Jump to content

Да ли можемо да ступимо у брак или има канонске сметње?

Оцени ову тему

Ана

Препоручена порука

Oprosti brate meeni smotanoj, ovde mislis na moju rodjenu sestru i "rodjenog" devera-4 stepen.

Да, да. Твоја роѓена сестра и твој роѓени девер, су 4. степен сродства. :) 

У македонском језику сестре и браќа су само роѓени, а браќа и сестре од стричеве и тетке су братучеди. :) Опрости ти мени. ;)

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Само да проверим још једанпут, заправо овако иде: бабин деда по мајци је рођени брат од чукундеде њеног дечка... и након тога су заједнички преци: прабаба прадеда, баба деда, мајка отац... тј. нису деда деда, прадеда прадеда. 

Нема везе дали је род по мајка или по отац... 

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Ako su tetka i stric rodjeni brat i sestra, onda svakako ne moze ni po kanonima, a ne bi trebalo ni po biologiji.

mislila sam na moju sestru od tetke i brata od strica mog muza oni nisu u krvnom srodstvu ali jesu u nekoj vrsti... no dobro Orthophill mi je vec dao odgovor...

Да, да. Твоја роѓена сестра и твој роѓени девер, су 4. степен сродства.

znaci da su ovi 8 stepen hvala bas si me obradovao :)

Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio.

Подели на овим сајтовима

Само да проверим још једанпут, заправо овако иде: бабин деда по мајци је рођени брат од чукундеде њеног дечка... и након тога су заједнички преци: прабаба прадеда, баба деда, мајка отац... тј. нису деда деда, прадеда прадеда. 

Можда сам те збунио јер сам писао само очеве, али то је небитно-отац или мајка-битно је од кога добијаш генетички материјал.

Дакле, идеш од једног (нпр момак) па све до ЗАЈЕДНИЧКОГ претка и бројиш (то је овде отац од обојице чукундеда) и онда уназад према оном другом (дакле, у нашем примеру девојка). Дакле, може и: ОНАЈПРВИ-1.мајка-2баба-3прабаба-4чукундеда-5заједничкипредаккакогодмуиме-6чукундединбрат.....-10ОНАЈДРУГИ ;)

Други начин гледања су колена. Они су пето колено (заједничкипредакјеотацобојицечукундеда-1.коленосучукундеде-2.прадеде(и/или прабабе)-3деде(и/или бабе)-4очеви(и/или мајке)-5МЛАДЕНЦИ :) 

Дозвољено је од 4. колена и/или 8. степена сродства. Сигурније је преко степена сродства, само пратиш ДНК :)))

• Волим 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...