Jump to content

Кад духовник постави себе као мерило

Дејан

Препоручена порука

Идеално је кад је неком духовник парохијски свештеник, јер га је и Црква одредила да "брине" о души парохијанина.

Подели на овим сајтовима

@Зорица Бубало Нећу овде о о. Симеону,било је на неколико тема. 012 и ја живимо тамо и знамо ситуацију,само што 012 мало претерује са изразима. Ситуација и духовна атмосфера међу тим људима који су рукумијског духа је тешка,лоша, нездрава,у прелести и конфузији.Мало имају љубави и сл.Ово вам говорим на основу дугогодишњег удубљивања у тај проблем.Без осуде али са констатацијом и на основу искуства типа-два пута мери једанпут сеци.

Оче и мени је тешка атмосфера али ако неким људима то одговара немам ништа против.

Ја лично сам неколико пута разговарала са о. Симеоном и према мени је био добар. 

Подели на овим сајтовима

Оче и мени је тешка атмосфера али ако неким људима то одговара немам ништа против.

Ја лично сам неколико пута разговарала са о. Симеоном и према мени је био добар. 

И духовници су живи људи, некад су расположени овако, а некад онако... Сваки манастир и духовник посебна прича за себе, човек проба да направи контакт санеким духовником, па ако му се не свиђа, оде код другог, али негде се скраси, јер нађе ко му одговара, ко му је најближи његовим убеђењима, тј. најближи срцу

Подели на овим сајтовима

• Гости

@Зорица Бубало Логика типа "мени је добро а ако  је неким људима такође добро па нека је "што нисте Ви рекли али је слично ,је дубоко самољубива.Да сте на одговорној позицији у Цркви не би тако говорили. Познато је у СПЦ да су чада манастира Рукумије нанели велике штете нашој Цркви.То онда није добро и за сваку је осуду.Можда је њима или ВАМА ТРЕНУТНО БИЛО ДОБРО,АЛИ СЕ ПОКАЗАЛО ВЕОМА ЛОШЕ ПО цРКВУ У ЦЕЛИНИ. и

Подели на овим сајтовима

Извињавам се дошло је до грешке у тастатури. Нисам викао била је грешка. Да наставим.Дакле, лична корист или тренутна ,коју имамо није показатељ тога да је нешто од Духа Светога. Последице поменутих људи су биле разорне по Цркве,а то нема баш везе са Духом Светим.

Подели на овим сајтовима

Не губи главу,  јер  ни  у  прошлим  временима  старци  ‐ духовници нису свезивали слободу својих духовних чеда. Бог је свакоме подарио слободу. Не дозволи да сам стремиш ка ропству, па ћеш научити да цениш и слободу других.

АРХИМАНДРИТ ЈОВАН (КРЕСТЈАНКИН)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/PismaStaracJovanKrestjankin/PismaStaracJovanKrestjankin.htm

Подели на овим сајтовима

Такви духовиници, попут о. Сименона су, нажалост, залутали у Цркву... они би били изврсни политичари...

(И дан данас, ће велики број Срба из Србије рећи како им је било добро у Брозовој (читај: Брозоморној) држави...  Иако је тај машинбравар, уз свесрдну помоћ српских полтрона и незналица, тотално уништио Србију ... )

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Заиста,логика,"мени је било  баш добро  и пријатно што сам мало попричао са духовником,а то што он верује у свету четворицу, или му није битна теологија о личности и Халкидон или што је у свађи са Епископом и не служи ни са једним околним свештеником,па шта ме брига,то је ствар за више инстанце и тд..." Дакле, та логика је цицијашка,егоцентрична и безобразна.

Подели на овим сајтовима

Извињавам се дошло је до грешке у тастатури. Нисам викао била је грешка. Да наставим.Дакле, лична корист или тренутна ,коју имамо није показатељ тога да је нешто од Духа Светога. Последице поменутих људи су биле разорне по Цркве,а то нема баш везе са Духом Светим.

Слажем се са Вама да лична корист или тренутна није показатељ да је нешто од Духа Светога.

Шта ћемо са свештеницима који слично размишљају, и сама сам имала проблем са једним од ког се опорављам.

Ако је о. Симеон толико проблематичан зашто га одговорни из цркве не рашчине. Знам да је ово скроз друга тема.

Стално добијам на послу питања зашто је црква тако спора у нечијем склањању, ако та персона ради нешто погрешно? Ето можда Ви можете да дате одговор.

Подели на овим сајтовима

Суђење свештенику,мислим  на епархијски суд,није тема за овај сајт. Ето толико.Иначе сам појам духовник је оптерећен.Постављам питање- ко је носилац Духа Светога у Цркви па сходно томе и духовник?

Подели на овим сајтовима

Moram da priznam da mene malo cudi odnos pojedinih svestenika, duhovnika... jednih prema drugima. Ostavlja se utisak kao da u ovoj zemlji postoje dve, tri ili vise razlicitih organizacija koje sebe nazivaju crkvama. Uporedjujem te odnose sa odnosima u organizaciji kojom sam pripadam, a to je vojska. Nekako mi je nezamislivo da vojna lica jedni drugima, javno manje ili vise, govore kako ne valjaju. Mislim, ima i toga u izvesnoj meri ali generalno se medjusobno slazemo. To je samo moj utisak. Ali cudi me.

Подели на овим сајтовима

Заиста,логика,"мени је било  баш добро  и пријатно што сам мало попричао са духовником,а то што он верује у свету четворицу, или му није битна теологија о личности и Халкидон или што је у свађи са Епископом и не служи ни са једним околним свештеником,па шта ме брига,то је ствар за више инстанце и тд..." Дакле, та логика је цицијашка,егоцентрична и безобразна.

Ја стварно нисам истраживала у шта он верује и не знам да ли служи са неким околним свештеником. На Јелеосвећењу их је било четворица.

Мало сте престроги са овим цицијашка, егоцентрична и безобразна.

Али мени не смета навикла сам да чујем различита мишљења и проберем шта мени одговара.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...