Deja Vu Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Mi ovde pricamo o zakonskim drzavnim kaznama. Budi fin pa to lepo procitaj na prosloj strani i ne kleveci, jer je kleveta veliki bezobrazluk... На претходној страни господин Милојков спомиње Бога, кога Он осуђује и љуби, хулу на Светог Духа, пакао итд. Да ли је то прича о законским државним казнама или је то мешање Бога и законских државних казни? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 На претходној страни господин Милојков спомиње Бога, кога Он осуђује и љуби, хулу на Светог Духа, пакао итд. Да ли је то прича о законским државним казнама или је то мешање Бога и законских државних казни? И ја сам за смртну казну. Према оваквима не треба имати милости. И Бог љуби, али ће ипак на крају и судити. Dakle, cak i Bog koji ljubi neizmerno vise nego mi ljudi, na kraju ce i da sudi. Covek lepo prica o pedagogiji, i koristi prosto poredjenje. Prosto ne kapiram sta tu nije jasno. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Posto moram da idem nesto da uradim, samo da kazem - izvinjavam se ako se neko nas`o uvredjen nekim mojim pisanjem. Tema je teska i jeziva. Zato su i razilazenja u misljenjima valjda ovako ostrija. Aj` da ste zivi i zdravi. Navraticu kasnije. Пг and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Dakle, cak i Bog koji ljubi neizmerno vise nego mi ljudi, na kraju ce i da sudi. Covek lepo prica o pedagogiji, i koristi prosto poredjenje. Prosto ne kapiram sta tu nije jasno. Па како то повезујете државне законе и хришћанство? Откад је то по вама некима смртна казна хришћанска? Не можемо сад да будемо и патриоте и хришћани. Или служимо држави или служимо Господу. Ако служимо држави, онда ћемо да будемо за смртне казне, мада ја нисам ни у том случају, онда ћемо да будемо за разне законе. Ако служимо Господу, онда не можемо бити за смртне казне јер то није љубљење ближњег нити је чак љубљење непријатеља. Исто тако смртном казном ћемо ускратити његову могућност да се покаје, промени и спасе. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Problem je dubok, a ozbiljno društvo treba da iz ljubavi prema ovoj deci, mučenicima, ispita i istraži uzroke do kraja, do detinjstva i odrastanja ovog nesrećnika i njemu sličnih. Najpre zbog toga da bi se sprečili budući zločini. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Па како то повезујете државне законе и хришћанство? Откад је то по вама некима смртна казна хришћанска? Не можемо сад да будемо и патриоте и хришћани. Или служимо држави или служимо Господу. Ако служимо држави, онда ћемо да будемо за смртне казне, мада ја нисам ни у том случају, онда ћемо да будемо за разне законе. Ако служимо Господу, онда не можемо бити за смртне казне јер то није љубљење ближњег нити је чак љубљење непријатеља. Исто тако смртном казном ћемо ускратити његову могућност да се покаје, промени и спасе. Nesto si ti ovde pobrkao, brate. Naravno da mozemo da budemo i patriote i hriscani, i naravno da i treba da budemo obadva. Bogu se sluzi po Hristovima recima - dajte caru carevo, a Bogu bozije. Ta dva se ne iskljucuju, nego se podrazumevaju kod svakog pravog hriscanina. I ne brini - niko nije tako okrutan da se zalaze za smrtnu kaznu tek tako, pricali smo o jadnom stanju naseg drustva i o ovom najnovijem gnusotnom dogadjaju, i tako smo (neki od nas) i izneli misljenje da bi u ovakvim slucajevima prosto trebalo da postoji nesto kao smrtna kazna, koliko je sve to grdosno i necovecno... Млађони and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 i izneli misljenje da bi u ovakvim slucajevima prosto trebalo da postoji nesto kao smrtna kazna, koliko je sve to grdosno i necovecno... Треба да постоји доживотна робија, без могућности помиловања. Не мора смртна казна. Али, ни да овакви монструми икада више угледају слободан свет. 40 година робије је пуно, неретко практично значи и доживотну робију. Међутим, проблем је мекан однос нашег правног система према тешким криминалцима. Овај ако, на пример добије, 30-35 година, могу да га након 15-20 година пусте због "доброг владања". Следеће што не разумем је ментални склоп адвоката који ће бранити овог монструма. Тај ми њихов посао, у оваквим случајевима, никада није био јасан. Вероватно је главни мотив новац, а не правда. obi-wan, Дијана., Ljubičasta and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Само још једну ствар да додам...како год ми осуђивали било шта на овом свету,апсолутно исти третман нам следи и на Христовом суду, јер "како судите,тако ће вам и бити суђено", мислим да ово треба добро да упамтимо... И само да констатујем , па ме разапните заједно са овим ликом, најблаже речено,тужно је да се православни хришћани утркују у томе ,на који начин ће овог несретника да муче , да га газе туку, нешто попут шпанске инквизиције, а нико да помисли на могућност покајања,ма ни у виду фантазије,а не реалне могућности... Замислите само сцену искреног покајања и 40 година проведених у сузама и осећајем које ни једне батине и мучења нису ни за принети... feeble, Grizzly Adams, arizan and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Само још једну ствар да додам...како год ми осуђивали било шта на овом свету,апсолутно исти третман нам следи и на Христовом суду, јер "како судите,тако ће вам и бити суђено", мислим да ово треба добро да упамтимо... Реци ми, шта ти сматраш под "суђење" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Nesto si ti ovde pobrkao, brate. Naravno da mozemo da budemo i patriote i hriscani, i naravno da i treba da budemo obadva. Bogu se sluzi po Hristovima recima - dajte caru carevo, a Bogu bozije. Ta dva se ne iskljucuju, nego se podrazumevaju kod svakog pravog hriscanina. I ne brini - niko nije tako okrutan da se zalaze za smrtnu kaznu tek tako, pricali smo o jadnom stanju naseg drustva i o ovom najnovijem gnusotnom dogadjaju, i tako smo (neki od nas) i izneli misljenje da bi u ovakvim slucajevima prosto trebalo da postoji nesto kao smrtna kazna, koliko je sve to grdosno i necovecno... Дајте цару царево не значи подржати смртну казну. Нисам сад анархиста и против државе у смислу да ето нећу да плаћам порез, већ једноставно државу видим као нешто неспојиво са хришћанством. Шта је то нешто као смртна казна? Или је смртна или није, не може сад ту бити нешто полусмртно. И не видим да ће то решити проблем. Ако је нешто нечовечно, не треба га уништити, забранити већ вратити у нормално стање. Уместо да се овај човек убије и мучи, хришћански је помоћи му, покушати га вратити на прави пут, да се покаје, а не на ломачу ко у Средњем веку, то смо ваљда превазишли. Не кажем сад да га треба пустити на слободу, већ да га његова мука и грех натерају да размисли и окрене се ка Богу. А Он ће свакоме опростити ко му се обрати за то. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Следеће што не разумем је ментални склоп адвоката који ће бранити овог монструма. Тај ми њихов посао, у оваквим случајевима, никада није био јасан. Вероватно је главни мотив новац, а не правда. Сваки човек има право да се брани, нема то везе са моралним особинама адвоката. То је његов посао у процесу који је један од темеља цивилизованог друштва. Морамо да се навикнемо да поштујемо правила и у случајевима кад нам се стомак окреће. Јер то нас разликује од варвара... Да додам - то је уједно гаранција да ће систем и према нама имати једнако поштен однос ако некада дођемо под удар закона. Ђуро Станивук, Баба and arizan је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Само још једну ствар да додам...како год ми осуђивали било шта на овом свету,апсолутно исти третман нам следи и на Христовом суду, јер "како судите,тако ће вам и бити суђено", мислим да ово треба добро да упамтимо... ... To mi se i najvise svidja u hriscanstvu ... Kako sudite onako ce vam i suditi .... Mene licno za ubistvo deteta i silovanje, evo unapred vam kazem, slobodno oderite pre lomace ... Tako i ovom ... Koji je uzeo sud u svoje ruke i presudio treba biti sudjeno istim arsinima, bas onako kako je receno, kako sudite drugima tako ce i vama ... A ja licno, kao hriscanin, nemam ambiciha da zavrsim na Ikoni kao svetitelj... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 To mi se i najvise svidja u hriscanstvu ... Kako sudite onako ce vam i suditi .... Ја теби препоручујем да погледаш овај филм То што је неко убио неког, не значи да ће да прође лошије од тебе. Зависи од тога колико се каје. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ja takodje nisam za smrtnu kaznu.Za ovakve hladnokrvne monstrume ide dozivotna robija,mucenje na slamcicu tako da sam zavapi uvodjenje smrtne kazne...A Bog nek da utjehu porodici nastradale djevojcice. JESSY је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ја теби препоручујем да погледаш овај филм То што је неко убио неког, не значи да ће да прође лошије од тебе. Зависи од тога колико се каје. Баш сам овај филм хтео да поставим, мада је ипак филм. Мене занима, видим да је Зосима споменуо неке светитеље који су били убице и слично, па ме занима постоји ли заиста неки такав и који је. Не питам само тебе Милосављевићу лично, него и остале. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука