Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 потпуно се слажем с тобом, све си тачно запазио. посебно боде очи лик главног завереника генерала Боривоја Мирковића, кога је редитељ приказао наивним и скоро затеченим догађајима (а он је био наиван и невин као француска собарица / можда је онај Симовић и био будала, али Мирковић је био змија). уосталом, представити школоване официре који о стратешким војним питањима разговарају као да се ради о збуњеним дечацима, не да је неубедљиво, него и тенденциозно. ваљда оне британске плаћенике желе српској јавности представити као занесењаке и идеалисте, несвесне времена и простора и тиме их спасити историјске одговорности (с обзиром да су кривичну избегли). срамота! Па то и говорим. Ал ни по јада што је тенденциозно представио ту ситуацију него дијалог им је нула. Ајд нека је поставио то на неким својим идеолошким убеђењима, али брате могао им је дати бољи дијалог, нешто убедљивије, конкретније, ово је тотално испразно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 pa dobro bre, ljudi nije dokumentarac... a sad sta cemo mi sa cinjenicom da se oko 70% ljudi zaista obrazuje preko filmova... i ajde bre, Zosimo s'as napao Zeljka, pa ima covek pravo da kritikuje, a i ti da branis. Драшко, Баба and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 С обзиром на твој патетично-романтични поглед заиста не бих више... to kakav je moj pogled ostavi za drugu temu lepo sam te pitala , jer seriju nisam gledala , većina kaže da je ok za prvu epizodu , samo si ti napisao esej o tome šta ne valja , ali nisi sve rekao ako hoćeš da kažeš šta još ne valja napiši a ako nećeš nemoj pisati o mom patetično - romantičnom pogledu R.Žiskar and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Минус: нисам видио чича Дражу у првој епизоди. Баба and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Серија ко серија и невидим ја баш ту неку , како рече , историјску читанку . Видећемо шта ће се издешавати у осталим епизодама , као што Иван рече " серија рекордне гледаности " . Ја ама за сада немам никакав суд или оцену но видећемо даље .... Баба је реаговао/ла на ово 1 ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 to kakav je moj pogled ostavi za drugu temu lepo sam te pitala , jer seriju nisam gledala , većina kaže da je ok za prvu epizodu , samo si ti napisao esej o tome šta ne valja , ali nisi sve rekao ako hoćeš da kažeš šta još ne valja napiši a ako nećeš nemoj pisati o mom patetično - romantičnom pogledu У праву си. Мислио сам да ме чачкаш а сад видим да ме чачкаш. Но добро. Не желим све да напишем јер ни ово нисте у стању да сварите. Али ево полако јављају се и други који имају сличан став моме па ће они више казати. У сваком случају ово је тек прва серија и нисам донео дефинитиван и коначан суд о истој нити то могу на основу једне серије. Шоне је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 i ajde bre, Zosimo s'as napao Zeljka, pa ima covek pravo da kritikuje, a i ti da branis. Ја немам ништа против било чијег мишљења ни критике,па ни Жељковог,али ако већ раправљамо,онда без тих ироничних доскочица,"мене је тебе жао,ја нисам из овог народа..." и сличне небулозе...чему је дотични веома склон... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 pa dobro bre, ljudi nije dokumentarac... a sad sta cemo mi sa cinjenicom da se oko 70% ljudi zaista obrazuje preko filmova... i ajde bre, Zosimo s'as napao Zeljka, pa ima covek pravo da kritikuje, a i ti da branis. Радош је рекао у вестима да су све то историске чињенице па мислим да немамо разлога да му не верујемо. Никола Поповић, marko123 and Баба је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 pa dobro bre, ljudi nije dokumentarac... a sad sta cemo mi sa cinjenicom da se oko 70% ljudi zaista obrazuje preko filmova... То је заиста проблем. А ствар је лењости. људима је лакше да погледају филм него да прочитају књигу о којој филм говори. А филм никад не може бити књига. Raymond Red Reddington and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Ја немам ништа против било чијег мишљења ни критике,па ни Жељковог,али ако већ раправљамо,онда без тих ироничних доскочица,"мене је тебе жао,ја нисам из овог народа..." и сличне небулозе...чему је дотични веома склон... Дотични тј. ја за ту склоност има добре разлоге. Како личне тако и породичне. А ти како оћеш теби на душу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Радош је рекао у вестима да су све то историске чињенице па мислим да немамо разлога да му не верујемо. Нарочито зато што је то Радош. JJez је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Дотични тј. ја за ту склоност има добре разлоге. Како личне тако и породичне. А ти како оћеш теби на душу... Ја стварно нисам пророк,да знам за твоју муку,што личну што породичну... Ја критикујем на основу онога што прочитам на форуму. Није ни мени све потоман у животу,и ја знам да се истресем на форуму,а последње, што би то неком ставио на душу... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko123 Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Све похвале за Гдина Радоша , нажалост политички амбијент неиде на руку зрелом осврту и реалној критици али . . . . . . . . http://glasistine.ml Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Prva epizoda k'o prva epizoda . Isključivo je bazirana na upoznavanju gledalaca sa likovima i njihovoj ulozi u seriji . Tako da ne bih previše još uvijek "odlučivao" o tome koliko je ova serija dobra , jer se nakon ovog do sada odgledanog ne može ni dati pravi komentar na samu seriju . Jasno da u pojedinim situacijama ima itekakvih pretjerivanja , pa bih se stoga složio sa Željkom u jednoj stvari , a to je totalno neprirodan stav Hrvata i to je ono što mi je odmah "zapalo za oko" i veliki minus (jer sumnjam da je to bilo toliko izraženo koliko u samoj seriji , kakvim god Hrvati da su se pokazali u tom ratu) . Ostale me stvari nisu ni najmanje razočarale , niti se suprostavile mojim dosadašnjim shvatanjima tadašnjih dešavanja . Neki se žale da se serija radi "po matrici" , ali meni lično ne smeta , ako smo išta navikli , onda smo navikli na "preslikavanje" ranijih radova . Godinama se sve serije peku u istim kalupima i serviraju gledaocima na istim tanjirima , ali isti ti (prosječni) gledaoci i dalje su gladni takvih ostvarenja , a ja sam manje-više ravnodušan . Već sam ranije komentarisao u jednoj temi posvećenoj ovoj seriji da ću ja , lično biti zadovoljan samo ako ne bude lagarija i manipulacija , kakvima smo bili naviknuti u doba "partizanskog filma" , pa da se ne ponavljam . Znao sam da Radašin može pobjeći iz sela , ali od babe - ne . Pa tako i ovdje gledamo , za njega , odavno provjerenu ekipu i iste ljude , koje do one serije nisam toliko često viđao na malom ekranu . "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Ја немам ништа против било чијег мишљења ни критике,па ни Жељковог,али ако већ раправљамо,онда без тих ироничних доскочица,"мене је тебе жао,ја нисам из овог народа..." и сличне небулозе...чему је дотични веома склон...razumem te dragi Zosimo, no ja mislim da si se ti malo iznervirao kad si procitao da je Zeljko napisao ,,zao mi te je", a covek napisao ,,zao mi je". e sad, ja malo ispravljam krive drine, a vi ne zamerite, obojica.v Баба је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука