kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 22:39, Fildza рече jesu li lepi dinosauri..? koji su ziveli milionima i milionima godina pre coveka...i opet izumrli...covek se nije pitao za njih.... svakako da su bili lijepi,mada ti ja iskreno ne vjerujem tim milionima godina... zaista ne vjerujem u metode datiranja sa kojima raspolažemo,a u koje se morala uvesti čak i teorija vjerovatnoće,konkretno za metodu sa uranijumom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 22:34, Fildza рече zato sto ti razmisljas da je lep..ne verujem da su domoroci i pecinski ljudi pre tridest hiljada godina crtali konja u pecinama jer je lep nego jer je drugaciji od njih, a crtali su i hijenu, a ona je ruzna... Ružno i lepo. Da ima tu, kako rekoh i kulture, ali u osnovi je Božije pravilo prepoznavanja lepote i ružnoće...recimo pogledaj ovo: Jel ružna? Ne, predivna je, ali se zgražavamo, ne zato što je ružna jer, već jer mislimo da je opasna za nas. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 23:04, Midrash рече Ružno i lepo. Da ima tu, kako rekoh i kulture, ali u osnovi je Božije pravilo prepoznavanja lepote i ružnoće...recimo pogledaj ovo: Jel ružna? Ne, predivna je, ali se zgražavamo, ne zato što je ružna jer, već jer mislimo da je opasna za nas. zgražavamo se i kada znamo da nije opasna,kada nema očnjake i otrov opet se zgražavamo,a estetski je jako lijepo stvorenje,perfektan minimalistički dizajn,što je najteže ostvariti,možda nam je to u glavi usađeno još u edemskom vrtu zbog one po nas kobne zmijetine Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 23:04, kordun рече svakako da su bili lijepi,mada ti ja iskreno ne vjerujem tim milionima godina... zaista ne vjerujem u metode datiranja sa kojima raspolažemo,a u koje se morala uvesti čak i teorija vjerovatnoće,konkretno za metodu sa uranijumom... И ја не верујем у те милионе година . До сада се неколико пута десило да научници пронађу фосиле неке животиње и да процене да је одавно изумрла , а да касније пронађу жив примерак у мору. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Не вреди расправљати на тему браћо и сестре да ли је нешто лепо и слично јер су то субјективне ствари.За Fildza брате како време одмиче ја још нисам срео у животу ствари које су тако логичне и истините као што је Православље, црква и Бог.Свакаквог сам животног искуства, што се каже за мало година свашта је прошло преко мојих леђа, али највеће истине у животу што сам чуо и доживео то је било у цркви.И што више постим, молим се, причешћујем, чиним добра дела и покушавам бити што год бољи човек више ми Православље има логике и смисла.Надам се да сам одговорио бар на неко твоје питање, ако не директно онда индиректно. Немој шта замерити! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 23:08, Неле рече И ја не верујем у те милионе година . До сада се неколико пута десило да научници пронађу фосиле неке животиње и да процене да је одавно изумрла , а да касније пронађу жив примерак у мору. Ti kreacionisticki argumenti su 100 puta ubedljiviji sa naucnog aspekta medjutim sa filosofskog stvari su jako lose xD..jer implicira jako brutalne posledice ukoliko bukvalno shvatimo bibliju. Implicira postojanje zakona, sudije i kazne. Kad se tako postave stvari jasno mi je sto je Miroljub onoliko lud :/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 22:38, petar m рече Evo, meni je nilski konj jako lepa zivotinja. Gde nestade tvoja objektivnost? nilski konj je ruglo jedno i sigurno ima svoju neku svrhu uz mislim da je najopasnija životinja po čovijeka,ni jedna životinja ne odnese toliko ljudskih života ko dotični konj. tebi ako se on sviđa ti brate onda imaš nekih problema estetskih.... ali znam da se zezaš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 23:15, миркан рече Не вреди расправљати на тему браћо и сестре да ли је нешто лепо и слично јер су то субјективне ствари. За Fildza брате како време одмиче ја још нисам срео у животу ствари које су тако логичне и истините као што је Православље, црква и Бог. Свакаквог сам животног искуства, што се каже за мало година свашта је прошло преко мојих леђа, али највеће истине у животу што сам чуо и доживео то је било у цркви. И што више постим, молим се, причешћујем, чиним добра дела и покушавам бити што год бољи човек више ми Православље има логике и смисла. Надам се да сам одговорио бар на неко твоје питање, ако не директно онда индиректно. Немој шта замерити! A zar pravoslavlje takodje nije subjektivno ? isto kao i lepota slike ili knige. Ako nije kako ce 1,2 milijarde hinudsa da razumeju objektivnu vrednost pravoslavlja?...stotine miliona budista....vise od milijardu muslimana...i jos ko zna koliko sekti i religija...Ne postoji ni jedan razlog zasto je jedna religija iznad druge. Zavisi gde se rodis i koju porciju indoktrinacije dobijes. Isto kao sto volis da jedes to sto jedes. Da si rodjen u Koreji sad bi jeo zive hobotnice ko dobar dan xD...ne bi te odjednom pukao trenutak prosvetlenja pa seo na avion dosao u Srbiju i jeo sarme xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 23:15, миркан рече Не вреди расправљати на тему браћо и сестре да ли је нешто лепо и слично јер су то субјективне ствари. За Fildza брате како време одмиче ја још нисам срео у животу ствари које су тако логичне и истините као што је Православље, црква и Бог. Свакаквог сам животног искуства, што се каже за мало година свашта је прошло преко мојих леђа, али највеће истине у животу што сам чуо и доживео то је било у цркви. И што више постим, молим се, причешћујем, чиним добра дела и покушавам бити што год бољи човек више ми Православље има логике и смисла. Надам се да сам одговорио бар на неко твоје питање, ако не директно онда индиректно. Немој шта замерити! ne razumiju to ateisti,jer nisu nikada osijetili blagodat,to je njima nepojmljivo,zato ja pokušavam da govorim iz njihovog ugla ... što se estetike tiče ona ne mora biti subjektivna,ako tražiš dlaku u jajetu onda jeste,ali može se stvar gledati i malo generalnije i vidjećeš da su ljudi jedinstveni u ocijeni sta je lijepo,šta nakaradno.... Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 23:19, kordun рече tebi ako se on sviđa ti brate onda imaš nekih problema estetskih.... ali znam da se zezaš Ne, ne zezam se. Stvarno mislim da nije ruzna zivotinja. Sto se tice "problema" - jedini moj problem jeste da nemam isti kriterijum za lepotu kao i ti. Kao, uostalom, i svi ostali. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 23:23, petar m рече Ne, ne zezam se. Stvarno mislim da nije ruzna zivotinja. Sto se tice "problema" - jedini moj problem jeste da nemam isti kriterijum za lepotu kao i ti. Kao, uostalom, i svi ostali. govorim o elementarnoj estetici ne govorim sad o detaljima brate... ali možda za nilskog konaj i jesu u pravu,sad sam gledao slike i nije gadan kako se u mojoj svijesti činilo ima gorih žena Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Постоји математичка,дијалектичка...,а постоји и женска логика Ни логика није увек логична! Вера не искључује логику,али је превазилази,као и љубав. Неко остаје у оквирима логике,а неко је и надилази. Неки примери светитеља указују на одсуство сваке логике. Ходање по води нпр.искључује сваку логику,кад призовеш логику,онда си логичан,али почнеш да тонеш. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 23:29, kordun рече govorim o elementarnoj estetici ne govorim sad o detaljima brate... Dobro, tu bismo mozda i mogli da se slozimo. On 7. 11. 2013. at 23:29, kordun рече ima gorih žena Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 I ja nešto da kažem, ono što je logično ne mora da bude tačno. I ono što je tačno nije uvek logično. Пг and миркан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 On 7. 11. 2013. at 23:30, Нифада рече Постоји математичка,дијалектичка...,а постоји и женска логика Ни логика није увек логична! Вера не искључује логику,али је превазилази,као и љубав. Неко остаје у оквирима логике,а неко је и надилази. Неки примери светитеља указују на одсуство сваке логике. Ходање по води нпр.искључује сваку логику,кад призовеш логику,онда си логичан,али почнеш да тонеш. Logika ne iskljucuje veru ali zato moze da iskljuci predmet vere. Npr ako verujem da je Zemlja ravna ploca kad primenim logiku na tu tvrdnju i relevantne cinjenice ispostavice se da je moja vera idiotluk. Takodje moze da se tumaci unutrasnja logika neke knjige ili price. Tako biblija nema unutrasnju logiku i pravoslavnima je dobro poznata ta cinjenica..protestantnima izgleda nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука