Jump to content

Post,praznici itd. Grčka-Srbija ???

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пасхалија нам је иста, тј сви покретни празници падају у исти дан.

Него, мени је ова "наша" гркиња малчице сумњива...

Тако строга правила поста, а нигде духовника да објасни...

Мисли да су Васкрс наш и њихов различитог датума, а није сигурна јер толико често путује (као да је Васкрс дан као сваки други)...

Из каквих се то побуда удајемо и како се односимо према брачном супружнику исте вере ако о овом нисмо пре знали ни размишљали...

Просто немогуће, осим ако није "договорени" брак, тј "на невиђено" - или су тролови опет у акцији... :.mislise.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Пасхалија нам је иста, тј сви покретни празници падају у исти дан.

Него, мени је ова "наша" гркиња малчице сумњива...

Тако строга правила поста, а нигде духовника да објасни...

Мисли да су Васкрс наш и њихов различитог датума, а није сигурна јер толико често путује (као да је Васкрс дан као сваки други)...

Из каквих се то побуда удајемо и како се односимо према брачном супружнику исте вере ако о овом нисмо пре знали ни размишљали...

Просто немогуће, осим ако није "договорени" брак, тј "на невиђено" - или су тролови опет у акцији... :.mislise.

Prvo,pojma nemam sta su ti ti trolovi,verovatno nesto u vezi pravila foruma sta god,ja sam ovaj sajt videla od svoje sestre,i osetila da bih ovde mogla da nadjem odgovor.

Ja sam svog duhovnika "nasla" nema ni mesec dana,neplanirano ili sudbinski kako kod,jer sam imala duhovne probleme koje se ne mogu opisati,samo osetiti,i pravac dotrcala u Srbiju neplanirano,i napokon obavila svoju prvu ispovest(pitala sam o tome u drugoj temi).Dao mi je epitimiju neko vreme i da obavezno postim sve postove i sredu i petak i sve sluzbe da posecujem.I mada to nisam toliko postovala pre,sada cu po svaku cenu i iz sveg srca samo da mi se te stvari ne ponove.

Ja sam morala nazad brzo zbog muza,nema ni par dana,a ostale su mi nedoumice i manjak informacija,a ne mogu da ga dobijem cak ni moja mama iz Sr jer je covek otisao poslom u Hrvatsku,Lepavina valjda..Rekao mi da mu se javim za Uskrs kad dodjem..A ja do tada u nedoumicama..pa potrazih info ovde..

A ne znam samo koja devojka bi se bakcala oko vere i uklapanja u familiju da je dogovoreni brak,meni to nema veze sa vezom,sto ti to pade na pamet..

U braku sam tek par meseci,pre toga nisam puno znala o Grckoj pa ni praznicima ni kalendarima ni nista,ja sam svoje slavila u Srbiji sa porodicom i to je to..Ne mogu mnogo da se informisem kod njega,slabo je on u tome,nazalost,ne zna ni tacno kad mu je imendan,nadam se da cemo zajedno napredovati u veri vremenom..

A tebi puno "hvala" kako odgovaras i savetujes jednog mozda pocetnika ali nista manje vrednog pozitivnog odgovora i razumevanja.

Pozdrav

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...