Crveni Baron Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Poštujem i ozbiljnost i pamet, i jesi u pravu, ali moram priznati da je ova baronija daleko zabavnija za ovu kafansku razmenu u kojoj učestvujemo Postujes tudje kada svoje nemas. Pohvalno ... Аурор је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Admin Zeljko. A to da se izgovara sta se hoce to je poznato. Te tako mozes da pricas da je predsednik srbije lopov koji sa pokradenim novcem zida Crkvu i tome slicno .... A italijani za uvredu postara kao drzavnog sluzbenika salju 6 meseci u zatvor a do 3 godine ako kontroloru u vozu ne pokazes dokumenta ako te zatekne bez karte. A DSS su klerofasisti .... Ако не банују поједине чланове када упућују личне увреде другим члановима форума, а има их и то много, свакако не би требало да банују било кога зато што користи тај израз, за који ћу први да кажем да је оксиморон обичан, ал свако има право на своје мишљење. Слажем се и за то што си навео, ал мислим да је пре свега тога уљудност једних према другима битнија. Ако се то не поштује, онда нема разлога да банујемо некога због мишљења, ма колико то мишљење сматрам неутемељеним. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 Meni je SNS preduzeće bez identiteta, sa fašističkim crticama i fašističkom prošlošću, SPS mi je staljinistička, žutaći (DS) su korumpirani, pokvareni i nesposobni, radikali su nacisti, Dveraši klerofašisti, LDP nabeđena salonska levica sa kilavom pričom... To mislim o političkoj sceni, ne znam šta tu kome ima da dokazujem i "branim tezu", i to još (!) pod pretnjom banom. Зато што кад означиш једну политичку партију у Србији клерофашистичком онда тиме оптужујеш Цркву. С обзиром да се овде ради о политичкој партији која је српска по дефиницији , слави славу као и многе друге српске партије, значи није партија неке националне мањине, онда си оптужио СПЦ за учешће у фашизму. Јер клерофашизам не бива без подршке Цркве. Као на пример што је било у НДХ током другог светског рата и без обзира да ли је овај термин комуњарски ипак или не, то је оптужба на рачун Цркве. Код нас дакле у СПЦ нема никакве сарадња Цркве и фашизма. Постоје нацистички и фашистички покрети и удружења они су углавном неопагански оријентисани. Постоје и патриотске организације које заговарају неке традиционалне вредности и верски стил живота и верске вредности. Али не постоји спрега Цркве и фашизма у Србији и код Срба. Чак шта више наша Црква је највише страдала управо од фашиста и нациста и на крају комуниста. Тако да су неспојиве ове идеологије са СПЦ. У Цркви постоје људи који имају политичка опредељења, неки мало више нагињу лево неки десно неки ка центру, али нико од њих није ни комуниста ни фашиста. Значи када тврдиш за неку партију да је клерофашистичка, тиме подразумеваш да Клер=Клир, тј. свештенство СПЦ заступа фашистичке идеје и налази се у тој политичкој партији или је подржава на директан начин, финансијама, људством, програмима итд. Кад сам рекао да докажеш своју тврдњу тражим од тебе да нађеш доказе да је СПЦ умешана у рад ових партија у било ком смислу и при том да докажеш да су те партије заиста фашистичке. Уколико немаш ове доказе онда лажно оптужујеш СПЦ на Црквеном сајту и наравно да ћу те због тога трајно бановати. Дефиниција: Лексикон страних речи и израза Милана Вујаклије дефинише клерофашизам као концепт који представља моралну и физичку сарадњу и спрегу католичког свештенства (нарочито вишег, са Ватиканом и бискупима на челу) са фашизмом и фашистичким државама у борби против напредних и демократских идеологија и држава у свету који се најчешће појављивао за време Другог светског рата фашистички режим у којем свештенство има водећу улогу feeble, Crveni Baron and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Новембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 Meni je SNS preduzeće bez identiteta, sa fašističkim crticama i fašističkom prošlošću, SPS mi je staljinistička, žutaći (DS) su korumpirani, pokvareni i nesposobni, radikali su nacisti, Dveraši klerofašisti, LDP nabeđena salonska levica sa kilavom pričom... To mislim o političkoj sceni, ne znam šta tu kome ima da dokazujem i "branim tezu", i to još (!) pod pretnjom banom. Klerofašizam je oksimoron. To je kao ,,drveni šporet". Fašizam i klerikalizam su dve suštinski različite ideologije. Uzgred, Dveri ne poseduju nikakav element ove dve ideologije,kao ni jedna druga patriotska organizacija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 Зато што кад означиш једну политичку партију у Србији клерофашистичком онда тиме оптужујеш Цркву. С обзиром да се овде ради о политичкој партији која је српска по дефиницији , слави славу као и многе друге српске партије, значи није партија неке националне мањине, онда си оптужио СПЦ за учешће у фашизму. Apsolutno netacno. Nista u vezi crkve i ovoga o cemu pricamo nisam ni rekao ni insinuirao ni pretpostavio, a ni mislio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 Apsolutno netacno. Nista u vezi crkve i ovoga o cemu pricamo nisam ni rekao ni insinuirao ni pretpostavio, a ni mislio. Ако ниси мислио јеси рекао, јер реч Клерофашизам је кованица две речи Клирик и Фашизам. Клирк јасно упућује на Цркву. Даље и по дефиницији ове кованице произилази неминовност Црквеног учешћа у клерофашизму, самим тим си рекао! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 Znaci trebao bi da se izvini i da vise ne koristi takve termine ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 Ако ниси мислио јеси рекао, јер реч Клерофашизам је кованица две речи Клирик и Фашизам. Клирк јасно упућује на Цркву. Даље и по дефиницији ове кованице произилази неминовност Црквеног учешћа у клерофашизму, самим тим си рекао! Ne, ne, ne crkva, rekao sam o verskoj komponenti totalitarnih nebuloza za koje se zalazu. Koliko znam, crkva i Obraz ne dele pogled na svet, iako su ovi 'veliki pravoslavci'... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 DSS = klerofašisti koji, najblaže rečeno, nemaju šta da ponude sem gluposti i nekog ispraznog patriJotizma. Ovo je javno izrecena kleveta koja dovodi, potpuno neopravdano, u spregu Crkvu i fasizam . I ovo vredja,, a potpuno je bez osnova, i Crkvu i ovu politicku stranku i sve pristalice iste i vernike. I ovo zahteva javno povlacenje te izjave. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 Ne, ne, ne crkva, rekao sam o verskoj komponenti totalitarnih nebuloza za koje se zalazu. Koliko znam, crkva i Obraz ne dele pogled na svet, iako su ovi 'veliki pravoslavci'... Како се ко од неких покрета изјашњава то је његов проблем. Али у Образу нема попова. Попови не финансирају образ. Епископи нису дали благослов за рад те организације. Попови нису писали програм Образа. Црква не стоји иза Образа. Значи не може се говорити о клерофашизму чак и ако је Образ фашизам, али ни то нисмо утврдили. Јер ту нема никаквог клира који иза тога стоји. Дакле не можеш користити термин којим јасно означаваш умешаност Клира у нешто а да при том не мислиш на умешаност клира. У Усташкој орагнизацији је била више него јасна умешаност клира, чак су многи усташки часници били клирици РКЦ, и ту се може говорити о клерофашизму, јер је умешаност клира више него очигледна. Овде га немаш уопште. Имаш то да се поједине политичке партије и организације шлепају на нека од учења или ставова Цркве, имаш то да се неки патриоти позивају на верски стил живота, имаш то да неки од њих имају своју славу да појединци одлазе у Цркву и то је све. Нема умешаности клира. Ово није растегљив термин него јасно одређујући термин/кованица. Или користи други термин или докажи ваљаност употребе термина који си користио. Можеш да кажеш они су верскофашистички оријентисани, али и то ћеш тешко доказати за ДСС. Клир Цркве је под директном контролом Цркве, када се помиње Црквени клир јасно је да се тада мисли на најужу структуру Цркве. На саму њену организацију. Вера је шири појам, теологија такође, верско учење исто је шире, али ово је најуже могуће Клир=Црква. Цркве нема без Клира и нема Клира без Цркве. Вера може и без Цркве, теологија такође, обичаји, традиција, све то може и мимо Цркве, али Клир никако. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 Klerofašizam je oksimoron. To je kao ,,drveni šporet". Fašizam i klerikalizam su dve suštinski različite ideologije. Uzgred, Dveri ne poseduju nikakav element ove dve ideologije,kao ni jedna druga patriotska organizacija. Ha, ha Dveri nemaju elemente fašističke ideologije, zanimljivo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 српски превод ове кованице клерофашисти би био = попоснописти Фашо=Сноп, Клеро= Поп Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука