Jump to content

Равна Гора -дебата о серији на РТС-у

Оцени ову тему

Препоручена порука

pirocanac procitaj knjigu "Tito tajna veka" ..neke stvari ce ti biti jasnije..i kod mene su bili partizani sve u selu i opstini, ali me to ne sprecava da kazem da su mnoga zla naneli...naravno nisu jedini...i ostali nisu nista bolji bili(nedicevci, ljoticevci i neki cetnici)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 648
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Ево може да ради као консултант за ХТВ..иста радња као задња епизода Равне Горе

ЛУДИЛО СЕ НАСТАВЉА: Четници у најскупљем хрватском филму!

Загреб – У Хрватској се тренутно снима најскупљи филм у историји тамошње кинематографије, а тема му је домовински рат, тачније “истина” о њему.

Филм “Број 55″ говори о двадесет хрватских бранитеља које су “1991. побили четници у славонском селу Кусоње”. Филм је већ пробио буџет од 6,5 милиона куна или 850.486.

Када је реч о сценографији, на зиду једне од кућа на сету ћирилицом пише “Кољи Вељко, кољи”, чују се пуцњи, снима се сцена када “четници” заузимају кућу. “Број 55″ први је из серијала ХРТ-ових филмова о најважнијим биткама домовинског рата.

(Курир)

http://srbin.info/2013/12/09/ludilo-se-nastavlja-cetnici-u-najskupljem-hrvatskom-filmu/

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Piroćanac ниси ти некако за ову тему, не знам ни сам зашто...

Серија и није толико лоша, зависи ко је шта очекивао...  Они који су очекивали да четници неће убити нити једног човека, очигледно су сада "изненађени"...  Од старта сам желео да серија не буде како су четници 100% "добри момци", јер је и међу њима било оних који се нису понашали како доликује српском војнику, само реално (колико год то било могуће) па како буде...

Оно што је мени интересантно је одабир глумца који је убио оног несрећника...  Увек је имао неке "мутне" улоге... :) А неодољиво ме подсећа на Мисирца...  Е сада, зашто то тако, није ми познато...

И нешто по мени најцрње је када сам неке клинце чуо како кажу: "Зашто не закла и оног мутавог?" Мислим да је то један велики проблем, који морамо да решавамо сви...  Они нису видели и чули пар добрих сцена и реченица (неко је споменуо свештеника), разговор Боде Нинковића и Ненада Окановића, Дражину смиреност приликом "испитивања", неке интересантне сцене као што је она са Улкмаром у сабирном логору у Шабцу, па онда зашто су се баш Немци одлучили за Шабац (сетимо се Првог рата), има толико интересантних ствари о којима овде може да се прича, а ми ударили да продубљујемо поделу...  Те овај ово рекао, те онај оно рекао... 

А Пироћанац је победио...

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Оно што је мени интересантно је одабир глумца који је убио оног несрећника...  Увек је имао неке "мутне" улоге...

Па не баш... :)

spek-milos-timitijevic.jpg

Милош Тимотијевић као поручник Васиљевић, серија Војна академија... 

Подели на овим сајтовима

Zadnja epizoda pod nazivom "Drina" izazvala je mnogo pometnje zbog jedne scene a to je ubistvo muslimana trgovca.Ono što je bilo za neočekivati ta scena mnogo burniju  reakciju je izazvala u Srbiji nego li u Bosni.O čemu se tu radi i što je tako volio bih da čujem?!

Za one  koji su propustili:

III epizoda

IV epizoda

V epizoda

@modran1458 Instagram #modran1458

Подели на овим сајтовима

modran1458 из којег краја нам долазиш?

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Zadnja epizoda pod nazivom "Drina" izazvala je mnogo pometnje zbog jedne scene a to je ubistvo muslimana trgovca.Ono što je bilo za neočekivati ta scena mnogo burniju reakciju je izazvala u Srbiji nego li u Bosni.O čemu se tu radi i što je tako volio bih da čujem?!

Za one koji su propustili:

III epizoda

IV epizoda

V epizoda

Imal druga? Ja samo prvu gledao...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Piroćanac ниси ти некако за ову тему, не знам ни сам зашто...

Серија и није толико лоша, зависи ко је шта очекивао...  Они који су очекивали да четници неће убити нити једног човека, очигледно су сада "изненађени"...  Од старта сам желео да серија не буде како су четници 100% "добри момци", јер је и међу њима било оних који се нису понашали како доликује српском војнику, само реално (колико год то било могуће) па како буде...

Оно што је мени интересантно је одабир глумца који је убио оног несрећника...  Увек је имао неке "мутне" улоге... :) А неодољиво ме подсећа на Мисирца...  Е сада, зашто то тако, није ми познато...

И нешто по мени најцрње је када сам неке клинце чуо како кажу: "Зашто не закла и оног мутавог?" Мислим да је то један велики проблем, који морамо да решавамо сви...  Они нису видели и чули пар добрих сцена и реченица (неко је споменуо свештеника), разговор Боде Нинковића и Ненада Окановића, Дражину смиреност приликом "испитивања", неке интересантне сцене као што је она са Улкмаром у сабирном логору у Шабцу, па онда зашто су се баш Немци одлучили за Шабац (сетимо се Првог рата), има толико интересантних ствари о којима овде може да се прича, а ми ударили да продубљујемо поделу...  Те овај ово рекао, те онај оно рекао... 

А Пироћанац је победио...

Не, напротив, очекивали смо само другачију верзију од Булајића, а добили ретардиране сељаке, пијану војску која шенлучи, прегршт погрешних чињеница, звезду црвену, јањетину, каму и клање у првим епизодама. Није довољно? Хоћеш још? Да ли је реално приказано? Наравно да није. Те мале добре сцене се утапају у каму како не капираш? Како сте тако наивни да не видите како ово иде на њихову воденицу? Видим их како се смеју Кандићка, Бисерко, усташе и остали. Смеју нам се сви плус ови "наши" и то у фацу.

Видећете како се прави филм када усташе буду избацили свој. Видећемо ко ће и како бити представљен. Вероватно ћете и ту рећи да је реално приказано све и да не бисте хтели другачије.

CICA20DRAZA1.gif

Подели на овим сајтовима

• Гости

Zmolio bih vas da pripazite sa rečnikom... ovde nije igraonica partizana i ostalih, već forum te bi zamolio da pripazite na to kako i šta pišete ili poruke brišemo.

Подели на овим сајтовима

Не, напротив, очекивали смо само другачију верзију од Булајића, а добили ретардиране сељаке, пијану војску која шенлучи, прегршт погрешних чињеница, звезду црвену, јањетину, каму и клање у првим епизодама. Није довољно? Хоћеш још? Да ли је реално приказано? Наравно да није. Те мале добре сцене се утапају у каму како не капираш? Како сте тако наивни да не видите како ово иде на њихову воденицу? Видим их како се смеју Кандићка, Бисерко, усташе и остали. Смеју нам се сви плус ови "наши" и то у фацу.

Видећете како се прави филм када усташе буду избацили свој. Видећемо ко ће и како бити представљен. Вероватно ћете и ту рећи да је реално приказано све и да не бисте хтели другачије.

НИсмо се ти и ја разумели... Ајмо даље... :)

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Drug ''kokardaš'' ti misliš da ovde vladaju crveni? Oh, kako samo grešiš silno :) Kamo lepe sreće da su i dalje na vlasti.

Crveni ne vladaju od 1980. i smrti najvećeg sina naših naroda i narodnosti, od tog tragičnog ali neminovnog događaja se raspojasala nacionalistička banda u svim republikama i napravila lom. Posle 1980. su počeli da nam dele lekcije, razni četnici koji nam sole pamet iz Amerike, Australije, Kanade... dok kod naših zapadnih komšija to isto čine ustaše koje su, gle čuda, pobegli u iste zemlje gde i četnici (saveznici u ratu se ne ispuštaju ni u izgnanstvu, braća prava :) )...

Где ли си ти живео и ко ли те је  учио ... Ц,ц,ц,ц,ц,ц,ц  

Потсећања ради само ..

- Хрватско такозвано ''прољеће'' илити ''МАСПОК'' ... је било седамдесетих, дакле 10 година пре смрти ''највећег ''  ...

- Једна усташка терористичка група упада у СФРЈУгославију седамдесет и неке  и по далмацији организује хрвате..али бива елиминисана... дакле 6 година пре смрти ''највећег'' ...

- Шиптарска ''контрареволуција'' и сеператизам су започели крајем шездесетих... тачније 1968. ... дакле 12 година пре одласка ''највећег''  

.... ма има тога незна му се број ...и 

Не би било лоше да мало узмеш књигу у шаке, али праву књигу..  пре него што пишеш јер има оних који све то знају па онда делујеш јако смешно ... 

И да, ...  ''највећи'' твој ''син'' се борио против Срба на Церу.. то је чињеница коју ни Броз није скривао ... а у манифесту КПЈ са првог конгреса у Дрездену (гле у Немачкој?? ово у твом стилу кажем. :)) ) као прва тачка стоји веровао ти мени или не ..али провери имаш и где и кад... дакле прва тачка гласи БОРБА ПРОТИВ СРПСКЕ МОНАРХИЈЕ и БУРЖОАЗИЈЕ ... 

Па ти сад види ко се све касније борио против истог тог ''непријатеља'' (дакле остали народи и народности чији он и јесте ''највећи син'') и како да ЦРВЕНИ не буду савезници са Немцима и Усташама кад имају истог ''непријатеља''

Брате .. па Павелић је лично учествовао у организацији убиства Краља Александра ...а извршиоц је био Владо Черноземски ... Македонац... (излишно је говорити како ми македонце перципирамо као питому јагњад...који ево и Архиепископа држе на робији по седми пут...)

Сад ти види чији је он ''син'' .. и на крају ... чији си ти брате мили ...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...