Млађони Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Mani se ti filma, nije ovaj nikoga silovao, zadavio i zakopao ... Убио је свог друга, да би њега поштедели. Него кажи овом сунцокрету да си ожењен човек, аминује ти сваки пост.. ма колико глуп био. Немој да стекне погрешну идеју... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Опрости на искрености, не знам те лично,али по твом писању на форуму,увек сам имао дилеми имаш ли ти било какве везе са православљем,осим географског порекла,мада си и њега променио... Naravno da imam , krsten, slavim slavu, pricestim se povremeno ... I nemam ambicija da budem nekom svetutelj jednoga dana. Ja sam ti od umerenih hriscana, demokrata ... Ne zelim da prigrabim svu scetost za sebe, volim da je podelim i sa drugima ... Na primer, ona prica sa samarom i okretanjem drugog obraza ... Ja sam uvek za ravnopravnu podelu, ne sada ja okrecem obraze i sva glorija meni ... Treba i ovaj drugi da se proslavi u Caratvu Nebeskom ... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Не могу се сад сетити имена,али сигурно сам прочитао ,баш о светитељу који је силовао и убио девојку,цео живот је прове у гробу,није излазио из њега... Објављено је неколико постова пре твог питања Свети Јаков Посник https://www.pouke.org/forum/topic/35051-pomozite-mi-da-na%C4%91em-%C4%87erku-dramati%C4%8Dan-apel-oca-nestale-tijane-juri%C4%87-video/page-5#entry1146191 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Да, овај се толико "кајао" да је мирно отишао кући, сецкао месо у месари, променио слику на фејсбуку...као да се ништа није десило. Иначе, сада ћу да скренем са теме, одговорио сам вам нешто на оној Николићевој теми Зизјуласов проблем смрти у науци, нешто сам питао у вези јел те смрти, па када будете имали времена одговорите ако будете хтели, занима ме баш одговор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Да, овај се толико "кајао" да је мирно отишао кући, сецкао месо у месари, променио слику на фејсбуку...као да се ништа није десило. Свеједно је, да ли ће ме убити микроби или људи. Само микроби неће одговарати за убиство, а људи хоће. Нека те поучи пример пчеле. Пецање човека пчела плаћа својим животом. Сви убијени од твоје руке имају две вечне куће, једну у оном свету, а другу у твојој савести. Закопај убијеног где хоћеш, он ће се дићи у поноћи усред твоје душе и задаваће ти питања, на која ћеш ти с муком и знојем до зоре одговарати. Владика Николај Велимировић DYNABLASTER, Драган Јашић, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Објављено је неколико постова пре твог питања Свети Јаков Посник Скапирао сам бата Рако,него у одговорима другим,нисам стигао да видим,али ето исто смо помислили... :good2: Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Па можда ће се касније покајати, у затвору, кад га сатерају снови, грижа савести, када се освести и тргне. Их, на колико ствари сам се тек касније покајао, буде некад човек у неком ко несвесном стању, не зна шта чини, делује ко обична машина, па тек касније постане свестан самог себе и шта је чинио и ухвати се за главу. Дај Боже да буде тако. А шта ћемо са жртвом? Са родитељима и њиховом тугом? Шта ако њих ово као људе убије? Шта ако због овога изгубе веру? Ја сам за то да се он каје, целог живота, у затвору. Дијана., ИгорМ, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Свеједно је, да ли ће ме убити микроби или људи. Само микроби неће одговарати за убиство, а људи хоће. Нека те поучи пример пчеле. Пецање човека пчела плаћа својим животом. Сви убијени од твоје руке имају две вечне куће, једну у оном свету, а другу у твојој савести. Закопај убијеног где хоћеш, он ће се дићи у поноћи усред твоје душе и задаваће ти питања, на која ћеш ти с муком и знојем до зоре одговарати. Владика Николај Велимировић Да, ако људи имају савест. Неки је немају. Јефимија Крунић, Suncokret54 and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Да, ако људи имају савест. Неки је немају. Демон може човека на одређен период, директно или индиректно, ухватити под своје и пустити га...то често чак и хришћани заборављају...али такође често заборављамо да има оних, колико год их ми са правом именовали као "лудаке" и "душевно поремећене" или као "опседнуте", који су свесно, својевољно, и промишљено током живота изабрали и гајили у себи тамну страну, заволели је и учинили је принципом и обрасцем своје природе и свеукупног бића...као и демони. Колико год ми то сматрали свеживотним ишчашењем, а то и јесте у суштини девијација над девијацијама, то не значи да то није код таквих свесни и вољни продукт који је дошао до таквих граница и таквих је размера да је повратак у њиховом случају немогућ...понављам, као код демона...проблем је само у томе да ли људи верују у постојање таквих особа или не. Млађони and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Да, ако људи имају савест. Неки је немају. Немају сад, али не значи да неће је имати касније, ми то не знамо углавно гледамо непотпуно и субјективно и не можемо завирити у ничију душу а понекад уопште и ништа не знамо о њиховим начином живота..Само смрт даје коначну црту на све оно шта је човек радио у животу. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Дај Боже да буде тако. А шта ћемо са жртвом? Са родитељима и њиховом тугом? Шта ако њих ово као људе убије? Шта ако због овога изгубе веру? Ја сам за то да се он каје, целог живота, у затвору. Жртва је већ међ анђелима,мислим да се слажеш...Из сличних прича губитка или болести деце, људи се обично окрену вери, много више,него што од ње отпадну... Усталом бата Ацо,зар је васкрсење само машта или верујемо у то?! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BorisR Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Замислите само сцену искреног покајања и 40 година проведених у сузама и осећајем које ни једне батине и мучења нису ни за принети... Zamisliti nesto je jedno, a realnost je nesto sasvim drugo. Realnost je da pocinioci teskih krivicnih dela ne pokazuju kajanje, njima "suze teku niz ledja". Za mene je nesretno ono dete kome je on presudio, nesretni su njeni roditelji, rodbina, prijatelji....Treba sa tom tugom, bolom i tragedijom ziveti. Smatram da je krajnje vreme da odredjene institucije pronadju resenje i trajno izoluju ovakve pocinioce, kako bi deca bila zasticena i ovako nesto da se ne ponavlja. Deca su na prvom mestu, njihovo pravo na zivot. Moje misljenje je da manje brinemo o pokajanju ubica, a da se vise brinemo o bezbednosti dece. Дијана., Crveni Baron and Srdjan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 једноставно државу видим као нешто неспојиво са хришћанством. To je vec tvoj licni problem. Crkva ne uci nista slicno tome. Шта је то нешто као смртна казна? Или је смртна или није, не може сад ту бити нешто полусмртно. И не видим да ће то решити проблем. Ако је нешто нечовечно, не треба га уништити, забранити већ вратити у нормално стање. Уместо да се овај човек убије и мучи, хришћански је помоћи му, покушати га вратити на прави пут, да се покаје, а не на ломачу ко у Средњем веку, то смо ваљда превазишли. Не кажем сад да га треба пустити на слободу, већ да га његова мука и грех натерају да размисли и окрене се ка Богу. А Он ће свакоме опростити ко му се обрати за то. Na ovo je brat Aleksandar vec odgovorio iznad, da ne ponavljamo isto... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 kako bi deca bila zasticena i ovako nesto da se ne ponavlja. Apsolutno nemoguće. Ne možeš ničim da se osiguraš da se ovakve stvari ne ponove. Nažalost. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Колико год ми то сматрали свеживотним ишчашењем, а то и јесте у суштини девијација над девијацијама, то не значи да то није код таквих свесни и вољни продукт који је дошао до таквих граница и таквих је размера да је повратак у њиховом случају немогућ...понављам, као код демона...проблем је само у томе да ли људи верују у постојање таквих особа или не. Свестан човек да буде демон без шансе за повратак ???!!! Па човече и дана данас се сами демони покају,а неће свестан човек. Ако и постоје такви људи,онда су то сами демони у човечијем обличју...или читаш много епску фантастику... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука