Jump to content

Širom Zapada niču "crkve za ateiste"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da ti niko drugi ne govori na koji nacin treba da razmisljas ;)

Да ли при том има извор знања, информација... или се ослања искључиво на своје, индивидуалне капацитете,своју логику, поимање или начин доношења закључака на основу стеченог знања,логике и сл? Добронамерно питам ;) 

Подели на овим сајтовима

:unbelieveble:  confused1  :unbelieveble: ... Možda ću sada da zvučim kao frik,teorije i takve stvari. Ali da nije ovo pokušaj da se stvori velika svetska crva koja će ujediniti sve vere i nacije? Razmislite malo šta će ateistima crkva? Oni mogu da se okupljaju kad god žele i gde god žele. Ali ne,prikuplja se novac za ateiste kako bi se okupljali i obožavali, verovali u šta?

Подели на овим сајтовима

Da ti niko drugi ne govori na koji nacin treba da razmisljas

То само трипујеш. Говоре вам разни "докинси", научници и филозофи. Зато сте слични као јаје јајету, мислим на ове из атеистичких удружења. Тамо је веће једноумље него међу нама верницима на овом форуму где се често препиремо због различитих мишљења о разним темама.

То не видиш јер те не оптерећује, слажеш се са тиме . Сви ти појмови: атеизам, секуларизам, "људска права", демократија, еволуција, "здрав разум"... неко је смислио и дефинисао пре тебе, а ти то прихватио тако како је неко други дефинисао и извео категорије из тих појмова. Они ти говоре како да размишљаш.

Ради се о притиску и наметању. То не ваља. Ти си слободно прихватио одређени модел размишљања и погледа на свет. Али схвати бато да смо и ми исто тако слободно прихватили Православно Хришћанство, и да га исто тако слободно можемо и одбацити. Нико нам на силу ништа не говори како и шта требамо да радимо. То је твоја илузија и предрасуда о верницима.

Ослободите се већ једном тих предрасуда према нама. И срећно вам докинсослужење у вашим атеистичким црквама, под вођством свевишњег  атомског симбола и њихових височанства "Здравог" разума и "Логике". ;)

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Izgledalo je kao obično nedeljno jutro u bilo kom velikom hramu. Nekoliko stotina ljudi, uključujući i porodice sa malom decom okupljaju se na sat vremena kako bi meditirali u tišini, razgovarali o bitnim stvarima ili slušali muziku.

16567166235282756abe2d7487861362_orig.jp
Jedno od okupljanja (Foto: Beta / AP Photo/Jae C. Hong)

Jedino što je nedostajalo bio je Bog. Gotovo 40 registrovanih okupljanja pod nazivom “ateističke mega crkve” zabeleženo je u Australiji i Americi, nakon što su uspešno održana i širom Velike Britanije.

Ovaj pokret nastao je na društvenim medijima i to zahvaljujući dvojici čuvenih britanskih komičara – Sanderson Džouns i Pipa Evans.

Oni su trenutno na turneji “40 dana, 40 noći” koja vodi širom SAD i Australije i za cilj ima prikupljanje sredstava za još takvih okupljanja. Oni se nadaju da će prikupiti više od 800.000 dolara, kako bi pomogli ateistima da otvore svoja okupljališta.

Do sada su dobili oko 50.000 dolara. Oni se ne bore protiv vernika, ali žele da pronađu novi način da se sreću sa istomišljenicima i učine svoje prisustvo primetnijim u zemlji u kojoj dominira religija. Džons je na ideju došao nakon što je napustio Božićni koncert pre šest godina.

“Nešto u vezi toga mi se sviđalo, ali sam žalio zbog toga što je osnova svega nešto u šta ne verujem”, kaže on. “Ako pomislite na crkvu, u njoj gotovo da nema ničeg lošeg – ljudi pevaju fantastične pesme, razgovaraju o zanimljivim stvarima, uče kako da postanu bolji i pomognu drugim ljudima”.

Pokret je prosto procvetao u Americi, a nove studije pokazuju da se sve veći broj Amerikanaca udaljava od bilo kog religijskog opredeljenja. Nedeljna okupljanja čiji je moto “Živi bolje, više pomaži, lutaj više”, namenjena su ljudima kojima se dopada ideja zajednice kakva postoji u crkvama, ali ne veruju u Boga.

Ipak, ne smatraju svi ateisti ova okupljanja dobrom idejom.

“Ideja da gradite celu organizaciju na osnovu toga u šta ne verujete meni je potpuno nelogična”, kaže Majkl Lučano, ateista koji je odrastao kao katolik. “Nešto nije u redu sa svim tim religioznim jezikom, slikama i ritualima u službi ateizma”, rekao je on.

B92

Подели на овим сајтовима

Izgledalo je kao obično nedeljno jutro u bilo kom velikom hramu. Nekoliko stotina ljudi, uključujući i porodice sa malom decom okupljaju se na sat vremena kako bi meditirali u tišini, razgovarali o bitnim stvarima ili slušali muziku.

16567166235282756abe2d7487861362_orig.jp
Jedno od okupljanja (Foto: Beta / AP Photo/Jae C. Hong)

Jedino što je nedostajalo bio je Bog. Gotovo 40 registrovanih okupljanja pod nazivom “ateističke mega crkve” zabeleženo je u Australiji i Americi, nakon što su uspešno održana i širom Velike Britanije.

Ovaj pokret nastao je na društvenim medijima i to zahvaljujući dvojici čuvenih britanskih komičara – Sanderson Džouns i Pipa Evans.

Oni su trenutno na turneji “40 dana, 40 noći” koja vodi širom SAD i Australije i za cilj ima prikupljanje sredstava za još takvih okupljanja. Oni se nadaju da će prikupiti više od 800.000 dolara, kako bi pomogli ateistima da otvore svoja okupljališta.

Do sada su dobili oko 50.000 dolara. Oni se ne bore protiv vernika, ali žele da pronađu novi način da se sreću sa istomišljenicima i učine svoje prisustvo primetnijim u zemlji u kojoj dominira religija. Džons je na ideju došao nakon što je napustio Božićni koncert pre šest godina.

“Nešto u vezi toga mi se sviđalo, ali sam žalio zbog toga što je osnova svega nešto u šta ne verujem”, kaže on. “Ako pomislite na crkvu, u njoj gotovo da nema ničeg lošeg – ljudi pevaju fantastične pesme, razgovaraju o zanimljivim stvarima, uče kako da postanu bolji i pomognu drugim ljudima”.

Pokret je prosto procvetao u Americi, a nove studije pokazuju da se sve veći broj Amerikanaca udaljava od bilo kog religijskog opredeljenja. Nedeljna okupljanja čiji je moto “Živi bolje, više pomaži, lutaj više”, namenjena su ljudima kojima se dopada ideja zajednice kakva postoji u crkvama, ali ne veruju u Boga.

Ipak, ne smatraju svi ateisti ova okupljanja dobrom idejom.

“Ideja da gradite celu organizaciju na osnovu toga u šta ne verujete meni je potpuno nelogična”, kaže Majkl Lučano, ateista koji je odrastao kao katolik. “Nešto nije u redu sa svim tim religioznim jezikom, slikama i ritualima u službi ateizma”, rekao je on.

B92

pametno a ne kao ovi nasi satanisti

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

jednom rechju sizofrenija..... 0703_read

Ja neznam koji su ono ljudi šta predstavljaju. Naravno raspitaću se pre bilo kakvih komentara.

Ovo je nekorektan komentar.

Šta biste rekli za ljude koji veruju (samo veruju bez i jednog dokaza) da je neko pre 2000 godina hodao po vodi lečio dodirom dizao mrtve sam ustao iz mrtvih.........

Koliko ja znam ateista nije čovek koji kaže "Bog ne postoji". Ateista kaže "Ne verujem da bog postoji" jer nema dokaza za to (ne računaju se dokazi tipa "majke mi", "reko mi jedan čovek" i tome slično).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
ateizam je religijski koncept (religija), bilo je pitanje vremena kad ce poceti da osnivaju hramove

sHa_sarcasticlol  :))  sHa_sarcasticlol  :cheesy3::))  :aplauz: :good2:

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...