Jump to content

Вождовац-Костолац-Оџаци

Оцени ову тему

Препоручена порука

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/1471171/%D0%90%D0%BF%D1%81%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B0+.html

Апсолутна победа напредњака

Српска напредна странка освојила апсолутну већину, односно 51,56 одсто гласова на изборима у општини Вождовац. Убедљиве победе напредњака у Оџацима и Костолцу. СНС ће моћи самостално да формира власт у све три општине.

02.01 - Вождовац: СНС 51,56, ДС 11,35, СПС, 7,92, ДСС 5,90, СДПС 5,69 одсто гласова, показују коначни резултати Општинске изборне комисије. Испод цензуса остали су ЛДП са 4,23 и Двери 3,46 одсто гласова. 

23.35 - Костолац: СНС 45,51, СПС-ПУПС-ЈС 22,18, ДС 12, УРС, 9,54, ЛДП 7,23 одсто, саопштио председник ОИК-а Милојко Лалић.

23.25 - Оџаци: СНС 48,17, ДС 17,14, СПС 12,21 и СДС 7,83 одсто гласова, показују прелиминарни подаци Општинске изборне комисије. 

22.30 - СДПС са око шест одсто гласова на Вождовцу постигао фантастичан резултат, рекао лидер странке Расим Љајић. 

22.10 - Српска напредна странка има апсолутну већину у све три општине, рекао Александар Вучић. 

21.45 - Српска напредна странка ближа резултату од 60 одсто освојених гласова на Вождовцу, рекао Небојша Стефановић.

До ових избора сам веровао да ће се народ опаметити..

али сада видим..да нема шансе..

жалосно...

само ме интересује излазност..

• Волим 1

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

изгледа да је излазност од 66% у костолцу до 45% у друге две општине...

није демократија за нас...

нисмо у стању ни на гласање да изађемо...

казне треба увести ко неће да гласа...одузети држављанство...

• Волим 1

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

казне треба увести ко неће да гласа...одузети држављанство...

Ajd` ne mlati svasta, ne mozes da primoras coveka da daje glas protiv svoje savesti. Izbor izmedju nekoliko losih, a bez ijednog dobrog, NIJE izbor. Bas i treba niko i nigde da ne izadje, pa da se ovi sto kvare i unistavaju jednom maknu sa grbace svima nama...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ajd` ne mlati svasta, ne mozes da primoras coveka da daje glas protiv svoje savesti. Izbor izmedju nekoliko losih, a bez ijednog dobrog, NIJE izbor. Bas i treba niko i nigde da ne izadje, pa da se ovi sto kvare i unistavaju jednom maknu sa grbace svima nama...

Али баш зато што не гласа, и доводи ове на власт.

Боље гласати за било кога...бар неће имати апсолутну власт

п.с

Ја нисам берач јабука

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Тако се никад неће смакети, то је сигурно. Гласаће увек они који добију посао преко странке. А остали народ, увек има неко мање зло за избор. Само што више никог ништа не интересује.

Подели на овим сајтовима

Убедили су народ да нема наде, то је једини успех СНСа

Unfortunately, no one can be told what the Matrix is.
You have to see it for yourself.

I can only show you the door.
You have to walk through it.

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Kao da ima razlike ko ce pobediti ! Sta kao narod se opametio pa nece glasati za SNS ? A za koga da glasa? Toma,Ceda,Boris,Krasic,Rasim,Kostunica? Za koga da se opamete pa da glasaju ? Svi u isti i nema apsolutne razlike dal ce vladati sns,ds,ldp,srs i ostali.Svima je cilj da napune svoje dzepove.Pa samo pogledajte kakve budale i nesposobnjakovici danas haraju u vasem gradu a znate ih iz skole da su bili debili koji nisu znali da na mapi da pokazu Srbiju niti najosnovnije stvari a sada vam oni pricaju o boljem zivotu..

• Волим 1

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Па нека гласају и за СНС..да њихова издаја макар буде овјерена од народа...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

“Кад је свануло, а вођа седи онако исто као и онога дана кад га изабраше за вођу. На њему се не опажају никакве промене. Из јаруге избауља онај говорник, а за њим још двојица. Обазреше се око себе, онако нагрђени и крвави, да виде колико их је остало, али само је још њих тројица. Смртни страх и очајање испуни њихову душу. Предео непознат, брдовит, го камен, а пута нигде. Још пре два дана су прешли преко пута и оставили га. Вођа је тако водио.

- Куда нас водиш и где си нас довео? Ми се теби поверисмо заједно са својим породицама и пођосмо за тобом оставивши куће и гробове наших предака не бисмо ли се спасли пропасти у оном неплодном крају, а ти нас горе упропасти. Две стотине породица поведосмо за тобом, а сада преброј колико нас је још остало.

- Па зар нисте сви на броју? – процеди вођа не дижући главе.

- Како то питаш? Дигни главу, погледај, преброј колико нас остаде на овом несрећном путу! Погледај какви смо и ми што остадосмо. Боље да нисмо ни остали него да смо овакве наказе.

- Не могу да погледам!.

- Зашто?!

- Слеп сам!

Настаде тајац.

- Јеси ли у путу вид изгубио?

- Ја сам се и родио слеп”.

(Радоје Домановић у сатиричној приповеци “Вођа” 1901)

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Наставак на:

http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=38282:2012-12-08-18-11-31&catid=44:kultura&Itemid=43

Радоје Домановић

(1873-1908)

СТРАДИЈА (део)

Када сам изишао на улицу, опет улица препуна силна света што се таласа на све стране, а граја да уши заглуну.
- Куда ће овај оволики свет? Шта је сад опет?... Сигурно депутација каква? - мислио сам у себи, гледајући с чуђењем у ту небројену шарену масу разноврсна света, и приђем првом што беше до мене, те га запитам:- Куда жури овај оволики свет?
Онај се осети дубоко увређен од тог мог глупог питања, погледа ме љутито и с презрењем, па се окрете леђима мени и пође за масом.
Запитам другог, трећег, и сваки ме с презрењем погледа и не одговори. Најзад се намерих на једног с којим сам се познао приликом покретања једног патриотског листа (а већ у тој земљи, да се не чудите, сваки дан се покреће по неколико листова), те упитах и њега:- Куда жури оволики свет? - а стрепим да ли ћу и с овим познатим патриотом још горе проћи него са осталима.
И он ме погледа презриво, па загушеним гласом, пуним срџбе и гнева, изговори:- Срамота!Ја се застидех и једва промуцам:- Извините, нисам имао намеру да вас вређам, само сам хтео да запитам...- Но, то је лепо питање! Где ти живиш, зар те није срамота да питаш за једну ствар коју и стока може знати? Наша земља страда, и ми сви журимо да јој притекнемо у помоћ као њени ваљани синови, а ти се ишчуђаваш, и не знаш за тако важан догађај! - изговори мој познаник гласом што дрхти патриотским болом.
Ја сам се дуго извињавао и правдао за тако крупну погрешку, коју сам неразмишљено учинио, и замолим га заопроштај.

Он се одобровољи и исприча ми како Анути, једно ратоборно племе, упадају с југа у њихову земљу и чине грдне зулуме.

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Narod voli vodje. I to je jedina stvar o kojoj moze da se svede komentar ovakvih izbora.

Posto zivim na Vozdovcu,postali smo centar sveta za ove izbore. Ono krenem u pekaru ispred nje Rasim Ljajic,krenem na pijacu ono Djilas,dodjem do prodavnice ono Vucicevci.

Rasim davao 1500 din za glas, urs delio krompir,drva,Zivkovic delio lanc pakete,ulja... Sps delio jabuke,voce,sns stalno pozivao ljude,na jednom mestu kandidat za odbornike odvodio svoje glasace na rucak,sns babe i dede iz kraja po 3 puta na dan izbora zvali i pitali da li im treba prevoz do birackog mesta

qmCP25o.jpg

1467253_406312122804656_1843520726_n.jpg

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Jedina dobra stvar ovih izbora,sto ce SNSu ovo biti mac sa dve ostrice. U smislu toga da vise nemaju nijedno opravdanje za ono sta ne urade,dakle imaju odresene ruke,tako da ce narod ubrzo poceti da krive iskljucivo njih za lose stanje.

Tako da se nadam da ce onda uslediti strmoglav pad,pa neka se onda nadju sa zutima i spsom i ruku pod ruku na djubriste istorije.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...