RYLAH Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 А није баш тако. Знам мали мелеон Цигана. Познајем човека који има јако добар посао плата му је пре 6 година била око 40 000 сад је већа. Пре подне је на послу после подне је "на кантама" тако зову одлазак на чепркање контејнера. Лично сам добар с њим. Човек је легенда, чувени шибицар из бивше СФРЈ. Питам га шта му сад то треба да иде "на канте" он ми просто са смехом каже: "То ми је брате у крви." После се као вади па вели жена му нашла на депонији 5 кг злата. Наводно су с тим златом купили неки плац итд. А и жена му је запослена. Обоје претурају контејнере са млађим сином. Старији један држи неку кафанчину а има још једног сина немам појма шта тај ради. Нема ту никакве интеграције, не жели да се потпише а зна да пише. Просто неће. Не знам, имаш увек таквих чудних ликова, имаш и међу свим другим народима, ал колко знам, а и ја сам због свог посла доста у контакту са њима, капирам да ко год нађе неки посао, макар био и криминал, не враћа се кантама и просјачењу. Имаш и једног у Кг који живи у кући која је скоро од картона, а унутра има плазма ТВ. Јендоставно тера неки инат, а од картона зарадио масу пара, ал тера неки инат ко зна коме, ал он је опет изузетак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Не знам, имаш увек таквих чудних ликова, имаш и међу свим другим народима, ал колко знам, а и ја сам због свог посла доста у контакту са њима, капирам да ко год нађе неки посао, макар био и криминал, не враћа се кантама и просјачењу. Имаш и једног у Кг који живи у кући која је скоро од картона, а унутра има плазма ТВ. Јендоставно тера неки инат, а од картона зарадио масу пара, ал тера неки инат ко зна коме, ал он је опет изузетак. Па има и код мене Цигана који су пољопривредници и то низ генерација уназад. Стварно домаћини људи, механизација све по реду, кућерда на лакат, у кући нема чега нема, ал слике са венчања њихове деце стоје у дневној соби урамљене ко фотке из филма "Мала невеста". Заиста кад их поредим са мноштвом Срба које знам ови Срби би се постидели, ја први. Вредни, имућни итд. Но њих има пар породица, остале које знам терају старо гвожђе, картон, "на кантама" су итд. Овај што тера старо гвожђе, питам га јел пробо неки други посо. Он вели: Шта ће ми бољи посо од овога, зарадим некад дневно и по 60 000 ". Јес реко ал зими једеш своје опанке а и деца с тобом. Ма зна он то све ал какав редован посао нема шансе. Има ту још једна ствар нису сви Цигани исте бранше. Посебно су чергари, посебно просјаци, посебно музичари, посебно трговци, итд. Ено ти Харис Џиновић, ја нешто тако диванио са неким мојим Циганима и кажем им баш како Харис добро пева ко змај а има и добар стајлинг. Оно бркови и тај шмекерски шешир. А ови веле није то његов лични стајлинг то је стајлинг целог тог племена Харисовог, они се баве коњима вековима уназад, трговци су коњима и каже да одеш код њих у племе сви изгледају као Харис Џиновић, сви носе тај шемшир и такве бркове то им је оно национални симбол. :) Не спорим ја да предрасуде према њима многе од њих коче да се интегришу. Пример у болнци Цига седи са отвореним преломом ноге, видим га на истом месту пар сати, на крају питам га што не улазиш да ти то санирају, каже он: Брате ја чекам овде од јутрос, нико неће да ме прими. А тад је било око 15. RYLAH and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 А ови веле није то његов лични стајлинг то је стајлинг целог тог племена Харисовог, они се баве коњима вековима уназад, трговци су коњима и каже да одеш код њих у племе сви изгледају као Харис Џиновић, сви носе тај шемшир и такве бркове то им је оно национални симбол. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 А да ти не причам моја лична искуства. Ал наравно да ћу да причам. Пошто сам нижег раста и мало тамније пути, многи Ганци овде помисле да сам њиов човек. Мада и Шиптари ме често својатају а и Хрвати из немам појма ког разлога. Елем било је то пре 15-ак година, возим се градским бусом и носим ранац на леђима, стојим са Софијом у бусу и нешто причамо. У делу града где су Цигани упада екипа тако мојих ( тадашњих ) година и почињу као да ме задиркују: "А ша је бате, школица, учиш слова, а бела девојка, па мораш у школу, аааа". Требало ми је пар минута да укапирам што ме пипкају за ранац и вуку а рукав и то ми говоре. Значи они су помислили да сам њихов и онда се спрадју са као мојом неком отменошћу коју они наравно схватају као моје фолирање јербо имам белу девоју. Мислим фрапирао сам се кад сам изашао из буса. Драшко and Милан Б је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Нема ту никакве интеграције, не жели да се потпише а зна да пише. Просто неће. Ето, то је права слобода и то је нешто позитивно што можемо да научимо од наше браће Цигана. Има нешто те слободе и у Срба кроз чувени Српски инат. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 А да ти не причам моја лична искуства. Ал наравно да ћу да причам. Пошто сам нижег раста и мало тамније пути, многи Ганци овде помисле да сам њиов човек. Мада и Шиптари ме често својатају а и Хрвати из немам појма ког разлога. Елем било је то пре 15-ак година, возим се градским бусом и носим ранац на леђима, стојим са Софијом у бусу и нешто причамо. У делу града где су Цигани упада екипа тако мојих ( тадашњих ) година и почињу као да ме задиркују: "А ша је бате, школица, учиш слова, а бела девојка, па мораш у школу, аааа". Требало ми је пар минута да укапирам што ме пипкају за ранац и вуку а рукав и то ми говоре. Значи они су помислили да сам њихов и онда се спрадју са као мојом неком отменошћу коју они наравно схватају као моје фолирање јербо имам белу девоју. Мислим фрапирао сам се кад сам изашао из буса. А добро, кул је то све, ал причам кад дођу код мене, сви имају исте проблеме ко и Срби: неки се разводе, некима исекли струју, неке оће да истерају из стана, неки крали струју, неки крали нешто друго, итд... И скоро сви вредни и радни људи, друга или трећа генерација шљакера, деца иду у школе, не знам колико далеко догурају ал занат неки сигурно заврше... Не знам како је горе код вас, ал овде то гледам стално, скоро ко правило неко, ко се једном запосли за стално, ово га не интересује, јер је катастрофално теже, ма колико више пара имало. Уствари, кад једном добију стално запослење, које било, постану исти трутови ко и ми Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 а и Хрвати из немам појма ког разлога. Можда те имају у колективном памћењу из Јасеновца. Наравно ти тако тамнопут си био са друге стране а они нешто побркали. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 А добро, кул је то све, ал причам кад дођу код мене, сви имају исте проблеме ко и Срби: неки се разводе, некима исекли струју, неке оће да истерају из стана, неки крали струју, неки крали нешто друго, итд... И скоро сви вредни и радни људи, друга или трећа генерација шљакера, деца иду у школе, не знам колико далеко догурају ал занат неки сигурно заврше... Не знам како је горе код вас, ал овде то гледам стално, скоро ко правило неко, ко се једном запосли за стално, ово га не интересује, јер је катастрофално теже, ма колико више пара имало. Уствари, кад једном добију стално запослење, које било, постану исти трутови ко и ми Па сви су људи на крају само људи. Него још једна анегдота из буса. После оног егзодуса са Косова дошло је у Н.С. доста Цигана Ашкалија углавном су муслимани и чини се мало су тамнији од ових наших домаћих а познато је да су агресивнији. Улазим у бус на задња врата, брате као да је неко испалио бомбу која смрди истовремено на кисели кусус и крепалог кера. За мном је утрчао и један домаћи Цига, иначе та линија вози баш у правцу насеља где живе Цигани. Овај Цига што је утрчао за мном ухвати ме за рукав и одвуче ме на средину буса. Ја се нешто копрцам, немам појма који му је. Кад стадосмо он ми вели: "Брате немој тамо да стојиш тамо сад стоје Ашкалије, ми стојимо овде на средини а бели тамо напред код возача." Хеботе реко ја њему која сегрегација. "Шта серација, брате не серем ти ено погледај како су црни они доле Ашкалије", каже мени Цига. И шта ћу ја прихватим да је у гари у праву. Natasa., Ignjatije, Ђуро Станивук and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Можда те имају у колективном памћењу из Јасеновца. Наравно ти тако тамнопут си био са друге стране а они нешто побркали. Па нисам баш црнац, то је за нијансу другачије од Аријеваца више нако ко Талијанац или Грк. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Па сви су људи на крају само људи. Него још једна анегдота из буса. После оног егзодуса са Косова дошло је у Н.С. доста Цигана Ашкалија углавном су муслимани и чини се мало су тамнији од ових наших домаћих а познато је да су агресивнији. Улазим у бус на задња врата, брате као да је неко испалио бомбу која смрди истовремено на кисели кусус и крепалог кера. За мном је утрчао и један домаћи Цига, иначе та линија вози баш у правцу насеља где живе Цигани. Овај Цига што је утрчао за мном ухвати ме за рукав и одвуче ме на средину буса. Ја се нешто копрцам, немам појма који му је. Кад стадосмо он ми вели: "Брате немој тамо да стојиш тамо сад стоје Ашкалије, ми стојимо овде на средини а бели тамо напред код возача." Хеботе реко ја њему која сегрегација. "Шта серација, брате не серем ти ено погледај како су црни они доле Ашкалије", каже мени Цига. И шта ћу ја прихватим да је у гари у праву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 У Кг се слабо возим бусевима јер није велики, а и такси је брука јефтин, па неам тих искустава, ал су много кул приче Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Ма имам и бољих ал нису за јавно RYLAH and Милан Б је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Једино интересантно што сам ја доживео је једном кад сам био у Бг ушо у бус на неких 4 -5 станица неки пророк што је пророково да ће ускоро да се Арханђел Михаило спусти на земљу и да помогне Србима, а он је његов пророк и све у том фазону. Ал твоја искуства далеко боља Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Па нисам баш црнац, то је за нијансу другачије од Аријеваца више нако ко Талијанац или Грк. Видео сам ја твоју слику пре (ако је била твоја), ма прави си Ганци, немој сад да се вадиш. sHa_sarcasticlol коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука