Jump to content

ЛИТУРГИЈСКИ ПРЕПОРОД КОД НАС-приближавање Ватикану или приближавање народу?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Сада СА  Сабор има Првога и може нормално да функционише. Нови Патријарх је личност која уједињује и помирује. Ја у томе видим будући развој догађаја - саборно решавање спорних питања под личносним ауторитетом и кредибилитетом новог Патријарха.

Подели на овим сајтовима

искрено, после онаквих коментара на ихтусу, стварно се плашим како ће тећи обнова ...

него се плашим да не потекне крв, оно стварно није здраво ..

Подели на овим сајтовима

има тамо на теми о новом патријарху, Александар је оставио линк, имају подфорум који се зове Мрциниште, ту се налази сва пљувачина ...

Подели на овим сајтовима

Сад сам погледао оне Психтусовце. Наш пријатељ Игор са сликом спартанца је дао баш упечатљив одгоор како се сад треба борити са нама ,,новотарцима" и ,,отпадницима од њиховог квази светосавља". Само роблем у том одговору је у томе што за њега више не постоји СПЦ, он је по идејама раван неком ,,истинском..."

Подели на овим сајтовима

јесте, ревнитељство у вери или национализму може отићи у такав екстрем ...

али није поента да причамо о нечијој личности, поента је у проблему који тиња у нашој Цркви ...

Подели на овим сајтовима

Eко нас оцењује наш брат Игор спартанац који је овде показао изузетно знање историје. Ово су његове речи са Психтуса:

Баш као што смо очекивали - обновљенци су истурили своја два најекстремнија кандидата, да би на избору истих ми требали да будемо срећни и задовољни што нису изабрани они већ трећи. А еп. Иринеј је у ствари марионета у рукама обновљенаца.

Ништа браћо и сестре Срби, пред нама се отвара потпуно ново раздобље. Обновљенцима је до сада недостајала патријархова власт да би могли да спроводе свој програм  у пуном јеку. Верујте ми за очекивати су сад следеће мере против светоотачке Вере:

1) наметање новотарства као званичног учења

2) потпуна реформа целог предања

3) наметање лажних учења, новог богословља и криве Вере као званичног учењаСПЦ

4) укључивање званичне цркве у покрет екуменизма

5) жестоко етикетирање и прогон светоотачке Вере

6) постепено елиминисање једног по једног монаха, свештеника и епископа који су за очување Вере

7) ширење климе страха у Цркви против оних који су за очување Вере

8) и дефинитивно учвршћивање спреге безбожничке власти и обновитељства и коришћење државног апарата за спровођење новотарства

9) припреме и довођење папе у Србију

Браћо и сестре, новотарци су ЖЕДНИ КРВИ ПРАВЕДНИКА. Будите спремни на све. почиње време прогона. Будите спремни на јавна исмевања, на губитке посла, будите спремни на бесмислене судске поступке, и будите спремни да ускоро очување праве Вере плаћате и главом. Мој савет - не узимајте кредите, посебно оне дугорочне, и не вежите се за систем. Јер због очувања радног места и враћања кредита многи ће продати Веру.

Будите спремни да 2013. будете на испиту части и достојанства. Нашој је генерацији нажалост допало  да по први пут у историјиархијеретик и оличење свега зла походи својом поганом ногом Србију.

Сада постоје ми и они. Они су за царство зла и уништење Светосавља, ми смо за пут светог Саве. Свако онај ко је за Светог Саву нам је брат. Не делимо се ми на хиљаде бесмислених и глупих подела. нек нам је Бог упомоћ.(ја сам ово болдовао да би видели како мисли наш Игор)

Његов потпис на Психтусу говори о је особи ту реч, он се потписује следећим стиховима:

Веруме Господе и исповедам да си ти заиста Христос, Син бога живога који си дошао у свет да грешнике спасеш од којих сам први ја.

Ово иначе свештенници читају народу пред причешће и тиме ремете поредак Литургије. Наиме, ово су делови које свештеник и ђакон говоре у олтару када се причешћују. Е сад поента је у томе што је то део молитве која се чита тајно. питам се зашто не сме да се читају и друге молитве наглас ако већ читају наглас ове молитве пред причешће? Мислим да се ту ради о шизофренији.

Подели на овим сајтовима

А ево како одговара један члан на Игорову поруку:

драган космача

већ вижен руски сценарио. преостаје нам да скупимо што више литературе и било којег другог материјала, то јест, сведочанстава вере православне, што у електронском што у штампаном медију, наоружамо се постом и молитвом и у нову мисију бртаћо. тежак дан данас.... нека буде Воља Божија!

............................................................

Ево ово су неке од порука. НАравно овде нису битна имена, ја сам их додао само да бих вам пренео аутентичну слику тог форума.

Важно је људима објаснити да ово није православље, што они пишу и говоре. Ово је екстремизам... Овде само још фале прслуци са експлозивом. Треба људе спасити од оваквих ставова. Јер џаба нама исправност у литургиској форми ако допустимо да се на овај начин трују људске душе.

Подели на овим сајтовима

????? ??? ?? ?? ?? ?????? ???????? ????? ????? ?????, ??? ???? ????????? ?????? ...

?? ????? ????? ?? ?? ????? ???????? ???????? ??? ?????? ????????? ???? ?? ???? ???? ?? ??????? ?????????????, ? ???? ?? ????? ????? ????. ?????? ??? ??? ???????? ?? ?? ?? ???? ????? ?? ?? ????? ???????? ??? ?????????. ????? ?? ??? ???? ???? ?? ??????? ?????? ????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...