Jump to content

1 SMS za 1 obrok gladnima na KiM !!

Оцени ову тему


Препоручена порука

ајмо свако да пошаље поруку, смс кошта 50+пдв, толико свако овде има ...

СМС за 1 оброк гладнима на КиМ

4. септембар 2008 - 13:24

Захваљујући укључивању мобилних оператера Вип-а и Теленор-а у хуманитарну акцију Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске ``1 СМС за 1 оброк гладнима на КиМ`` који су се у међувремену прикључили Мтс-у од сада је могуће да сви грађани Србије, преко својих мобилних телефона, на хуманитарни број 1033 пошаљу СМС и помогну најсиромашнијима на Косову и Метохији да добију бар један оброк дневно.

Што се тиче саме акције до јула месеца преко СМС броја 1033 је прикупљено око 600.000 динара што нажалост није било довољно ни за месец дана рада кухиња. А онда у јулу месецу, таман када су залихе хране понестале и када је било неопходно да се тражи помоћ донатора, захваљујући укључивању великих медијских кућа пре свега мислимо на РТС, који нам је за своју педесетогодишњицу постојања поклонио велику медијску подршку, као и Тв Пинк и још неких регионалних телевизија као Тв Бор само у јулу месецу је прикупљено хвала Богу читавих 1.400.000 динара. Уз новчане уплате, преко жиро рачуна, од стране грађана, малих и средњих предузећа, организација и појединих синдиката за 6 месеци акције укупно је прикупљено око 3.000.000 динара што је скоро трећина годишњих потреба кухиња обухваћених овом акцијом. Ова средства ће бити искоришћена за куповину хране за постојеће кухиње као и за нову у општини Витини која би требало коначно да крене са радом у септембру месецу а у којој би требало да се храни 100 најсиромашнијих из ове општине. Жеља је да се овом акцијом прикупе средства за вишегодишњи рад кухиња а процене су да ће за око 800 корисника колико ће се од септембра хранити у три кухиње (у Новом Брду, Каменици и Витини) годишње бити потребно око 10.000.000 динара. Искрено се надамо да ће помоћ стићи и од државе Србије чија новчана помоћ је до сада нажалост била симболична као и од великих компанија јер једино сви заједно уз Божију помоћ можемо да дугорочно решимо проблем прехрањивања најсиромашнијих на Косову и Метохији.

На крају би се од срца захвалили свима који су помогли и позвали и остале људе добре воље, државу, компаније и организације да помогну шаљући СМС на 1033 и преко жиро рачуна Епархије бр. 360-0012622700003-39, Косовско-Метохијска банка , на име Епархије рашко-призренске, Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, за Народне кухиње.

Некоме што је мало може да буде много ономе који нема ништа.

Прес одељење епархије рашко-призренске

извор

Link to comment
Подели на овим сајтовима

http://www.facebook.com/group.php?gid=25717181754&ref=ts

Ајмо порукеееееееееее...  :cheesy2:  0110_hahaha

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 3 weeks later...

Пошто смо јрм. Симеону Виловском платили пут у Грчку, зидање куће итд. итсл., досадашњим СМС-овима, треба рећи да се огласила саопштењем НВО "Мајка девет Југовића" дајући извесну "гаранцију" да уместо у аудије од 10 000 Евра, куће, куле и градове С. Виловског, новац од СМС-а ће сада ићи на праву адресу - најугроженијој браћи на Косову и Метохији за потребе исхране.

http://raskoprizrenska.blogspot.com/2010/02/blog-post_4834.html

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Послао.... crvenilo

:) 1405_love 1405_love

0205_whistling 0202_238 0102_laugh

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Саопштење НВО “Мајка девет Југовића“

17. фебруар 2010 - 12:43

Поводом информација које се појављују у дневној штампи у вези злоупотребе новчаних средстава прикупљених за потребе народних кухиња на Косову и Метохији, осећамо моралну одговорност да обавестимо јавност о чињеницама везаним за овај немили случај.

НВО „Мајка девет Југовића" ради још од 2000. године и захваљујући акцији „Један смс за један оброк" успели смо да оформимо четири народне кухиње, које функционишу свих ових година и у којима се хране социјално најугроженији Срби на Косову и Метохији.

По благослову Епископа Рашко-призренског, новац прикупљен за народне кухиње уплаћиван је на епархијски жиро-рачун, а не на посебан жиро-рачун НВО. Средства за наше потребе су подизана из благајне Епархије, а НВО је редовно подносила извештаје Епархији и донаторима о утрошеним средствима.

НВО „Мајка девет Југовића" у последње време није био дозвољен пуни увид у стање жиро-рачуна и износ средстава за потребе народних кухиња. Отуда се појавила сумња, и не само у нашем НВО, да долази до одливања средстава за неке друге потребе, што је убрзо истрагом Комисије Св. Архијерејског Синода и доказано.

Наше четири народне кухиње и даље раде са благословом Администратора Епархије Епископа Атанасија и прехрањују 1200 људи. Тренутно се ради на отварању и пете кухиње у гњиланском крају. Користимо прилику да напоменемо да цена једног оброка по особи није 750 динара, као што су неки медији грешком објавили, већ 75 динара.

Позивамо наше донаторе и све људе добре воље да због ових немилих догађаја не престану са помагањем народних кухиња и српског народа на Косову и Метохији јер је Св. Арх. Синод благовремено предузео све мере да заштити фонд који је прикупљен за народне кухиње и тиме сачува морално достојанство наше НВО и целе наше Епархије.

Наша НВО се нада да ћемо у наредном периоду уз подршку наших донатора и верног народа успети да оправдамо њихово пуно поверење.

Председник НВО „Мајка девет Југовића"

Светлана Стевић

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Сада ћу слати још више. Добро је да нисам баш пуно слао раније јер бих се баш сморио када бих схватио да сам помогао Симеону Виловском да запали у Грчку!  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Сада ћу слати још више. Добро је да нисам баш пуно слао раније јер бих се баш сморио када бих схватио да сам помогао Симеону Виловском да запали у Грчку!  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Постављена слика

Link to comment
Подели на овим сајтовима

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Ајд' сада озбиљно!

Шаљите поруке, неко је доле заиста МНОГО, МНОГО гладан!

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...