Number15648 Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Да созерцавам безакоње Давидово (II Сам. 11), и то:1. како Давид изврши прељубу са Витсавејом женом Уријевом, када Урије беше у рату;2. како удеси Давид погибију Уријеву;3. како се Бог разгневи на Давида. Да созерцавам казну Божју над Давидом за прељубу и убиство (II Сам. 12), и то:1. како Бог преко пророка Натана рече Давиду, да ће због узете туђе жене његове жене бити узете за друге људе;2. како ће му умрети син;3. како се мач неће одмаћи од куће његове. Што се све и зби. Да созерцавам казну Божју над Давидом за грехе (II Сам. 13), и то:1. како Амнон, син Давидов, осрамоти кћер Давидову Тамару;2. како Авесалом, син Давидов, због тога уби Амнона, брата свога;3. како Давид горко плакаше. Да созерцавам казну Божју над Давидом за грехе (II Сам. 15), и то:1. како Авесалом, син Давидов, диже буну против оца;2. како Давид бегаше из Јерусалима испред сина, и иђаше бос, и плакаше. Да созерцавам казну Божју над Давидом за грехе (II Сам. 17), и то:1. како Авесалом ратоваше са оцем својим, и како изгибе мноштво народа у рату;2. како Авесалом погибе;3. како Давид горко плакаше. Извор: Охридски Пролог ( 1. - 5. Септембар) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука