Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

On 7. 10. 2013. at 19:42, МилошБГ рече
Svaka organizacija koja je zasnovana na primoravanju ljudi,na ucenama,na pretnjama,na tome da nemas slobodu kao covek,gde ti sudbinu odredjuje vodja,jeste sekta

To nije definicija sekte.

On 7. 10. 2013. at 19:42, МилошБГ рече
I sve svesti na to da su oni isti ko i ovi sto dele letke za novu piceriju na Dusanovcu? 

Ne ja to svodim na recimo oblepljivanje bandera i autobuskih stajališta po Novom Sadu (vido par puta), plakatima "Doćite na liturgiju i slično", za šta se ne budim uopšte i nije mi problem, jedino možda što ovo što sajentolozi rade nije ilegalno, dok su neki od tih plakata koje sam video zalepljeni na mestima ged je lepljenje plakata zabranjeno, mada opet ni to mi nesmeta jer svi lepe tuda plakate, samo kažem.

Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2013. at 19:49, Odahviing рече

Imaju isto pravo da ti ptiđu na ulici kao i oni ljudi što dele propagantni materijal, ako ti se ne sviđa samo prođeš pored njih, iskuliraš ih i gotovo, neće sigurno da te jure, ako te jure zovneš policiju i gotova stvar (to nemaju pravo)

.

Ali ako bi njima da zabranjuješ da ti prilaze na ulici i taju propagandni materijal, onda to treba zabraniti i ovim gore pomenutim ljudima, jer ustvari rade istu stvar, reklamiraju.

o tome se i radi

ko sme da mi priđe na ulici i da mi deli propagadni materijal ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2013. at 19:58, Милосављевић рече

Vidis, dajno, uvek zaboravis jednu stvar. Ti si pripadnik jedne religije o kojoj neki imaju nesto lose da kazu i pre 50 godina neki su zbog toga loseg i poprilichno diskirminisali tu religiju.

Totalno ne postujete tudja prava, tudja misljenja itd.

Nemate nikakav osecaj za tudja prava, tudje potrebe, tudje ideje, tudja shvatanja. 

Ukoliko mogu da zabranim sajetologiju pod argumentom da siri otrov ( jer je za mene njihova religija glupost) sta me sprecava da sutra dan zabranim islam, ateizam, paganizam, katolicanstvo, budizam, hare krisnu? 

I tebi sam odgovorio na prethodnoj strani.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Деловање Сајентологије је забрањено у Немачкој законом. Толико о фашизму када је ова тема у питању. Ми Сораби испадосмо још и толерантнији од водеће чланице наше вољене и недостижне нам Еу.

Подели на овим сајтовима

Цитат

vidim dopunio si post

neka si

ja sam žensko  :)

nisi dobro pročitao sve  :)

vrati se na moje postove pa me onda citiraj

Na koji post da se vratim, ovo ti je prvi post na temi? Molio bih te da me uputis. Posto sve sto sam video jeste da ti smeta sto je neki kult/sekta/religija sta god postavila svoj sator da vrbuje ljude da pridju njihovom nacinu verovanja. 

Цитат
Деловање Сајентологије је забрањено у Немачкој законом.

Ja znam da ne lazes namerno ali stvarno... prekini da citas te idiotske novine koje citas.

http://en.wikipedia.org/wiki/Scientology_in_Germany#Legal_status

Znam brate moj da ne znash engleski evo ja cu da ti prevedem:

While there have been calls for Scientology to be banned, the Church of Scientology remains legal in Germany and is allowed to operate there

Iako je bilo poziva da se zabrani sajentologija, sajetoloska crkva ostaje legalna u nemackoj i dozvoljeno joj je da operira.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2013. at 19:48, DYNABLASTER рече
Zvuci paradoksalno, ali to je sebicnost, samo sto je pod plastom covekoljublja.

Ja mislim bi pre trebalo da se nazove sebičnost to dati pravo samo sebi i grupi ljudi koja se slaže sa tobom da propagira mišljenje, dok svima ostalim zabranjivati. Nego li trud da se svima obezbede ista prava i da svako može da kaže svoje mišljenje.

Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2013. at 19:58, Милосављевић рече

Vidis, dajno, uvek zaboravis jednu stvar. Ti si pripadnik jedne religije o kojoj neki imaju nesto lose da kazu i pre 50 godina neki su zbog toga loseg i poprilichno diskirminisali tu religiju.

Totalno ne postujete tudja prava, tudja misljenja itd.

Nemate nikakav osecaj za tudja prava, tudje potrebe, tudje ideje, tudja shvatanja. 

Ukoliko mogu da zabranim sajetologiju pod argumentom da siri otrov ( jer je za mene njihova religija glupost) sta me sprecava da sutra dan zabranim islam, ateizam, paganizam, katolicanstvo, budizam, hare krisnu? 

a koje je moje pravo ?

Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2013. at 20:01, Ignjatije рече

Деловање Сајентологије је забрањено у Немачкој законом. Толико о фашизму када је ова тема у питању. Ми Сораби испадосмо још и толерантнији од водеће чланице наше вољене и недостижне нам Еу.

Kako sad to?! Ovi na temi sto podrzavaju delovanje sajentologa su EU ljubitelji, mora da im je ta informacija promakla...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2013. at 20:01, Ignjatije рече

Po ovome jesmo, po nečemu nismo šta da se radi? Sem da se trudimo da budemo tolerantniji sutra nego što smo danas.

Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2013. at 20:01, Милосављевић рече
Na koji post da se vratim, ovo ti je prvi post na temi? Molio bih te da me uputis. Posto sve sto sam video jeste da ti smeta sto je neki kult/sekta/religija sta god postavila svoj sator da vrbuje ljude da pridju njihovom nacinu verovanja.

ufffffff

Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2013. at 20:04, DYNABLASTER рече

Kako sad to?! Ovi na temi sto podrzavaju delovanje sajentologa su EU ljubitelji, mora da im je ta informacija promakla...

EU možda podržava delovanje sajentologa ali neke država mogu imati svoje zakone što se tiče toga. U EU ima mnogo smešnih zakona.

Подели на овим сајтовима

On 7. 10. 2013. at 20:02, Mironosica рече

a koje je moje pravo ?

Da ignorises, iskuliras, neodogovoris, prodjes hladno. Ne vidim sta bi ti, da neko ne sme da ti pridje na ulici jer ti se ne svidja plakat koji pruzaju? 

Je l ti mislis da je to u redu? 

Цитат

Ne da nam nije promakla, nego je neistina servirana od strane "sumnjivih" novina. Odgovorio sam na istu. A ti pre nego sto si se popalio ko hepo kocka da je istina - mogao bi da proveris, ti valjda znash engleski. Ignjatije ne zna.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...