Raymond Red Reddington Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD/1446965/%D0%91%D0%B8%D0%A5%2C+%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0+%D0%B2%D0%B5%D1%85%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0.html понедељак, 18. нов 2013, 12:10 -> 12:23 БиХ, убрзана мобилизација вехабија Последњих месеци убрзан прилив новца и мобилизација вехабија у БиХ за ратишта у Сирији и Авганистану. Новац углавном стиже из Турске, Беча, Луксембурга... У изолованим вехабијским заједницама у Горњој Маочи, Горњој Дубници и Ошвама последњих месеци појачано је финансирање и убрзана мобилизација бораца за светска ратишта, пише Глас Српске. Саговорник близак безбедносним агенцијама рекао је листу да тим заједницама, као подршка слања џихадиста на ратишта, стижу новчане донације из Беча. Углавном је реч о "финансијским инјекцијама" турске Фондације за људска права, слободе и хуманитарну помоћ. "Појачан доток новца у вехабијске заједнице у последње време има само један задатак - што веће врбовање бораца, односно џихадиста из слојева социјалних случајева и њихово слање на ратишта у Сирију и Авганистан", рекао је извор листа. Додаје да су у БиХ више пута долазиле делегације с новцем из Беча, које је предводио шведски држављанин ирачког порекла Ал Рудини Абдело Басет. "Новац за куповину руинираних кућа и земљишта у Горњој Дубници и Ошвама донели су из Немачке Сеид Емрани, звани Ебу Дујана, и Сајфудин Чифтчи, звани Ебу Енес. Емрани је заједно са Ел Емрахом Јакаријем у БиХ долазио неколико пута с новцем и подршком за Нусрета Имамовића и његове сараднике", тврди извор. Најважнији донатори вехабија у БиХ, истиче извор, јесу Решад Факовић Фатос, Фуат Хаксхиу, Мирсад Ајдарпашић, Аднан Расхити и Кусхтрим Рексхај, сви пореклом са Косова и Санџака, а становници Луксембурга. Срђан Шијакињић and kordun је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Ja ne znam šta naše vlasti , u BiH , čekaju po ovom pitanju ? Napolje s njima (vehabijama , mudžahedinima i njima sličnima) ! Slobodno nek idu u Irak , Iran , Siriju i Afganistan . Uostalom , oni i ne smiju ići tamo , jer ih tamo čekaju smrtne kazne . "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Ислам к'о Ислам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Pa neka idu , sto se dize tolika buka oko toga. Da je Srbija neka drzava pomogla bi im da odu sto pre i u sto vecem broju . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Nije u tome stvar , oni će otići tamo i vratiće se ponovo , a šta će ovdje da rade onda , to je pitanje . "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 МУП РС је учестао патроле у граничном појасу са ФБиХ Караконџула је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Ja moram da ispričam svoj slučaj,odem ja u njemačku prije jedno desetak godina da radim i tamo nađem nekog dobrog frizera,Marokanca,vidim ja gotivi on mene mnogo više nego ostale mušterije,kasnije mi je rekao da on ima ženu,muslimanku iz Bosne,a zna da sam ja Srbin u to doba sam imao stalnu adresu u Banjaluci,pa je ujedno mislio i da sam srbin iz Bosne,opet kasnije sam saznao da je bio mudžahedin u ratu,ne znam zbog čega me gotivio,možda mu savijest neka proradila pa se kaje... idući puta jedan moj drugar zvao svog drugog prijatelja da meni pomogne montirati kuhinju u sestrinom stanu,došao čovijek pita odakle sam ja reko iz Bosne ,srbin,a on se smije i kaže ja sam Kurd,bio sam u ratu u Bosni,još sam jedan slučaj imao sa jednim švabom,taj je u Hrvatskoj ratovao za ustaše i još jedan Španac također,pa ljudi protiv nas je pola kugle zemaljske ratovalo,dobro smo živi...Il sam ja magnet za takve likove ili njih ima podosta... Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Јеси барем средио онда те ликове у Ван Дамском стилу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Kordun , kako ti bogata iskustva sa anti-srpskim strancima imaš , ihahaj . Doduše , vidi se da nas ljudi ne mrze , čim su te tako lijepo primili iako su znali da si Srbin , ta njihova mržnja u periodu 1991-1995 , čini se , bila je samo plod trenutne inspiracije . "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Drugo su oni brate,tuđa zemlja ,tuđi ljudi,to su tipovi koji odlaze u ratove iz avanturizma a u slučaju mudžahedina i kao karta za evropu... evo ti moje ulice ,neka dva francuska vojnika 1993 u mojoj ulici od 1min i 10 sek pa na dalje u videu http://www.youtube.com/watch?v=pNGYAS8q3dA&feature=youtu.be Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Ja kažem da se lepo i podpomognu ti ljudi, recimo daš im pare, kupiš kartu itd. Ali kad se jednom ode nema vraćanja. Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука