Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Zamisliti nesto je jedno, a realnost je nesto sasvim drugo. Realnost je da pocinioci teskih krivicnih dela ne pokazuju kajanje, njima "suze teku niz ledja". Za mene je nesretno ono dete kome je on presudio, nesretni su njeni roditelji, rodbina, prijatelji....Treba sa tom tugom, bolom i tragedijom ziveti. Smatram da je krajnje vreme da odredjene institucije pronadju resenje i trajno izoluju ovakve pocinioce, kako bi deca bila zasticena i ovako nesto da se ne ponavlja. Deca su na prvom mestu, njihovo pravo na zivot. Moje misljenje je da manje brinemo o pokajanju ubica, a da se vise brinemo o bezbednosti dece. Батице,пешчаници,нво ,грађанске иницијативе, демократске слободе,права курте и мурте , не станују у Цркви, ово је православни форум,мада имаш право на мишљење,као и ја да одговорим... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Свестан човек да буде демон без шансе за повратак ???!!! Да...човек као слободно биће може доћи у тај стадијум, стадијум крајње демоноподобности, ако жели. Па човече и дана данас се сами демони покају,а неће свестан човек. Ако верујеш да демони желе да се покају, онда ми се чини да си ти тај који превише чита фантастику и гледа хорор серије. Ако и постоје такви људи,онда су то сами демони у човечијем обличју можда има и таквих, не знам...али ових о којима ја говорим има сигурно. .или читаш много епску фантастику... Као што написах горе...некако ми делује да се тај жанр, наравно после хорора, некако више очитава у твојим изјавама. obi-wan and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Да...човек као слободно биће може доћи у тај стадијум ако жели. Ако верујеш да демони желе да се покају, онда ми се чини да си ти тај који превише чита фантастику и гледа хорор серије. можда има и таквих, не знам...али ових о којима ја говорим има сигурно. Као што рекох горе...некако ми делује да се тај жанр, наравно после хорора, некако више очитава у твојим изјавама. - Ако жели?! , а шта ако пожели да изађе из тог стадијума,онда не може,није него... -О покајаним демонима имаш у св отачким причама,чак сликовото описано како из црнила ,окупани прелазе у белу светлост... -Ја волим епску фантастику,али сем белих утвара из ГамеОФтхронес, нисам видео свесне људе -демоне ... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Други је почео да демонтира крст, а његова мала кћерка се у то време играла у свом дворишту с примусом на керозин, запалила јој се хаљина и погинула је док је отац скидао крст. izvor: http://www.prijateljboziji.com/_Nisi-ostavljena-/28460.html Da li je, na slican nacin, grozna smrt ove ubijene devojcice zapravo nacin da se kazni neko drugi? Margareta and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BorisR Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Apsolutno nemoguće. Ne možeš ničim da se osiguraš da se ovakve stvari ne ponove. Nažalost. Moze bar da se smanji na minimum. Nekada su na ovim prostorima ovakvi slucajevi bili retkost, to mogu da potvrde stariji, a sada malo-malo, pa monstruozan zlocin. Zakon nije dobar. Nije u vezi ove teme, ali treba se prisetiti da su nekada proveravali i pradedu onoga ko zeli da radi u MUP-u, a sada imamo slucajeve da se pojedinci zaposle, a imali su neke prestupe. Pa, se kasnije pitamo otkud neki skandali i u njihovim redovima. Sistematski treba resavati probleme, jedan po jedan, sve dok ne dodjemo do nekog reda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ja nesto verujem da covek moze da se pokaje i ako ga osude na smrt ... Doduse morao bi malo da pozuri ali mislim da u svakom slucaju ima dovoljno vremena da se pokaje ... Ni ta smrtna kazna nije trenutna vec ide sud, pa dokazi, pa zalbe ... Ima vremena ihahaj za pokajanje... A ovako, moze iznenada da stada , saplete se i nastrada bez pokajanja ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 -О покајаним демонима имаш у св отачким причама,чак сликовото описано како из црнила ,окупани прелазе у белу светлост... Toga nema u Otackim tekstovima. Negde si ocigledno naleteo na jeres apokatastaze, a nisi znao... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Жртва је већ међ анђелима,мислим да се слажеш...Из сличних прича губитка или болести деце, људи се обично окрену вери, много више,него што од ње отпадну... Усталом бата Ацо,зар је васкрсење само машта или верујемо у то?! Иди питај њене родитеље. Лако је причати кад се не ради о ником твом. Верујем, наравно. Али то не значи да смрт није трагедија и да не боли. Поготово смрт на овакав начин. Па и Богородица је плакала за својим Сином. obi-wan, Дијана., BorisR and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 - Ако жели?! , а шта ако пожели да изађе из тог стадијума,онда не може,није него... Ако дође до тог стадијума о коме говорим, на начин како сам описао, како може и зашто би желео изаћи из тог стања? -О покајаним демонима имаш у св отачким причама,чак сликовото описано како из црнила ,окупани прелазе у белу светлост... Покајани демони...није него (да се послужим твојим изразом)... знам за те приче, пусти то...не треба баш све буквално схватати у житијима или причама светих, мој друже. -Ја волим епску фантастику,али сем белих утвара из ГамеОФтхронес, нисам видео свесне људе -демоне . Ја јесам... тако да ,на жалост, имам искуство које ти немаш, и знам шта причам. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Иначе, сада ћу да скренем са теме, одговорио сам вам нешто на оној Николићевој теми Зизјуласов проблем смрти у науци, нешто сам питао у вези јел те смрти, па када будете имали времена одговорите ако будете хтели, занима ме баш одговор. Не, нећу више да пишем на тој теми. Опрости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ок браћо, ја рекох шта имам,а због тежине целе ове приче ,повлачим се ,и овако сам превише причао... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Toga nema u Otackim tekstovima. Negde si ocigledno naleteo na jeres apokatastaze, a nisi znao... Има. И ја сам налазио, не сећам се тачно где. Мада, ја то не бих узимао здраво за готово, та виђења разних подвижника. Као њихов лични став, уреду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ок браћо, ја рекох шта имам,а због тежине целе ове приче ,повлачим се ,и овако сам превише причао... Одох и ја. И мени је ово мучно. Не могу да размишљам здраве памети на оваквим темама и онда је боље да ћутим. Бог нека да снаге родитељима и родбини покојне Тијане, а њу нека усели у Царство своје. А оном несретнику нека да довољно дуг и тежак живот, да има времена да мисли о злоделу које је починио. obi-wan, Драган Јашић, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Има. И ја сам налазио, не сећам се тачно где. Мада, ја то не бих узимао здраво за готово, та виђења разних подвижника. Као њихов лични став, уреду. Pa to sam i rekao - u onim pravim Otackim nema, a to sta sve moze inace da se nadje je druga stvar... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Одох и ја. И мени је ово мучно. Не могу да размишљам здраве памети на оваквим темама и онда је боље да ћутим. Бог нека да снаге родитељима и родбини покојне Тијане, а њу нека усели у Царство своје. А оном несретнику нека да довољно дуг и тежак живот, да има времена да мисли о злоделу које је починио. Imas pravo, i ja odo` polako... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука