Ignjatije Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 @@Mironosica, Причаш о сасвим другим стварима из вере који немају везе са анкетом. Питање је да ли верујеш у Бога, у Његово постојање. Онај ко не верује у Бога је атеиста, остали су верници разних категорија (ту мислим и на деисте, агностике...). Верујем у Бога иако имам по некада страхове, разне недоумице из вере и велике падове. И моја покојна бака је била верник иако о вери ништа није знала и пуно је била сујеверна. Друга бака, која је хвала Бог још увек жива, не верује у Васкрсење и мисли да је то суботарска филозофија. Има једну комшику суботарку која јој причала како ћемо сви да васкрснемо у новим телима без мана и болести, како ће видети покојног мужа. Зачудила се када је и од мене чула исто. Али то је не чини атеистом, она је ипак верник само зато јер верује у Бога. Ако верујеш да Бог постоји ти си верник, и промени опцију гласања да не саблажњујеш нас мале Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 On 17. 11. 2013. at 17:01, Ignjatije рече Верујем у Бога иако имам по некада страхове, разне недоумице из вере и велике падове. ja nemam ništa protiv tebe i tvoje babe naprotiv govorla sam u svoje ime ne znam zašto me pominješ ja stvarno mislim da neko ko strahuje , ko se pita zašto,kako i zbog čega ne veruje u Boga to je moje mišljenje niko ti ne traži da se slažeš sa njim puno nas je koji su pravoslavni ateisti ako hoćeš to prihvati , ako nećeš nikom ništa није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 On 17. 11. 2013. at 15:40, SHADOWS OF THE LIGHT рече Ok.E sad ako postoji takva mogucnost zasto ti ispod avatara stoji ateista kao apsolutna negacija te mogucnosti? Zato što reč "ateista" označava osobu koja nije teista/deista/politeista... dakle, ne označava nužno osobu koja apsolutno negira i mogućnost postojanja Boga/bogova... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Nemam pojma. Nisam ni tamo ni vamo. Mironosica, Дијана. and Филозоф је реаговао/ла на ово 3 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 On 17. 11. 2013. at 15:01, SHADOWS OF THE LIGHT рече A sta je tu maltertiranje majke ti?I covek odgovorio.Sta sam mu sudio sta bulaznish ti oblachni? Ne moram da odgovorim... Tvoji postovi nakon ovog citiranog jasno pokazuju da sam bolji prorok nego Tarabici... Barem kad su tvoji postovi u pitanju. Ne maltetiraj coveka. On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Мироноснице делимично се слажем са тобом . Ко поставља питања Богу не може бити прави верник . Све што нас снађе треба да поднесемо без питања које упућујемо Богу. Бог нам шаље искушења управо да испита јачину наше вере. Што се тиче страха , ја не знам да ли има нека особа која апсолутно нема страха . Ми који верујемо у Бога имамо једно страхопоштовање према Њему јер нико није безгрешан осим Господа. Sanja Т., Mironosica and Amour је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Amour Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Verujem. Cvrsto verujem u Boga i u to da me je u raznim situacijama kroz koje sam prosla, samo Bog sacuvao. A bilo je tu raznih stvari Imamo svi strahove, ljudi smo, ali sto se mene licno tice (ne mogu da govorim u ime svih nas), meni Bog uvek iznova pokazuje da je tu. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЈелисаветаЖурка011 Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Verujem. Istinski sam htela i Gospod mi je dozvolio da ga spoznam makar toliko da bih znala/verovala da postoji i voli me. "Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
асдф Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 On 20. 11. 2013. at 18:30, Неле рече Мироноснице делимично се слажем са тобом . Ко поставља питања Богу не може бити прави верник . Све што нас снађе треба да поднесемо без питања које упућујемо Богу. Бог нам шаље искушења управо да испита јачину наше вере. Што се тиче страха , ја не знам да ли има нека особа која апсолутно нема страха . Ми који верујемо у Бога имамо једно страхопоштовање према Њему јер нико није безгрешан осим Господа. Ја се са овим не слажем. Никад не сумњам у Бога због лоших ствари које се дешавају зато што схватам да Бог нема никакве везе са тим. Не верујем да Бог шаље искушења да нас испитује. То ми делује као класичан изговор, не иде ми нешто у животу, и уместо да окривим самога себе, ја ћу да кажем да су ми то искушења послата од Бога... Тако да ја не верујем у то, верујем да интервенише некад кад је неопходно, али не верујем да лоше догађаје треба приписати Њему као искушења која нам шаље... Дал сам због тога верник или не, не знам... ја мислим да јесам... :.mislise. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Ja verujem da postoji Bog, ali... Uglavnom se ponašam kao da ne postoji, umesto da ispovedam svojim životom živoga Boga. kirios1, Mironosica and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 On 17. 11. 2013. at 17:42, petar m рече Nemam pojma. Nisam ni tamo ni vamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 On 20. 11. 2013. at 19:45, асдф рече али не верујем да лоше догађаје треба приписати Њему као искушења која нам шаље... a ko je rekao da loše događaje pripisije Bogu ? niko stvar je našeg roptanja i koprcanja evo ti prvi imaš problem da se prepustiš zbog raznih pitanja možda je bolje da prestanem da pišem није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
асдф Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 On 20. 11. 2013. at 21:03, Mironosica рече a ko je rekao da loše događaje pripisije Bogu ? niko stvar je našeg roptanja i koprcanja evo ti prvi imaš problem da se prepustiš zbog raznih pitanja možda je bolje da prestanem da pišem Па не могу да се препустим тек тако, кад ми није потпуно јасно, онда није права вера... А проблем имам што ми је тема од малопре обрисана без икаквог објашњења... :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 On 20. 11. 2013. at 21:18, асдф рече А проблем имам што ми је тема од малопре обрисана без икаквог објашњења... :.mislise. ne treba sablažnjivati ljude није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Верујем. Да Бог постоји то је једино сигурно истинито у овоземаљском животу. Milica89 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука