Кристијан Килић Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Мало ко би поступио као ти у оваквој ситуацији.Искрено,вероватно бих поступио исто.Ти никако ниси могао да знаш други део приче и ово је једно велико дело.Гледај то овако,твоје је било да је нахраниш,Бог ће јој додати остало.Тебе је послао за то,неког другог за нешто друго,а можда ће и она по божијем промислу схватити шта треба да чини...мене је једном позвала једна пријатељица и питала да ли могу да је примим да преспава код мене,планирала је да напасти садашњег мужа због неких њихових проблема...нисмо баш били претерано блиски и искрено нисам имао храбрости да пристанем...слагао сам да нисам кући...ето...видиш...а можда је и она као та Данијела провела ту ноћ на улици..а можда и није..Бог зна..Ти си бар Данијелу нахранио и пружио од срца топлину и она је то осетила..а ја сам залупио врата...Бог нека ми опрости...Видиш колико сам ја тек недостојан био у том тренутку,колико лицемерно и себично... мирођија and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Imam utisak da živite u nekom vremenu kad je Hrist hodao zemljom. Ja se ne bih usudila da nepoznatu osobu dovodim kući, pa taman da sam luda. U redu je dati nekome novac, hranu, ili odeću, ali da totalnog neznanca vodim kući ! Kao da ne živimo u vremenu gde je čovek čoveku uglavnom vuk, kada je puno prevaranata, ubica,silovatelja... Mironosica, Зосима, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Da se samo nadovežem : ako već hoćete da pomognete nekom beskućniku da se skloni sa ulica u ovim ledenim danima, pomozite mu tako što ćete ga uputiti u Prihvatilište za odrasle i stare, u Kumodraškoj 226 - eto,platite im i taksi do tamo,ako već želite da pomognete i više. Većina beogradskih beskućnika zna za postojanje Prihvatilišta, i gde se ono nalazi. Tamo imaju krov nad glavom, krevet, tri obroka, medicinski nadzor, mogu da prezime ( smeštaj u Prihvatilištu može da traje 6 meseci). Vecana, JESSY, Јанко and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Мало ко би поступио као ти у оваквој ситуацији.Искрено,вероватно бих поступио исто.Ти никако ниси могао да знаш други део приче и ово је једно велико дело.Гледај то овако,твоје је било да је нахраниш,Бог ће јој додати остало.Тебе је послао за то,неког другог за нешто друго,а можда ће и она по божијем промислу схватити шта треба да чини...мене је једном позвала једна пријатељица и питала да ли могу да је примим да преспава код мене,планирала је да напасти садашњег мужа због неких њихових проблема...нисмо баш били претерано блиски и искрено нисам имао храбрости да пристанем...слагао сам да нисам кући...ето...видиш...а можда је и она као та Данијела провела ту ноћ на улици..а можда и није..Бог зна..Ти си бар Данијелу нахранио и пружио од срца топлину и она је то осетила..а ја сам залупио врата...Бог нека ми опрости...Видиш колико сам ја тек недостојан био у том тренутку,колико лицемерно и себично... Хвала ти за ову поруку. Желим на неки начин и тебе да охрабрим. Брачни односи никако нису једноставни, јасно је да је врло непријатно када на било који начин будемо део нечије приче, зато и разумем твој поступак. Треба бити и мудар. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Ни ја неби имао храбрости да непознату особу доведему своје гнездо.Свака друга помоћ може доћи у обзир.Јер када би је довео тоби могло да ми се посрећи на разне начине почев од тога да ни у кући по нешто нестане , да та особа дође касније као незван гост и тако даље. Неби ја да чачкам мечку Божану. И ја би на исти начин поступио Никола. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Јер када би је довео тоби могло да ми се посрећи на разне начине na raznorazne načine Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LukaZ Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Мало ко би поступио као ти у оваквој ситуацији.Искрено,вероватно бих поступио исто.Ти никако ниси могао да знаш други део приче и ово је једно велико дело.Гледај то овако,твоје је било да је нахраниш,Бог ће јој додати остало.Тебе је послао за то,неког другог за нешто друго,а можда ће и она по божијем промислу схватити шта треба да чини...мене је једном позвала једна пријатељица и питала да ли могу да је примим да преспава код мене,планирала је да напасти садашњег мужа због неких њихових проблема...нисмо баш били претерано блиски и искрено нисам имао храбрости да пристанем...слагао сам да нисам кући...ето...видиш...а можда је и она као та Данијела провела ту ноћ на улици..а можда и није..Бог зна..Ти си бар Данијелу нахранио и пружио од срца топлину и она је то осетила..а ја сам залупио врата...Бог нека ми опрости...Видиш колико сам ја тек недостојан био у том тренутку,колико лицемерно и себично... Мислим да не можемо поредити те две ситуациције. Једно је дело милосрђа а друго мешање у туђе брачне односе. Наравно ако је брачни друг у опасности, тада треба помоћи и позвати полицију, али никако не стајати на једну страну. Јер заузимањем једне стране доводиш себе у невољу. Што се тиче Данијеле, наша вера је толика да ми нисмо једноставно способни да будемо милосрдни Самарћани. Окрутно али тако. И кад нам се да да спознамо то, дар је Божији. "Јер онај које је добио дар да види своју душу, удостоио се већег дара него да види анђела" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Неко ће у овом тренутку да осуди Бога, неко ће да пребаци кривицу на тешку судбину, а ја ћу и даље да размишљам… Видех голо и гладно дете на улици. Подигох очи ка небу и позвах Господа!? -Господе,шта си учинио за ово мало недужно дете,које је голо и гладно?! -Господ ми одговара,јесам много учинио... -Шта Господе!? -Створио сам ТЕБЕ! Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука