Jump to content

Срушио се војни авион код Чачка

Препоручена порука

Војни авион срушио се између Мрчајеваца и Слатине, код Чачка, потврђено РТС-у у Војсци Србије. Пилот се катапултирао и није повређен.

Војни авион типа "орао" срушио се око 12.30 часова између Мрчајеваца и Слатине, код Чачка, потврђено је РТС-у.

Пилот се катапултирао и није повређен, потврђено је РТС-у у Министарству одбране.

Према речима начелника Одељења за ванредне ситуације Моравичког округа Драгише Брочића, на лице места упућене су екипе ватрогасаца и хитне помоћи.

Подели на овим сајтовима

Сад ће Господар да нам купи Мигове,ево само што није...само је питање дал ћемо имати пилоте до тад...

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Саопштење

У околини села Мрчајевци, око 12.30 часова, приликом пробног лета-техничке пробе ваздухоплова, срушио се авион Војске Србије типа Ј-22 ''Орао''. 

Пилот мајор Иван Пантић из 98. ваздухопловне бригаде из Краљева, том приликом се катапултирао из авиона. Мајор Пантић се добро осећа и у стабилном је стању, а у току дана ће бити превезен на Војномедицинску академију ради контролног прегледа. 

Авион је пао на ливаду у рејону села Мрчајевци не оштетивши објекте и људство.

Место пада авиона је обезбеђено у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова. 

1473050_10202138452398650_916012752_n-64

Фотографија нашег читаоца са лица места уз опис: “Авион се срушио у Мрчајевцима, пилот је успео да га усмери тако да нико на земљи не буде повређен. Делови су свуда около…” Фото: ТангоСикс.рс

Подели на овим сајтовима

On 15. 11. 2013. at 13:10, Банатски деран рече

Сад ће Господар да нам купи Мигове,ево само што није...само је питање дал ћемо имати пилоте до тад.

Шта причаш ти? О чему се брате ради?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Хвала Богу да је пилот био присебан и спасао и себе и могуће жртве од пада авиона.

Нека му је на славу и част.

Подели на овим сајтовима

On 15. 11. 2013. at 13:45, Милан Ракић рече

Шта причаш ти? О чему се брате ради?

О томе да ће да нас замајавају причом о куповини нових авиона а за то време ће нам гинути пилоти на овим застарелим.

Подели на овим сајтовима

On 15. 11. 2013. at 14:15, Банатски деран рече

О томе да ће да нас замајавају причом о куповини нових авиона а за то време ће нам гинути пилоти на овим застарелим.

Нико није погинуо и имај мало респекта! Ако хоћеш...

Подели на овим сајтовима

Što se tiče rušenja aviona mi smo još i dobri bili i ostali,obzirom koliko se leti.Imamo i dobre timove za održavanje.

Još uvek ne znamo šta je uzrok pada,možda nije kriv avion,a možda nije kriv ni pilot,videćemo...

Uglavnom,ovo zaista može da bude povod da se pokrije i objasni eventualno trošenje para za nabavku novih letilica,pa tako se radi i u svetu-u americi pogotovo!Naime iscenira se jedan ili više padova određenog tipa aviona kako bi se demonstrirala njegova zastarelost i to ide u paketu sa sasvim slučajnim zahtevom za nabavku novih letilica.E tako je bar bilo dok Lockheed Martin,Mcdonnell Douglas i Boeing nisu pojeli ostale firme u americi koje su proizvodile odlične avione i bile im konkurencija.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Највероватније је хидро-система-стара "Орлова" "бољка"...Најмање сам dva puta u LYLA био у SAR због тога... За три године...

Подели на овим сајтовима

On 15. 11. 2013. at 15:02, Милан Ракић рече

Нико није погинуо и имај мало респекта! Ако хоћеш...

Брате ја не знам да ли треба да ти цртам,не знам што си се толико навадио на мене ?

Причам ти о томе да су државницима пуна усте о модернизацији наше војске и куповине нових авиона а да притом шаљу наше пилоте да лете у прастарим авионима и тиме им стављају живот на коцку ! Нема се бензина за неки нормалан број часова летења нити за редовно севисирање постојећих а шатро купујемо нове за које тек нећемо имати пара да их држимо у ваздуху..

Надам се да сам ти сад појаснио..из трећег пута..

Подели на овим сајтовима

Хвала Господу Богу да нико није страдао  .Авион је пао 25 метара од прве куће.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 15. 11. 2013. at 13:54, мирођија рече

Хвала Богу да је пилот био присебан и спасао и себе и могуће жртве од пада авиона.

Нека му је на славу и част.

Tako je. U stvari, mozemo slobodno da kazemo da su piloti prakticno uvek prisebni, jer su za to i uceni. Pitanje je samo sta tacno u datom momentu moze da se izvuce iz samog aviona, pri nekom eventualnom padu. Jer moze da bude da je pilot priseban, ali da neki trenutni kvar prosto ne daje mogucnosti da se nesto vise uradi.

U ovom slucaju, ocigledno je sve bilo pod kakvom-takvom kotrolom, fala Bogu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 15. 11. 2013. at 16:26, Auror рече

Jedan lik je slupao B-2, avion koji košta milijardu i 300 miliona dolara.

Javite ovom našem da se ne nervira čovek.

Dok američki avioni padaju a da nas ne košta ništa i da nismo ispalili ni jednu raketu -ja sam srećan :)

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...