Jump to content

Obmana gradjana u cilju vrbovanja

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ма далеко од тога да треба да препустимо људе зверима.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ljudi koji su dosli na predavanje imaju od 35-70 godina, vecina preko 40 i to su one generacije kojima je Bog bio "zabranjen" u zivotu, deca komunizma, koji su se ponadali da ce spoznati Boga na tim predavanjima. Nemam nista licno protiv organizatora i predavaca, samo kazem da da su oni hteli da dodju adventisti oni bi rekli da su adventisti u pitanju, ali doslo je 90% ljudi koji su za pravoslavnu tradiciju i ciji su preci pravoslavci (kad je on rekao da je predavanje sledece 21.11. cela sala je skocila "Slava je tada!" a on se smejao. doduse jeste bila ironicna scena). Popricala sam sa tri gospodje i one su dosle misleci da je pravoslavlje u pitanju (sto sam sigurna da se odnosi na vecinu).

Delili su njihove casopise, cd-eve predavanja, knjige, letke sa njihovom internet stranicom itd.

Ponavljam nemam nista licno protiv Radise Antica i ostalih koji su organizovali to, ali ZNAM da su oni rekli da se radi o adventistickoj crkvi bila bi druga prica.

PS. Kome delujem neozbiljno meni je stvarno zao. Mene je samo sve ovo potreslo i negde sam morala da sugerisem na problem.

Poenta je da zelim da apelujem ljudima koji vide ovu temu da se cuvaju obmana sekti i da uvek provere da li se radi o pravoslavlju, pre no dodju na takve "besplatne" skupove.

"Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце."

Подели на овим сајтовима

Oprosti što sam te etiketirala kao neozbiljnu, To je u smislu forumskom. Bez slike i jasnog identiteta potvrđenog kroz komunikaciju zapravo ne možemo da znamo ni kakve su namere takvog postavljača. Koliko moramo da se čuvamo toga eto i sama si svesna, o tome se i radi u tvojoj temi.

Svakako se slažem da narod treba da bude upozoren na ovu pojavu, tj da treba da se jasno kaže ko je organizator tih predavanja.

Međutim, većina te generacije koja je "nasela" zapravo ne koristi internet, tako da...

Подели на овим сајтовима

Nije problem.
Ja sam se javila prvo na stranicu "Ne psuj BOGA!" i tamo su mi rekli da postavim temu ovde kako bi oni to podelili tamo na fejsu. To je sve, ne postoje nikakve lose namere.
A sto se potvrdjivanja identiteta tice sigurna sam da ce biti prilike. :)

Подели на овим сајтовима

Svakako Gospod zna zašto dopušta. Jesu razni putevi, ali ipak bi kod javnih predavanja trebala da bude obaveza jasnog predstavljanja organizatora. Jer nisu svi dužni da koriste gugl, i mnogi još uvek imaju poverenje u državne institucije, tipa ako je predavanje u opštini onda je valjda ispravno.

Pa čovek se jasno predstavio, imana i prezimena su tu.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Па добро, није страшно да и православци чују аргуемнте и адвентиста и римокатолика.. само ће тако знати да ли су православци или нешто друго...

Не ради се овде о аргументима него о прозелитизму.

Подели на овим сајтовима

Da se razumemo, Radisa Antic je ipak neko ko je koliko-toliko poznat javnosti. Nije neko anoniman. Ko god ga ukuca u google pretrazivac videce ko je i sta je.

S druge strane adventisti su registrovana verska zajednica. Isto tako neretko predavanja/tribine koje organizuju odredjena udruzenja/organizacije i sl. koje su pravoslavnog usmerenja nigde ne naglasavaju da su pravoslavna ili da iza njih stoji SPC pa ih recimo Udruzenje Ateista ne napada zbog toga.

E sad ako se neko uhvatio - upecao se. Moramo biti svesni da se vernik ne postaje rodjenjem niti neko postaje pravoslavac, katolik, protestant tako sto su mu roditelji nominalni pravoslavci, katolici, protestanti. Ako se neko 'upecao' onda taj neko zapravo i nije pravoslavac jer da jeste znao bi sta pavoslavlje uci.

И све шта год чините, од срца чините као Господу, а не као људима.

Подели на овим сајтовима

Ko god ga ukuca u google pretrazivac videce ko je i sta je.
Једини је проблем што нема пуно њих из наведеног годишта који укуцавају било шта било где.

Нама је то скоро па нормално и можемо да сакупимо брдо информација за кратко време, међутим, мислим да многи који дођу на овакав скуп, ураде то јер су позвани од стране познаника.

Опет, сам назив предавања не указује ни на шта друго осим на то да људи могу да помисле да ће им бити пружена инстант решења за све животне проблеме. А то је данас скоро императив у оваквом времену. "Потрага за смислом" може да означава било шта.

Не постоји закон који обавезује да се прецизно дефинише назив предавања, а по закону, нико не сме да испитује нечију вероисповест.

Најбоље решење за православце је упознати своју веру добро и учврстити се у њој.

Подели на овим сајтовима

Најбоље решење за православце је упознати своју веру добро и учврстити се у њој.

Slazem se.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...