Баба Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Послушајте овај текст: -Ајде Јано, кућу да не дамоДа не дамо, Јано душо, да је не продамо,Кад продамо, Јано душо, како да играмо? У време комунизма текст је измењен! Ајде Јано кућу да продамо, да продамо само да играмо…Ајде Јано коња да продамо да продамо само да играмо… није то случајно измењено…а песма је настала на Косову и Метохији пре око 300-350 година … Ајде Јано, ајде душо коло да играмоАјде Јано, ајде душо коло да играмоАјде Јано, ајде душо да се погледамоАјде Јано, песме да певамо Ајде Јано, ајде душо, да их сачувамоАјде Јано, ајде душо благо да чувамо.Ајде Јано, коња да седламоАјде Јано, ајде душо да се прошетамоДо Бистрице да идемо да се умијемо.Ајде Јано, кућу да не дамо Да не дамо, Јано душо, да је не продамо,Кад продамо, Јано душо, како да играмо?Кад продамо, Јано море, како да играмо?Да не дамо, Јано душо, да је не продамо,Кад продамо, Јано море, како да играмо? http://srpskaistorija.wordpress.com/2013/11/29/%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%98%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%81%D0%BC%D0%B0/ Ова порука је постављена и на насловну страницу Поуке.орг Ронин, MirjanaM3, Рапсоди and 12 осталих је реаговао/ла на ово 14 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Znam da je nastala na Kosovu, i da joj je tekst u vreme komunizma menjan. Баба and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Жељко, да ли знаш да ово што си објавио је непроцењиво. Треба спомињати и чувати од заборава,звучи као клише али стварно је тако. Sanja Т., Никола Поповић, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Stvarno Željko, mogao si otvoriti temu i sa našom etno muzikom , koju ja iskreno mnogo volim. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Ја иначе волим етно музику свих народа. И то је можда једина музика коју у последње време могу да слушам. Него овде дајем пример како је народу чак и кроз песму усађена једна антинародна матрица размишљања. Јефимија Крунић, Срђан Ранђеловић, školarac and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Znam da je nastala na Kosovu, i da joj je tekst u vreme komunizma menjan. Јелена имаш тему везану за етно на нашем форуму, ево линка: https://www.pouke.org/forum/topic/29422-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Ја иначе волим етно музику свих народа. И то је можда једина музика коју у последње време могу да слушам. Него овде дајем пример како је народу чак и кроз песму усађена једна антинародна матрица размишљања. Као сви вешти манипуланти, обухватили су све поре тадашњег друштва и брисали су све трагове нашег индентитета. Да ли је у питању јело, обичај, називи градова (појединим бих за казну оставила те титоистичке називе, ето да се зна), споменике културе, писмо, цркве и манастире... У Крагујевцу су нарушили старо војничко гробље да би урадили комплекс етно куће која је требала да буде посећена од стране тадашњег императора. Он није ни прошао поред ње и данас је то место руина која сведочи на тешку људску глупост и велики грех према мртвима који су животе дали... Жалосно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 била је већ раније тема о овој песми,чак и емисија на тв...наиме водила се расправа између,срба,македонаца,бугара и албанаца.чија је ово песма уствари,јер свако има своју верзију... Ово са текстом први пут чујем, ја сам мислио да је Асим то сам преправио,одакле вам тај податак? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Стварно нисте знали ово? Стара Србија рулл! „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Јелена имаш тему везану за етно на нашем форуму, ево линка: https://www.pouke.org/forum/topic/29422-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ Hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Ово са текстом први пут чујем, ја сам мислио да је Асим то сам преправио,одакле вам тај податак? i ja није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 била је већ раније тема о овој песми,чак и емисија на тв...наиме водила се расправа између,срба,македонаца,бугара и албанаца.чија је ово песма уствари,јер свако има своју верзију... Ја мислим да је то за "Русе косе цуро имаш" http://youtu.be/4lpvBmJUs_w Walter, Саша од Москве and Баба је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 била је већ раније тема о овој песми,чак и емисија на тв...наиме водила се расправа између,срба,македонаца,бугара и албанаца.чија је ово песма уствари,јер свако има своју верзију... Ово са текстом први пут чујем, ја сам мислио да је Асим то сам преправио,одакле вам тај податак? Брате ал си ти почео да браниш комунисте тачно сам се забринуо за тебе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Постоји ли ишта да а да га комуњаре нису оскрнавиле и кривотвориле? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Постоји ли ишта да а да га комуњаре нису оскрнавиле и кривотвориле? 50 или већ колико година насилног наметања ненародног духа морао је вероватно имати такве методе. На крају кад су се трпали у Цркву што не би и у музику и обичаје. Ето ти венци на сахрани рецимо и брдо неких обичаја приликом само тог једног догађаја из живота народа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука