Jump to content

Историјски фрајери, јунаци, ђувегије, писци, борци...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Кад помислим на фрајера из ранијих времена, прва помисао је Бора Станковић! 

Просто нека храброст зрачи ту. Не знам зашто, али тако сам замишљао и Ернеста Хемингвеја, само што видим да је Бора изгледао далеко боље. 

Дакле, место број један: 

Бора Станковић

Bora_Stankovi%C4%87-mlad.jpg

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

На месту број 2 ставио бих ни мање ни више до Његоша, људина брате! 

Petar-II-Petrovic-Njegos1.jpg

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Ех, шта би била наша историја да није било нашег светог кнеза Лазара. Жао ми је што нема веродостојније слике, али овај свети човек заслужује посебно место. 

knezlazar.jpg

Подели на овим сајтовима

U nedostatku verodostojne slike, prilazem ovu fotografiju za junaka naseg - Mliosa Obilica, takodje bez konkurencije 

Milos_Obilic_u_tumacenju_Milorada_Petrov

Подели на овим сајтовима

Ови данас би могли само да се постиде пред њим - Ђенерал наш - Драгољуб, Дража Михаиловић 

Draza-Mihajlovic_1366635758_672x0.jpg

Подели на овим сајтовима

Ови данас би могли само да се постиде пред њим - Ђенерал наш - Драгољуб, Дража Михајловић 

Draza-Mihajlovic_1366635758_672x0.jpg

Михаиловић...

Подели на овим сајтовима

Михаиловић...

Фала! Промењено. 

Подели на овим сајтовима

Samo što se ne zna baš da l' je ovaj naočiti gospodin istorijska ličnost ili nije. 

па ја нешто верујем да јесте.. 

Јао Маргарета што ти је опасан аватар  :0222_shocked:  :)

Подели на овим сајтовима

Наредник Михаило Петровић

Mihajlo-Petrovic.jpg

Први српски пилот и прва жртва војног ваздухопловства...

Подели на овим сајтовима

па ја нешто верујем да јесте.. 

Јао Маргарета што ти је опасан аватар  :0222_shocked:  :)

Fala. :D

Ne verujem ni da nije,ni da jeste. Prosto, ni jedan istorijski izvor koji je pouzdan ne postoji, osim nekog koji se uleteo krajem 18.veka tako da je sve moguće.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...