асдф Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Можемо само да верујемо да је за те особе најбољи пут ка Богу баш онај који не подразумева брак и испуњеност у том романтично-емотивно смислу. Зашто је то неопходно, можемо само да нагађамо, то само Бог зна. А све ово ако прихватимо да Бог одређује ко ће бити хомосексуалац а ко не, што се додуше баш и не уклапа са верзијом по којој Бог није створио својом вољом хомосексуалност, већ се она појавила и појављује се по законитостима природе, заједно са свим другим феноменима, у свету који се развио "без Бога", без активне заједнице са Њим. Једино ако је Бог, својом промисли и милошћу, одлучио да кад већ мора, ради слободе човека и природе, да постоји хомосексуалност, да је "додели" онима који могу да поднесу тај крст. Не, није Бог створио то "правило". Механизми природе су такви какви су, доводећи до различитих проблема од којих је највећи смрт, човековом вољом да створену природу учини самодовољном, да је одвоји од Бога. "Механизми" ће показати своју праву истину тек онда када дођу до Циља свог постојања. Понављам, наш проблем је што природу и њене механизме гледамо аутономно, без заједнице са Богом. А када "механизам" ставите у погрешан контекст, онда настаје проблем. Сведоци смо да исти механизми и законитости природе могу да значе добро и зло, задовољство и бол, живот и смрт - зависно од контекста у којем остварују свој склоп и смисао деловања. Него ко је створио то "правило"? Кажете механизми природе су такви какви су, а ко је створио те механизме? Ко је створио све, од чега је протекло све? Бог. Зар не верујете у то? Бог или је створио све или није створио ништа. Ако је створио све, створио је и хомосексуалност. Не може да настане ни из чега. Ако бисмо пратили узроке настанка било чега, све би нас довело до Бога. Мислим то је проста логика. Ако ја направим робота и у његовом систему настане баг због кога он постане непослушан, није робот крив за то него ја који сам га тако направио. Зашто је човек пао? Зато што га је привукао грех. Бог је направио човека таквог да га привлачи грех. Јер је Бог узрок свега. Узрок-последица, а првобитни узрок је Бог, значи Бог је створио човека са потенцијалом да буде хомосексуалац. Могао је да га створи таквог да му никад не падне на памет хомосексуални чин. Али није. Опростите на хаотичним мислима Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 To i jeste neko moje razmisljanje. To je jedina opcija koja sa Boga skida odgovornost za mucenje ljudi u paklu - jer ne mogu da postoje bez njega zato sto je on tako odredio - i koja takodje daje odgovore na mnoga druga pitanja. Ali to je neka druga tema... Не могу да постоје без Њега зато што је он Живот. Нема другог живота, осим учешћа у једном и једином, исконском Животу. Одрицати Бога, а говорити о праву на живот и слободу је апсурд. Као да говориш: желим да живим али ме не занима живот и желим слободу али ме не занима слобода. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Не могу да постоје без Њега зато што је он Живот. Ovde postojimo i bez problema mozemo da odbacimo Boga. Ovde ga nema u onom eshatoloskom smislu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Onda ispada kao da Bog meri neciji ulozeni trud i na osnovu toga odredjuje ko ce da se spasi, dok pravoslavlje, cini mi se, ne postavlja tako stvari. Spasenje je stvar duhovnog stanja. Neko je se vise odvojio od dobra, pa ce mu i vise napora biti potrebno da bi se vratio Bogu. Ni u jednom ni u drugom slucaju Bog ne "odlucuje" koga ce da primi u zajednicu, nego je to stvar njihovog odnosa prema njemu. Tako da mi iskreno nije jasno zasto bi moralo da bude teze, tj. zasto je to jedino pravedno. Zapravo, ako je nesto nepravedno, onda je to da se rodis sa urodjenom sklonoscu ka svakakvim gresima i da onda treba da se boris protiv svoje prirode. Pod takvim okolnostima, sansa da izaberes dobro je znatno smanjena, bez obzira na to sto imas slobodnu volju. Вероватно се ја нисам довољно јасно изразио. Не верујем да Бог мери ичији труд и на основу тога дарује спасење или га ускраћује. Чини ми неспорним да је спасење ствар духовног стања и односа према Богу. Само ми делује да човек не би био у стању да препозна у себи своју истинску, најдубљу тежњу, свој однос према Богу, уколико не би морао да жртвом и борбом потврди тај свој избор. Ако би био "неутралан", подједнако отворен и за духовно и за материјално (ни на небу ни на земљи) онда би избор Бога можда био инерција, препуштање ономе што је свима најпривлачније (=вечности), јер не би имало ништа толико јако да нас веже за материјалност и пролазност. А овако, избор Бога и поред везаности за овај свет, и поред датости и нагона, потврђује да бирамо Бога јер то желимо, а не јер нам је тако лакше, или јер нам је мање-више подједнако пријатно да ли ћемо живети по духу или по телу... Ово нису неке разрађене мисли до краја, могуће да имам много рупа у "теорији" lab_man је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Него ко је створио то "правило"? Кажете механизми природе су такви какви су, а ко је створио те механизме? Ко је створио све, од чега је протекло све? Бог. Зар не верујете у то? Бог или је створио све или није створио ништа. Ако је створио све, створио је и хомосексуалност. Ајде поново прочитајте шта сам написао и потрудите се да разумете. Механизми природе су такви какви су, доводећи до различитих проблема од којих је највећи смрт, човековом вољом да створену природу учини самодовољном, да је одвоји од Бога. "Механизми" ће показати своју праву истину тек онда када дођу до Циља свог постојања. Понављам, наш проблем је што природу и њене механизме гледамо аутономно, без заједнице са Богом. А када "механизам" ставите у погрешан контекст, онда настаје проблем. Сведоци смо да исти механизми и законитости природе могу да значе добро и зло, задовољство и бол, живот и смрт - зависно од контекста у којем остварују свој склоп и смисао деловања. Панарет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Ovde postojimo i bez problema mozemo da odbacimo Boga. Ovde ga nema u onom eshatoloskom smislu. Како постојиш? Истинито? Зашто ће те, као и мене, појести црви? Хоћеш ли и тада моћи да кажеш: постојим? Истинито постојање, а не феноменолошко. О томе говоримо. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Hvala bogu, da je jedan razuman, i otkrio pravu stvar.... Biblija uvek govori pozitivno i nista sem pozitivno, drugo da je biblija losa odavno bi se videlo da je neko smisleo neku svoju glupu pricu, a sve sutina pozitivnog i dato je od isusa i boga stvoritelja. a to sto zapada misli da cini pravu stvar, upravo ide ka paklu BUDITE SIGURNI U TO... OTVORITE OCI I pogledajte ovog coveka/decka koji otvorio ovu temu koliko mu znaci ljubav prema Isusu i naseg oca stvoritelja... to je dokaz da ima jacu ljubav, to se zove covek koji stvarno zna da voli... NemanjaVa, Жедни and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Ovde postojimo i bez problema mozemo da odbacimo Boga. Ovde ga nema u onom eshatoloskom smislu. Чак ни са феноменолошке равни овај твој исказ није тачан. Свет стоји, овакав какав је, држан божанском вољом. То што неко одбацује Бога не мења чињеницу да Он јесте Сведржитељ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Него ко је створио то "правило"? Кажете механизми природе су такви какви су, а ко је створио те механизме? Ко је створио све, од чега је протекло све? Бог. Зар не верујете у то? Бог или је створио све или није створио ништа. Ако је створио све, створио је и хомосексуалност. Не може да настане ни из чега. Ако бисмо пратили узроке настанка било чега, све би нас довело до Бога. Мислим то је проста логика. Ако ја направим робота и у његовом систему настане баг због кога он постане непослушан, није робот крив за то него ја који сам га тако направио. Зашто је човек пао? Зато што га је привукао грех. Бог је направио човека таквог да га привлачи грех. Јер је Бог узрок свега. Узрок-последица, а првобитни узрок је Бог, значи Бог је створио човека са потенцијалом да буде хомосексуалац. Могао је да га створи таквог да му никад не падне на памет хомосексуални чин. Али није. Опростите на хаотичним мислима Немој да се увредиш, али сличну причу су испричали и Адам и Ева после пада па зато смо овде где јесмо. "А Господ Бог викну Адама и рече му: гдје си? А он рече: чух глас твој у врту, па се поплаших, јер сам го, те се сакрих. А Бог рече: ко ти каза да си го? да нијеси јео с онога дрвета што сам ти забранио да не једеш с њега? А Адам рече: жена коју си удружио са мном, она ми даде с дрвета, те једох. А Господ Бог рече жени: зашто си то учинила? А жена одговори: змија ме превари, те једох." (Књига постања 3,9-13) Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Не могу да постоје без Њега зато што је он Живот. Нема другог живота, осим учешћа у једном и једином, исконском Животу. Одрицати Бога, а говорити о праву на живот и слободу је апсурд. Као да говориш: желим да живим али ме не занима живот и желим слободу али ме не занима слобода. Дакле, "тражити" самодовљност човека и његову слободу од, а не за Другог, значи тражити од Бога да створи један читав нов концепт и принцип постојања, по коме чак ни Он сам не постоји, у који би онда сместио човека...? А нема савршенијег принципа постојања од онога по којем сам Бог постоји, тако да је израз Његове љубави то што нам не даје да живимо по неком другом принципу, који нам се чини слободнијим? А чини нам се због скучене перспективе... Оваква поставка ми прилично решава све. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 ЗА ОНЕ КОЈЕ НИСУ УПОЗНАЛИ БИБЛИЈУ; НЕКА ПРВО ПРОЧИТАЈУ БИБЛИЈУ ПОШТО СЕ ВИДИ ДА НИСУ ПРОЧИТАЉ, А ИГРАЈУ ПОКЕР ВИДИ СЕ... “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 А нема савршенијег принципа постојања од онога на који сам Бог постоји, тако да је израз Његове љубави то што нам не даје да живимо по неком другом принципу, који нам се чини слободнијим? Не постоји "други принцип". Не постоји постојање мимо Постојања. Бог је једино истинито, вечно постојање. "Ја сам Она Који јесам". Наша истина, као створене природе, је учешће у том постојању. Други начин да човек и створена природа опстану НЕ ПОСТОЈИ. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 А нема савршенијег принципа постојања од онога на који сам Бог постоји, тако да је израз Његове љубави то што нам не даје да живимо по неком другом принципу, који нам се чини слободнијим? А чини нам се због скучене перспективе... Kakav je to savrseni princip postojanja kad ce uzrokovati vecno mucenje svih onih koji ne prihvataju taj nacin postojanja? асдф је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Како постојиш? Истинито? Зашто ће те, као и мене, појести црви? Хоћеш ли и тада моћи да кажеш: постојим? Истинито постојање, а не феноменолошко. О томе говоримо. Svemoguci Bog bi mogao da ucini da do toga ne dodje i pored toga sto ga ljudi odbacuju. Znam da ces pomisliti da se zezam sa tobom sto ovako pisem, al' stvarno nije tako. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Kakav je to savrseni princip postojanja kad ce uzrokovati vecno mucenje svih onih koji ne prihvataju taj nacin postojanja? Једини начин који га чини савршеним је одбацивање идеје вечног мучења, ја не умем другачије да одговорим. Или вечно мучење оних којима најдубља тежња и остваривање бића лежи баш у избору таквог вечног мучења, ако има таквих... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука