Jump to content

Препоручена порука

Ja bh koristila njegove usluge:

http://www.srpske-pravoslavne-ikone.com/Restauracija-slika-ikona.htm

Videla sam da cuda pravi.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ako je ikona slikana pigmentima sa jajcanom emulzijom,ona je najcesce i zasticena s lica,medjutim ne bi bilo bas pozeljno da je sami cistite cak ni samo vodom.Predjete nekom finom tkaninom i skinete prasinu.A ako je stara i (ili) jako zaprljana onda je bolje dati je  restauratoru da je ocisti.To nije skupo (ako je u putanju standarnda slavska velicina ikone il tome slicno)a ne merljivo je bezbednije po samu ikonu.

• Волим 1

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Није сликана икона већ је то штампана па је неком техником на даску лепљено. Није она нешто оштећена већ је једноставно се напрашњави и  зачади  од кандила и сл.

Подели на овим сајтовима

Onda je verovatno i dobro izlakirana,sto ti olaksava odrzavanje.Sto je tanji sloj laka preko stampe to moras biti oprezniji prilikom ciscenja ,jer lak nije apsolutni izolator vlage(kojom bi cistio).Pokusaj sa kraja ,najjednostavnije na vatu stavi malo one tecnosti za ciscenje stakla ona je dosta blaga,pa probaj da ocistis cosak sa time,da vidis da li se cadj u opste otapa da li ostaje na vati.Znaci jako blago i odma zatim osusi to mesto,jer je kljucna stvar da ne skines lak jer ces doci do papira na kom je stampa a papir znas sta mu se desava pod vlagom.Probas pa vidis,ako uspe ides dalje lagano ako ne probas sa jacim srtestvom za ciscenje opet blago i oprezno.

Подели на овим сајтовима

Ја само очистио једну са ракијом, а другу са разблаженим средством за чишћење паркета. Ова што сам чистио са ракијом на једном месту сам јаче притиснуо и мало је ту изблиједила  али је то ситно. Док  је ова друга (са дебљим слојем лака) премазана  овим средством за паркете  и ено се сија као огледало. Хтједох да питам неког да ми предложи начин за чишћење и савјете како бих је очистио без оштећења. :)  

Подели на овим сајтовима

Daj restauratoru :) hehe bas sam ti puno pomogla.Glavna fora je u nacinu ciscenja u osecaju i ispraksovanosti ne u sredstvu.A to sa rakijom ti nikako ne bi preporucila,taman posla tolika koncentracija alkohola,to jede lak.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...