечу из 19. и почетка 20. вијека да су Срби најстарији на Балкану, а те теориеј су одбачене.

Постоје неки докази за Дунавску теорију по којој је колијевка Словена Дунав ( али поред Дунава били су и Дачани, Илири, Трачани... ), а не простори Пољске и Украјине и Бјелорусије, али се сви враћају на руску хронику из 12. вијека која узима библијске приче као буквални факат. Занимљива је ипак, и не сасвим немогућа претпоставка да нам је Дунав колијевка, ал' исто тако, с друге стране, ми смо сјеверњачки народ, свијетле пути, вишег раста...словенска језичка група је сродна германској и то се да примјетити преко неких ријечи које имају сличне облике или се барем то назире. НАравно, сви индоевропски језици су сродни, али словенском нема ближег од германског, па је исто толико могуће да смо заправо дошли са сјевера, сјеверо-истока. А можда се ове двиеј теорије и преплићу, али нема довољно доказа и налаза да би се то знало засигурно.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...