kordun Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 kod nas i nema pravog kapitalizma,mi smo specijalan slučaj u svemu skoro... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
error Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 kod nas i nema pravog kapitalizma,mi smo specijalan slučaj u svemu skoro... Код нас нема никаквог капитализма, чак ни оног лажног псевдокапитализма који постоји на „трулом Западу”. Људи који се диве социјалдемократији на овом форуму заборављају да у тим социјалдемократијама попут Данске, Немачке и Канаде, немају ниједну једину државну фабрику или предузеће (и такође да су економије у нпр. Данској и Канади мање регулисане него у САД, дакле оне су чак и капиталистичкије од САД, само што у САД владају нешто веће личне слободе)... Тако да је друштвено уређење у Србији заправо нешто између разводњеног комунизма и разблаженог фашизма, што и не чуди када се сетимо да је Слоба, комуниста, у Србију уводио национализам и демократију. Филозоф, Млађони and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Još jedno malo državno preduzeće Nemečke.. http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen VAG није државно предузеће, већ "полу друштвено" предузеће.. порше рецимо има доста власништва над ваг, једно 30 % али му немачка не да да преузме скорз. Зато немој да причаш неистине... ево ти кој е све власниг вага In percent of subscribed capital as of 31 December 2011: PercentageShareholder name 32.2%Porsche Automobil Holding SE 25.0%Foreign institutional investors 16.4%Qatar Holding LLC 12.7%State of Lower Saxony 9.4%Private shareholders / others2.8%German institutional investors 1.5%Porsche Holding GmbH, Salzburg Državno preduzeće samo po sebi ne znači ništa, ono opisuje jedino da je država, tj. narod (većinski) vlasnik. И то никако не ваља, за то ти је доказ милион пропалих друштвених предузећа и државних предузећа у великим губицима. А за ВАГ си слагоа, показао сам ти горе податак, тренутно највише процента власништва има порше. Иначе ваг би био нула, као што је био нула док га порше није узео под своје руке, поклонио им гомилу своје технологије, направио легендарни ауди кватро бубу итд... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 http://de.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_AG#Struktur.2C_Marken.2C_Tochtergesellschaften To nema veze. Nezavisno koliko neko drži akcije, u odlukama svako ima maks. 20 % glasa, pod uslovom da drži više od 20 % akcija. VW je posebna tema i tesno je povezana sa SPD, Socijalističkom Partijom Nemačke. Добро ајде у праву си... :good2: oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Ima se Sperrminorität u odlukama, ne znam kako se ovo kaže na srpskom. Postoji iz dva razloga, 1. da niko ne može da preuzme VW, 2. da nijedan partner ne može da dominira. Ovo je uvedeno 1960-e kada je VW privatizovan, dotle je 100 % bio u državnom vlasništvu. Само што то нема никакве везе са државним власништвом, нико не доминира.. када је државно власништво држава доминира. То што не дају већинског власника то је управо срамота немачке... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 VW je što je nekad kod nas bila Zastava. Samo naši su Zastavu poklonili Fiat'u - ustvari, još su im naplatili da ukinu Zastavu... Не, вв је некада била исто што и застава, онда је доашао пореше и од волксвагена направио пристојне аутомобиле а не смеће које су пре производили. А данас је како сам ти рекао неко "полу државно" .. дакле власништво деле једна немачка покрајна и приватници. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
error Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Malo državno preduzeće Nemečke.. http://en.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Bahn Još jedno malo državno preduzeće Nemečke.. http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen I ovako bih mogao da nastavim, uj uj uj... То нису друштвена предузећа већ акционарска, где федерална влада има велики удео. Нађи ти мени фабрике у Немачкој где влада самоуправни социјализам lol. Но, све и да јесу 100% државна, то опет не би било ни близу онога што имаш у Србији, јер сва та предузећа у Немачкој функционишу по мање-више тржишним принципима, и у мање-више тржишној економији, док је у Србији деценијама владала централно-планска економија. Иначе то удруживање предузећа и државе је један аспект фашизма који се назива корпоратизам. Све у свему, омашио си поенту онога што сам желео да кажем (знаш оно цеди комарца, гута камилу - а пази кад сам знао да ће тако бити, мислио сам када сам оно писао да ћеш ми пронаћи нешто што је скроз државно, али изгледа да је примере за то у Немачкој чак теже пронаћи него у САД), а то је, да је економија у Немачкој и поред свега неупоредиво слободнија и капиталистичкија од економије у Србији (иако је и у Немачкој врло далеко од онога што би могла да буде када би се увео лесефер, али, с обзиром на историју тоталитаризма у Немачкој, и ово сада је добро). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
error Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Volkswagen i Porsche bili su oduvek zajedno. Legendarna "buba", prvi VW, je od Porsche'a. Austrijanac Ferdinand Porsche bio je konstrukter a VW preduzeće koje je proizvodilo. Za vreme drugog svetskog rata bio je SS-Oberführer i u KZ-Buchenwald morali su da rade za njega, to baca malo loše svetlo na Porsche, ali dobro, svako pogreši.. Svakako, ni u zapadnoj Evropi ni u SAD postoji mišljenje da država i ekonomija moraju da budu obavezno jedna protiv druge. Ovo neki pametnjaci propagiraju u Srbiji, da'l ili su glupi ili su na tom čudnom opštenarodnom tripovanju kako je država narodni neprijatelj broj 1, te radije bi da se pokore drugim državama i budu kmetovi nego da imaju svoju državu i budu gospodari. Taj svoj kmetovski fetišizam onda zovu slobodom, liberalizmom. Znam, teško je kmetu da bude slobodan, pa kad legne u krevet sa čežnjom se seća: "Oh gazdo, kako si me lepo voleo, kako si me lepo tukao! Da još jednom vratimo vreme u one divne dane, ti meni lanac o vrat, ja tebi jezikom po .. em, hm." Liberalizam, yea'. Okej, svak ima svoje seksualne nagone, još će da ispadne da sam netolerantnan prema seksualnim manjinama... Хм, ја сам мислио да ћемо да водимо контруктивну расправу, али изгледа да је то са тобом немогуће. Пошто видим да ниси мислећа особа, и да само умеш да вређаш и демагогишеш нећу ти се више обраћати. Срећно, и свако добро! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maks Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Kao sto je vladika Nikolaj Velimirovic govorio,sve nevolje koje su nas (Srbe) snalazile,dolazile su jer smo otpali od Boga.Kada se budemo,i ako se budemo obozili,necemo propasti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мирослав Павловић Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 А кад дође православни цар биће боље! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мирослав Павловић Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Через русских проявил себя и наш равноапостольный святойСавва Сербский, потому что русский старец отвел его на Святую Гору.Через русских мы ожидаем православное царствие и православного царя.Все взоры сербских очей направлены в сторону России и мы смотрим, чтотам случиться, потому что Вы русские наши единственные истинные друзьяи братья и Господь действует через Вас. Воистину Москва третий Рим ихранительница православия, а кто в это не верит и отвергает это, тотот антихриста... У преводу, 100% сам русофил... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 "Они ме раздражише на ревност оним што није Бог, разгневише својим таштинама; и ја ћу њих раздражити на ревност оним који није народ, народом лудим разљутићу их." Извор Ако шиптари нису народ неразуман, онда ни ми нисмо разгневили Бога. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Через русских проявил себя и наш равноапостольный святой Савва Сербский, потому что русский старец отвел его на Святую Гору. Через русских мы ожидаем православное царствие и православного царя. Все взоры сербских очей направлены в сторону России и мы смотрим, что там случиться, потому что Вы русские наши единственные истинные друзья и братья и Господь действует через Вас. Воистину Москва третий Рим и хранительница православия, а кто в это не верит и отвергает это, тот от антихриста... У преводу, 100% сам русофил... Одна из самых больших глупости я читал! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 А кад дође православни цар биће боље! JE l se to maze na leba? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maks Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 Srbija ce prestati da propada kada na vlast dodju ljudi (ne znam samo da li su se rodili) kojima je stalo do zemlje,naroda...a ne samo do punjenja svojih dzepova.Svi koji su do sada vladali gledali su samo da napune svoje dzepove.Do naroda im je stalo kao do lanjskog snega.Cak mislim da im je cilj da Srba bude sto manje.Do takvog zakljucka dolazim na osnovu pogubnih zakona koje izmisljaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука