Jump to content

Зуроф у Србији: У Хрватској јача неофашизам!

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Ивица Дачић и Ефраим Зуроф: У Србији нема нацистичких злочинаца 

25. децембар 2013.

БЕОГРАД - Премијер Србије Ивица Дачић састао се данас с директором центра "Симон Визентал" Ефраимом Зурофом, који је изјавио да, мада у Србији нема нацистичких злочинаца из Другог светског рата, Србија може да пружи драгоцене информације о злочинцима на простору бивше Југославије.

dacic%20zurof.jpg

Зуроф је најавио да ће у марту наредне године у Србији почети кампања центра "Симон Визентал" под називом "Последња шанса", од које се очекује да помогне откривање већине преживелих нацистичких злочинаца, наведено је у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

Дачић је истакао да је цивилизацијска обавеза да се истраже сви нацистички злочини, а злочинци изведу пред лице правде.

На састанку је изражена забринутост због учесталих појава неонацизма и неоусташтва у Хрватској и оцењено да ЕУ не сме да толерише ове појаве, пише у саопштењу.

Зуроф, који борави у посети Београду, јуче је обишао некадашњи нацистички логор "Старо сајмиште" у Београду и одао пошту жртвама геноцида. Стратиште су, заједно са Зурофом, обишли и викарни епископ Патријарха Иринеја Јован, оснивач удружења "Српски код" Млађан Ђорђевић и виши научни сарадник Института за савремену историју Милан Коњанин.

Ловац на нацисте је истог дана одржао јавно предавање у Привредној комори Србије.

(Танјуг)

Подели на овим сајтовима

Ја никако да их упознам..

а мађари су више злочина починили према Србима...него Јеврејима.

Ако ко треба да их јури..то је Српска полиција...

Не живиш на правом месту.

Не причам о Маџарима него о нацистима.

А колико су мало зла починили мађарски нацисти према Јеврејима довољан ти је податак што је данас јеврејска општина у Новом Саду практично мртва. Синагога се изнајмљује за културноуметнички програм. Предратна јеврејска основна школа данас је балетска школа у Н.С. Почетак прогона Јевреја у Новом Саду отприлике иде овако прво хапсе и стрељају јеврејску омладину оптужујући их да су четници, потом иде чувена рација и депортација. Према статистици нацисти су утаманили 70% новосадских Јевреја.  Ослобођење Новог Сада су дочекале само две јеврејске породице.

Јевреји су практично уништени у Војводини током другог светског рата.

Него је бесмислено да се такмичимо са Јеврејима ко је више пострадао, не само бесмислено него и морбидно.

Подели на овим сајтовима

Ovo je za Hrvatsku opšte poznato da to tamo jača ali ne toliko brzo i tamo ima iskrenih i dobrih ljudi. Što se tiče ovoga u Srbiji ovo je samo jevrejska propaganda Zurofa i ostalih plaćenika sa zapada.

Зуроф плаћеник са запада???

Да ниси ти плаћеник са запада?

Подели на овим сајтовима

Проблем је што каријеристи у редовима СПЦ се баве нечим што није у опису њиховог посла..

Један од њих шетка на релацији Београд Јерусалим Бањалука..а парохија му гори...

Истина Србе и Јевреје је страдање зближило...али ни пре нисмо били у лошим односима...

али нема ппотребе да МОСАД вршља Србијом...

Србијом већ одавно вршаљју све службе које постоје на свету, не знам једино за севренокорејску да ли је пристуна...тако да ово је смешно говорити.

А још је смешнији разлог као некакав за не знам шта.

Не знам о каквом каријеризму говориш.

Али засигурно је у опису посла одређеним људима из СПЦ оно чиме се баве по питању страдања Срба у другом светском рату.

Подели на овим сајтовима

Slažem se da ne treba mosad da gura nos kod nas. Neka Zurof ide lepo u Hrvatsku i neka hapsi tamo zajedni sa policijom Neoustaše poput Šimunića i Tompsona.

Зуроф долази у Србију као у пријатељску земљу. То није никакво гурање носа.

Него јел бре јесте ли ви неки хрватски неонацисти, сувише сте ми сумњиви?

Подели на овим сајтовима

ne smijem  da napišem šta bi htjeo da se ne bi administracija sablaznila,jako su osjetljivi neki članovi administracije,juče našeg brata Pontifeksa banovaše zato što je branio ćirilicu i još pri tom bio debelo izvređan ,dok inicijator svega toga nije banovan,strašno....

al za ekumenizam valja žrtvovati i po nekog našeg,valja prinjeti žrtvu

Bratac na kojoj temi se ovo dogodilo?  ako mozes daj link, bas mi nesto cudno zvuci ovo sto si napisao.

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

Bratac na kojoj temi se ovo dogodilo?  ako mozes daj link, bas mi nesto cudno zvuci ovo sto si napisao.

Pusti to, nema veze sa realnoscu. Kolko sam shvatio to banovanje je bilo kolateralno.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Не живиш на правом месту.

Не причам о Маџарима него о нацистима.

А колико су мало зла починили мађарски нацисти према Јеврејима довољан ти је податак што је данас јеврејска општина у Новом Саду практично мртва. Синагога се изнајмљује за културноуметнички програм. Предратна јеврејска основна школа данас је балетска школа у Н.С. Почетак прогона Јевреја у Новом Саду отприлике иде овако прво хапсе и стрељају јеврејску омладину оптужујући их да су четници, потом иде чувена рација и депортација. Према статистици нацисти су утаманили 70% новосадских Јевреја.  Ослобођење Новог Сада су дочекале само две јеврејске породице.

Јевреји су практично уништени у Војводини током другог светског рата.

Него је бесмислено да се такмичимо са Јеврејима ко је више пострадао, не само бесмислено него и морбидно.

Ја нисам ни имао намеру са Јеврејима да се такмичим..

Срба је у Југославији више страдало него Јевреја..простом математиком...

еп.Јован доведе Зурофа...па о другом светском рату...

али ..дође са КиМа где су Србима органе вадили и продавали.пре пар дана....са документима истих тих злочинаца...

и онда прича о другом светском рату..док му народ из његове парохије побијен и расељен...

о чему ми причамо..

жуту кућу нико и не спомиње...

каријеристиииии

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Србијом већ одавно вршаљју све службе које постоје на свету, не знам једино за севренокорејску да ли је пристуна...тако да ово је смешно говорити.

А још је смешнији разлог као некакав за не знам шта.

Не знам о каквом каријеризму говориш.

Али засигурно је у опису посла одређеним људима из СПЦ оно чиме се баве по питању страдања Срба у другом светском рату.

Нема шта СПЦ да се бави страдањем Срба..јер нема људе који су едуковани за такве ствари...

имаш масу Босгослова који су завршили куресеве еп.Јована..и семинаре у Јад Вашему...

То су ствари за озбиљне институције...

ево баве се Градином..па 10 година никако да саграде спомен кућу са пратећим објектима...

са све помоћу Јад Вашема...

е о тим каријеристима причам...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Зуроф долази у Србију као у пријатељску земљу. То није никакво гурање носа.

Него јел бре јесте ли ви неки хрватски неонацисти, сувише сте ми сумњиви?

Да ово је много озбиљан одговор...

Суверенитет земље се огледа и у односу са "пријатељским" земљама...

нема пријатељских земаља Жељко...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Не знам. Мени је доста више тих кукања и запомагања и седења скрштених руку.

Зурофу сам писао о неонацистима у региону пар пута увек је реаговао изјавама у Џерузалем Посту. Човек је заиста коректан и кооперативан. Ко сам ја а ко је он да би он читао моје мејлове, па их ипак чита и реагује.

Искрено на овим форумима највише су почели да ме смарају националисти бабе нарикаче.

Ништа не раде у интересу нације сем ако им се кукњава по форумима нерачуна у неки рад. Кад поменем сарадњу са Јеврејима сви оспу паљбу на мене и помињу ми Мосад.

Ма иди бре...

Шта ви заправо желите ?

Мислим да ни сами не знате.

Нама требају прво сарадници, затим пријатељи, и то свукуда у свету.

Са Јеврејима имамо пар заједничких интересних сфера и глупо је да не сарађујемо.

Са Русима такође исто је глупо да не сарађујемо.

И с ким год имамо интерес да сарађујемо треба да сарађујемо на сопствену корист.

Овако како ви замишљате да се ради не раде ни Амиши.

Ваша је логика сви су лоши, нећемо ни са ким ништа. Океј је то али онда ће бити оно "туђина за господара". Па уместо сарадње биће принуде.

Подели на овим сајтовима

Да ово је много озбиљан одговор...

Суверенитет земље се огледа и у односу са "пријатељским" земљама...

нема пријатељских земаља Жељко...

Мислиш да му је можда Хрватска пријатељска земља?

Што није отишао прво у Хрватску?

Шта мислиш?

И какве везе има суверенитет земље ( за који ни наши државници више не знају шта је ) са посетом Зурофа Србији?

Подели на овим сајтовима

Не знам. Мени је доста више тих кукања и запомагања и седења скрштених руку.

Зурофу сам писао о неонацистима у региону пар пута увек је реаговао изјавама у Џерузалем Посту. Човек је заиста коректан и кооперативан. Ко сам ја а ко је он да би он читао моје мејлове, па их ипак чита и реагује.

Искрено на овим форумима највише су почели да ме смарају националисти бабе нарикаче.

Ништа не раде у интересу нације сем ако им се кукњава по форумима нерачуна у неки рад. Кад поменем сарадњу са Јеврејима сви оспу паљбу на мене и помињу ми Мосад.

Ма иди бре...

Шта ви заправо желите ?

Мислим да ни сами не знате.

Нама требају прво сарадници, затим пријатељи, и то свукуда у свету.

Са Јеврејима имамо пар заједничких интересних сфера и глупо је да не сарађујемо.

Са Русима такође исто је глупо да не сарађујемо.

И с ким год имамо интерес да сарађујемо треба да сарађујемо на сопствену корист.

Овако како ви замишљате да се ради не раде ни Амиши.

Ваша је логика сви су лоши, нећемо ни са ким ништа. Океј је то али онда ће бити оно "туђина за господара". Па уместо сарадње биће принуде.

Које су интересне сфере са Јеврејима и Русима?

Ја немам појма..

п.с

и ја нисам кукао...ја радим...делујем...

Мало читај Стојадиновића...и сконтај каква је политика озбиљне државе..

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Мислиш да му је можда Хрватска пријатељска земља?

Што није отишао прво у Хрватску?

Шта мислиш?

И какве везе има суверенитет земље ( за који ни наши државници више не знају шта је ) са посетом Зурофа Србији?

Шта бре Србине...причаш..

Јел ти знаш ко је Зуроф?

Шта је са КиМ и злочинима над Србима..којима прети да застаре..

што Еп.Јован...о томе не разбија главу?

Лепше у Јерусалиму...станчић...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...