DYNABLASTER Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Nije frka, ovaj vetar sto sad duva je bura. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Nema sta da ti pojasnjavam kad ti je sve jasno, isto to vazi i za tvog Artemija, ili koga vec. Не могу да схватим шта треба да се деси а да Артемије не избије у први план. Ја се неким стварима противим као ја а не као неки Артемијевац или нешто слично. А што није добро, то није добро и ако ћу од Господа за то бити осуђен нека тако буде. Човече, држава и народ пуцају, цепају се по шавовима. Отели нам косово, у војводини у којој живим већ одавно се "шушка" аполитичари вичу све је у реду, црквени великодостојиници вичу све је у реду. Аман маните ме више Артемија, ја сада говорим у своје име. Идем ја пријатељу у цркву нашу редовно и ићи ћу увек. То је и моја црква, али не морам све да оправдавам. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ево потврди и човек да стање духа итекако има везе са политиком. Тома да није духовно скроз посрнуо никада ово не би ово изјавио. А полако ово су само припреме, последице ћемо тек да видимо. toma je to izjavio jer je slihtara. Po tehnickim i normativnim gledistima toma.. i svi vi ovde znate da je Gavrilo Princip terorista. Medjutim, mlada bosna za jednog Srbina ne treba biiti gledana kao teroristicka organizacija.. isto kao sto albanci ne gledaju na KLA.. kao teroristicku organizaiciju. I ameriku su stvorili teroristi. Teroristi koji su se pobunili protiv vlasti. Tehnici glednao. Dakle pojam terorista...je vrlo mekan. Tehnicki.. jeste terorista ali za Srbina to ne bi trebao biti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 @ПиП Jeste stanje je alarmantno, zato i trebamo da usmerimo um da radimo pravo, nije bitno sad ko je ko i sta i kako se zove i kako se ceslja, ko oce da radi na dobrobiti taj pomaze, ko nece, taj samo sebi odmaze. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 toma je to izjavio jer je slihtara. Po tehnickim i normativnim gledistima toma.. i svi vi ovde znate da je Gavrilo Princip terorista. Medjutim, mlada bosna za jednog Srbina ne treba biiti gledana kao teroristicka organizacija.. isto kao sto albanci ne gledaju na KLA.. kao teroristicku organizaiciju. I ameriku su stvorili teroristi. Teroristi koji su se pobunili protiv vlasti. Tehnici glednao. Dakle pojam terorista...je vrlo mekan. Tehnicki.. jeste terorista ali za Srbina to ne bi trebao biti. Али ће последице за Србију бити велике. То је проблем. Живи били па видели. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Али ће последице за Србију бити велике. То је проблем. Живи били па видели. Ajmo malo pozitvno, nemojmo gledati negativno. Zato smo tu i trenutno gde jesmo DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Али ће последице за Србију бити велике. То је проблем. Живи били па видели. A kad to, molim te, za Srbiju posledice nisu bile velike hahahaha, pa bre pogle istoriju i sta se desavalo lol Sve u svemu nista narocito... iako alarmantno Sace svetska kriza da rokne zesce, ali verujem da cemo se izvuci i to uskoro. Bitno je samo da svako ima viziju, Veru. Dajte ideja sta i kako da radimo, to treba, a ne da se samo kuka... Znaci kuka i motika Ono sto su se Milosavljevicu neki podsmevali za volonterizam ... ...e sad ce on nama svima da daje lekcije iz volonterizma! :good2: Ralo i volovi lol Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 @ПиП Jeste stanje je alarmantno, zato i trebamo da usmerimo um da radimo pravo, nije bitno sad ko je ko i sta i kako se zove i kako se ceslja, ko oce da radi na dobrobiti taj pomaze, ko nece, taj samo sebi odmaze. Јесте брате али како да помажеш. Шта треба по теби да радим? Да пред сваком неправдом зажмурим? Мени је мука више од неких препирки. У мом окружењу има људи који су спремни свакога ко било шта пита свештеника што му није јасно осим да тражи благослов прогласе "зилотом" а исти ти људи су толико застранили да траже благослов да купе другу сукњу, како да обуку дете, како ово како оно, свештеници буквално беже од њих. Зар то није зилотизам у најнегативнијем смислу.Чини ми се да им неки свештеник да недај Боже скрене памећу и каже ајд' у бунар они би скочили. Да ли је то послушање, да ли је то наук о не осуђивању? Па брате ја православну Цркву и волим зато што није папска у смислу непогрешивости. Треба рећи оно што је лоше. Ево ти пример, упознао сам жену украјинку која је сад у јеховиним сведоцима а иначе је била православка. Када је дошла ту да живи крене да одлази у цркву и пошто је интересује духовност почне свештеника да пита о томе после служби. На крају дође до тога да када га је једном нешто питала за јеванђеље а он њој ништа друго него: Сањо сам те голу. Молим. Сањам те голу. Она наравно оде. Питам је што ниси то пријавила намеснику или у епархију а она с'правом каже ко би мени веровао па још и украјинка. Најжалосније је што би већина народа стала на страну свештеника. После је наватају јеховини сведоци, помогну јој, причају са њом о јеванђељу наравно онако као они то раде и ето ти проблем, сад је загризла. Тај наук од Бога сигурно није. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Iako, treba imati na umu i prorocanstva svetih staraca i ostalih ljudi kojima su data vidjenja, e sad, postoje vidjenja koja moze bidne ne bidne, ali postoje i vidjenja koja su nepromenljiva, a kako da ih razlikujemo ne znamo, niti mozemo znati, mi samo treba da se trudimo da radimo sto bolje, ali da u slucaju opasnosti imamo na umu vidjenja koja sluze iskljucivo kao upozorenje i kako da se upravljamo. Znaci nista to i nije bitno osim u situaciji koja naginje ka tome, tako da svejedno mi imamo zadatak da radimo najbolje sto umemo, kad kazem radimo ne mislim samo na umni rad, radimo i ne obaziremo se na spoljasnje uslove. Ako duva tornado, ides dalje, ne trosis paznju na to oce li te oduvati, mozda te bas zaobidje, kao i uvek do sad. A ako te oduva nema veze lol Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Јесте брате али како да помажеш. Шта треба по теби да радим? Да пред сваком неправдом зажмурим? Мени је мука више од неких препирки. У мом окружењу има људи који су спремни свакога ко било шта пита свештеника што му није јасно осим да тражи благослов прогласе "зилотом" а исти ти људи су толико застранили да траже благослов да купе другу сукњу, како да обуку дете, како ово како оно, свештеници буквално беже од њих. Зар то није зилотизам у најнегативнијем смислу.Чини ми се да им неки свештеник да недај Боже скрене памећу и каже ајд' у бунар они би скочили. Да ли је то послушање, да ли је то наук о не осуђивању? Па брате ја православну Цркву и волим зато што није папска у смислу непогрешивости. Треба рећи оно што је лоше. Ево ти пример, упознао сам жену украјинку која је сад у јеховиним сведоцима а иначе је била православка. Када је дошла ту да живи крене да одлази у цркву и пошто је интересује духовност почне свештеника да пита о томе после служби. На крају дође до тога да када га је једном нешто питала за јеванђеље а он њој ништа друго него: Сањо сам те голу. Молим. Сањам те голу. Она наравно оде. Питам је што ниси то пријавила намеснику или у епархију а она с'правом каже ко би мени веровао па још и украјинка. Најжалосније је што би већина народа стала на страну свештеника. После је наватају јеховини сведоци, помогну јој, причају са њом о јеванђељу наравно онако као они то раде и ето ти проблем, сад је загризла. Тај наук од Бога сигурно није. To je veliki problem, mojoj sestri se svestenik bukvalno oblizivao, i od tad vise ne ide kod njega, resen problem sa njene strane. Ali sveopsti je problem sad na planeti, nije ni nas zaobisao, pa treba ljudi da reaguju, ako ne reaguju sami su krivi, i to nije Bozija volja. Bar ja tako posmatram stvari, ne mogu da kazem da je sve Bozija volja kad verujem da nije, bar ne u tom smislu pomirljivom i letargicnom. Najveci problem su podele u Crkvi koje nisu indiviudualni, nego masovni problem, a koji je uzrokovan upravo individuama koje sebe predstavljaju za avatare. Raskol mi nikad nece biti jasan, ali stvarno, kolko god da se trudim da ga shvatim to nailazim na veci besmisao. A odakle raskol? Pa od egomanije, ili ajde gordosti, dodje mu na isto. Covece raskol ej, brat krene na brata?! Brate jel to normalno? Pa to je prevara najstrasnija. To je Kain i Avelj, ko da nista nismo naucili... ko da smo glupi i tupi, e nismo ni glupi ni tupi nego samo zaslepljeni i obmanuti, to ako ljudi ne shvate e onda cemo propasti... i to sopstvenom zaslugom. Pa ti onda na kraju vidi sta ces i kako ces... mozes se nazvati srecnikom ako dobijes pansion u paklici gde je konstantna temperatura bez variranja. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Iako, treba imati na umu i prorocanstva svetih staraca i ostalih ljudi kojima su data vidjenja, e sad, postoje vidjenja koja moze bidne ne bidne, ali postoje i vidjenja koja su nepromenljiva, a kako da ih razlikujemo ne znamo, niti mozemo znati, mi samo treba da se trudimo da radimo sto bolje, ali da u slucaju opasnosti imamo na umu vidjenja koja sluze iskljucivo kao upozorenje i kako da se upravljamo. Znaci nista to i nije bitno osim u situaciji koja naginje ka tome, tako da svejedno mi imamo zadatak da radimo najbolje sto umemo, kad kazem radimo ne mislim samo na umni rad, radimo i ne obaziremo se na spoljasnje uslove. Ako duva tornado, ides dalje, ne trosis paznju na to oce li te oduvati, mozda te bas zaobidje, kao i uvek do sad. A ako te oduva nema veze lol Добро, волим и ја да се нашалим али ипак... Ово сам навео само као један пример али од када се појавио Артемије све се нешто лоше почело крити иза њега. Шта год да се каже то је псевдозилотизам. Ја искрено верујем да постоји наша одговорност, и ми смо ваљда удови исте Цркве Христове. А када испливају на површину разне Качавенде и Пахомији онда се сви нешто као крсте, Боже ме саклони а пола тих је о томе зборило годинама у назад. Треба да се запитамо шта ми стварно радимо. Не може све да се сведе на то идем на литургију, исповедим се, причестим па ајд кући, ја своју душу спасавам. То ко хоће да ради што не иде у монаштво у осаму. Стално причамо о заједници али заједница мора бити и у пракси. Када ме неки до тела сврби почешем се, а када заболи тражим лека. Ваљда је то природно. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Neko kaze ovaj zivot je samo igra, slobodno nagazi ocepi odvali koga hoces samo da je tebi lepo, sve je igra, aha jeste mozda ako si kao dete, ali ako si kao mator i sve ti je samo igra, e onda je to vec opasna stvar, jer od igracke bice placke, i to u beskonacno. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Neko kaze ovaj zivot je samo igra, slobodno nagazi ocepi odvali koga hoces samo da je tebi lepo, sve je igra, aha jeste mozda ako si kao dete, ali ako si kao mator i sve ti je samo igra, e onda je to vec opasna stvar, jer od igracke bice placke, i to u beskonacno. Јесте али се и индеферентност наводи као најгоре стање духа мислим на оно "ниси ни хладан ниси ни врућ". И тога се ја бојим. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Јесте али се и индеферентност наводи као најгоре стање духа мислим на оно "ниси ни хладан ниси ни врућ". И тога се ја бојим. Da, indiferentnost je upravo letargicnost, tj. "oni su Artemijevci i sta mene to briga" ili " oni su unijati i ne ticu me se". To je odricanje jedno od drugih, a na osnovu cega? Nema osnova, svi su jedno, hriscani su nedeljivi, jer kako moze artemijevac da bude hriscanin, i unijata da bude hriscanin u isto vreme? Pa ako obe strane misle da su hriscani sto su onda odeljeni, o cemu pricamo?! Djavo je to uradio, podelio je bracu, a da ne znaju ni zasto. Ne postoji jedan jedini razlog, nema ga, to je laz, obmana. Nisu bitne individue, bitna je zajednica. Individue su i dovele do raskola. Par njih unazadi mnostvo, tako je to bilo oduvek u istoriji, nikad nije mnostvo unazadilo njih nekolicinu, nego je uvek njih nekolicina unazadilo mnostvo. To je idolatrija. Prvo treba slusati Hristosa, pa tek onda ljude. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Da, indiferentnost je upravo letargicnost, tj. "oni su Artemijevci i sta mene to briga" ili " oni su unijati i ne ticu me se". Све је то мени јасно. Веруј ми да се кидам у себи због стања у цркви. А када већ опет спомињеш Артемија ја ћу ти искрено признати да једино не могу да се отргнем утиска да је почетак свему томе политика а после шта се већ десило знамо. Не оправдавам раскол али не подносим ни неправду ако разумеш. По мени ту свакако ствари нису јасне до краја. Поготово због свих потоњих догађаја на косову. Када се избистри вода биће видљивије. А до тада ја само не оправдавам да се сви неуспеси крију иза Артемија. Мени то личи на ону причу демократа за све су криве деведсете коју су причали до силаска са власти. Мало је превише. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука