Jump to content

Антиглобалисти свих земаља – уједините се!

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

Јеси ли ово сам смислио, или су ти и деца помагала? :D

Licno napisao, pre nekog vremena, malu knjizicu "Vecivi za svaki dan" koja mi sluzi za sporazumevanje sa raznim Golubovima i internet Mudroljubima genralno.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 80
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Па да, кад неко напише (лично) 10513 (словима: десет тисућа и кусур... ) порука на само једном форуму, (да не помињемо остале (уза)лудне форуме)  тај на(у)мисли да је неко и нешто...

''ко да су те у Млетке шиљали''...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Nego sta. Da im oni pokazu, sunac im inkvizitorski, kako je to imati Ivana Groznog. Kad on nekog proceslja tu vesticarstvo ne opstaje.

Eto vidiš oni se lepo češljaju medju sobom dok planetarni osvajači marketinški obradjuju i usmeravaju druge na mini val.

Inače inkvizicija je ostala zabeležena tačka u nepogrešivost pape po pitanju Crkve i dan danas je ista. Rusima to sigurno nije zanimljivo a baš su hteli te oranice.

Još malo nam manjka recimo da preko imperatorskog pogleda današnje rusije ne vidimo suštinu koja se poziva na medjunarodno pravo odnosno (iskreno) ne dozvoljava da dolazi do kršenja takvog prava a da se rusija ne pita ništa.

Ako te ne mrzi koje države danas blagonaklono gledaju na ideju globalizma?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ako te ne mrzi koje države danas blagonaklono gledaju na ideju globalizma?

Ево, ја ти могу одговорити: Ткз. држава Косово благонаклоно гледа на глобализам, нарочито благонаклоно намигује на оружану силу глобализма, тј. НАТО пакт.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Ево, ја ти могу одговорити: Ткз. држава Косово благонаклоно гледа на глобализам, нарочито благонаклоно намигује на оружану силу глобализма, тј. НАТО пакт.

Verovatno zbog nezakonja i droge.

Подели на овим сајтовима

Па наравно, не мислиш ваљда да су глобалости случајно одабрали Тачија и Дачија? (да је закона и реда, и један и други би одавно били у прдекани!)

Упослиш двојицу лоших момака, стално их уцењујеш њиховим непочинствима, тј. Ивицу држиш на ивици, а Хашима на ''салашима'', све док не постану потпуно (свеобухватно) кооперативни, а онда им доделиш и Нобела, као за пример... ето, нек се види, нек се зна, шта све лепо и дивно чека оне који у локалу и глобалу слушају глобалне газде, макар некоћ били и трговци људским органима, скупљачи кофера и другари са наркомафијашима...

кад си у глобалу послушан, све друго је: - пуј и пике! не важи! (појела маца!)

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Русија и СССР - ниђе везе. Као ни Србија и СФРЈ. Двије лажне творевине.

Највећи злочини над руским народом су почиње управо од стране властодржаца и њихових послушника из тога доба.

Мени није јасно да се неко чуди што Русија има интерес у Украјини. Који је био главни град Кијевске Русије и одакле је почела Русија да се развија?

То вам је чудно, али вам није чудно откуд да западњаци хоће да преваспитају и да приме преко везе оне који су Русима најближи, тј то и јесу Руси исто као што су Црногорци Срби. Никакве разлике.

Од Русије се тражи савршенство у нашем односу, која нас је помагала кроз вјекове, бар руски народ јесте увјек и кад су на власти били црвени или Јелцињ.

А ови наши западни "савезници"? Кад су нам били савезници? Кад, реците ми? Све и да је истина да су Русија и САД потпуно исте као глобалне силе, макар због народа руског који нам је увјек помагао би требало да нам буде милија Русија. Не треба да је дижемо у небеса, али ваљда ћемо да користимо исти критеријум за све по сваком основу. Пошто нешто не видим критички приступ према нашем потенцијалном савезништву  са западњацима.

Русија гледа свој интерес у Србији, а САД га не гледа? 

Са чијим се интересом поклапа наш интерес? Ко је мање зло у нашем случају?

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Русија гледа свој интерес у Србији, а САД га не гледа? 

Са чијим се интересом поклапа наш интерес? Ко је мање зло у нашем случају?

Manje zlo su SAD i ZAPAD, a ako nas interesuje da imamo para, poslova, hleba na trepzi.

Ako nam to nisu bitni faktori onda se poklapa sa "ruskim" 

Inace znaimljiva cinjenica... 

50 % svetskog bogastva drzi 1 % ljudi..

35 % Ruskog bogastva drzi 110% ljudi.

U americi svake godine 300.000 ljudi postanu milioneri. Dakle zarade milione. 

U rusiji tih 110 ljudi drzi monopol nad svim i svacim.. kao despoti - gazde.. nad kmetovima (ruskim narodom)

Rusija je sto se tiche ekonomije, privrede i ostalog - ekestremno stetna. 

макар због народа руског који нам је увјек помагао би требало да нам буде милија Русија.

Ja mislim da je to cist propagandni argument.

1. Ruski narod nam je blizi nego amerikanci ( sto jeste tacno)

Znaci

2. Treba da saradjujemo ekonoski sa rusijom vise nego sa USA ili Evropom 

To je po meni (privredno) jako lose i pogubno razmisljanje, jer ja u tim odlukama ne dolazim u kontakt sa ruskim narodom, vec sa ruskim korumpiranim politicarima (a imaju ekstreman nivo korupcije) i ruskim tajkunima i ostalim kontraverznim biznismenima od kojih mnogi imaju podebeo dosije.

Pa kazi mi ti sa kim bi pre poslovoa.. sa nekim ko je do novca dosao preko leseva, ili sa nekim ko je sopstvenim znanjem, radom i trudom ostvario profit na posten nacin?

Mozemo makar da se malo zrtvujemo za Rusku bracu, pa da pomognemo njima, ipak ce to njima vise znaciti jer je Srbija i tako beznacajna na medjunarodnoj sceni. Ako ce to ojacati polozaj Rusije, ja sam za!

Ne pomazes ti Ruskoj braci, niti se zrtvujes za njih. Oni treba prvo da se oslobode tajkuna..da pomognu sami sebi. 

Niti ruska braca imaju bilo kakav interes tu. Imaju ruski politicari, ruski tajkuni i ruski biznismeni.

Samo sto mi ne delimo interes ruskih tajkuna i biznsimena. Mi delimo interes sa onima sa kojima mozemo da zaradimo a sa njima ne mozemo. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Па наравно, не мислиш ваљда да су глобалости случајно одабрали Тачија и Дачија? (да је закона и реда, и један и други би одавно били у прдекани!)

Упослиш двојицу лоших момака, стално их уцењујеш њиховим непочинствима, тј. Ивицу држиш на ивици, а Хашима на ''салашима'', све док не постану потпуно (свеобухватно) кооперативни, а онда им доделиш и Нобела, као за пример... ето, нек се види, нек се зна, шта све лепо и дивно чека оне који у локалу и глобалу слушају глобалне газде, макар некоћ били и трговци људским органима, скупљачи кофера и другари са наркомафијашима...

кад си у глобалу послушан, све друго је: - пуј и пике! не важи! (појела маца!)

Golube, kako se putin uklapa u tu pricu? Sto njemu ti globalisti oce da dodele nobela? Posto us mi neprijatelji - sto ga nagradjuju? 

http://rt.com/news/putin-peace-nobel-syria-222/

Kakvo objasnjenje imas? Ako imas uopste neko.

Подели на овим сајтовима

Да, тако баш и вели наш свети Николај Српски о светом Николају Руском!

I gresi. Sudija je istoricar, i lepo je pisao da je nas Rusija zapravo gurnula u prvi svetski rat, a ne uskocila za nas.

Kazu da su englezi pucali.. (sto nije tacno) - Pucali su Rusi, upravo.

Gurnu nas u tucu pa nas onda vade iz nje i josh im nesto dugujemo?

Setaju nas kao italijan majmuna... strasno nesto.. 

Подели на овим сајтовима

Sudija je istoricar, i lepo je pisao da je nas Rusija zapravo gurnula u prvi svetski rat, a ne uskocila za nas.

Не веруј много ономе што Судија напише. Из неког разлога има нескривену мржњу према свему што је руско, што и не скрива. Што се Првог св. рата тиче, Аустроугари су се спремали да нас збришу неколико десетина година, јер смо им били кост у грлу, хтели су да се шире на југ и то нису скривали, управо тамо где се проширила Србија. Кад год сам Судији указао на све оно где сам мислио да греши, добијем само "ја сам у праву а ти си нико и ништа" "аргумент", а кад му поменеш да су његови ставови у историји отприлике као ставови Мирољуба у природним наукама, крену увреде.

Са једне стране имаш остварене људе и академике који су цео живот проучавали одређене ствари, копали по архивима по целом свету, који тврде једно, док са друге стране имаш анонимног Интернет лика који тврди да је историчар који понавља најгору аустроугарску пропаганду из тог времена и који крене да вређа кад га суочиш са чињеницама. Коме веровати у тим стварима, за мене се и не поставља питање. 

Извињавам се свима поново што вам упадам у расправу, ово је чисто због Судије и његових писања која се у длаку поклапају са најцрњом аустроугарском пропагандом из тог периода, ово нема везе са вашом расправом.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ево ја теби могу одговорити да је тако било две хиљадите године, али да су сада формације КФОР и ЕУЛЕКС омражене међу косовским Албанцима и да на њих косовски албанци не гледају са благонаклоношћу. Док, са друге стране, косовски Срби гледају да КФОР и ЕУЛЕКС што дуже остану у што је већем броју могуће.

Није свет црно - бео.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ево ја теби могу одговорити да је тако било две хиљадите године, али да су сада формације КФОР и ЕУЛЕКС омражене међу косовским Албанцима и да на њих косовски албанци не гледају са благонаклоношћу. Док, са друге стране, косовски Срби гледају да КФОР и ЕУЛЕКС што дуже остану у што је већем броју могуће.

Није свет црно - бео.

Koliko sam ga ja shvatio mi smo to isto rekli.

Подели на овим сајтовима

Koliko sam ga ja shvatio mi smo to isto rekli.

Ко то "ми"? Ја сам рекао нешто Голубу. Јел сте то у међувремену стварно направили Руси - Американци фракције?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...