Jump to content

Ovo su sve planete koje je NASA do sada pronašla (VIDEO)

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

Ovo su sve planete koje je NASA do sada pronašla (VIDEO)

| HUFFINGTON POST

NASA je na misiji da "ulovi" sve planete na kojima je možda moguć život i do sada je imala poprilično uspeha u svojoj potrazi.

14876972527b91146f320439995590_orig.jpg

Ove nedelje Nacionalna svemirska agencija objavila je da je svemirski teleskop Kepler otkrio 833 planete od januara i tako doveo broj poznatih planeta do 3.538. 

U slučaju da vam je teško da zamislite ovaj broj, NASA je napravila animaciju koja ilustruje sve planete koje je Kepler otkrio. Vizualizaciju je napravio Danijel Fabricki, i u pitanju je treća po redu koja oslikava planete koje je Kepler otkrio. 

Animacija pokazuje „relativne veličine orbite i planeta u planetarnim sistemima koje je Kepler otkrio do 13. novembra“, napisao je Fabricki na svojoj YouTube stranici. 

-- Pročitajte i Dve milijarde "naseljivih planeta" u našoj galaksiji -- 

NASA je svemirski teleskop Kepler lansirala 2009. godine, a njegov cilj bio je beleženje svemirskih tela koje orbitiraju oko zvezda u Mlečnom putu u nadi da će pronaći više planeta sličnih Zemlji. 

Ono što su naučnici otkrili jeste podatak da su ovakve planete znatno uobičajenije nego što se to mislilo.

Подели на овим сајтовима

Неће дуго проћи до потврде да на другим планетама постоје услови као на Земљи. Моје је мишљење да су неке планете изузетно квалитетне за насељавање.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Неће дуго проћи до потврде да на другим планетама постоје услови као на Земљи. Моје је мишљење да су неке планете изузетно квалитетне за насељавање.

a na čemu temeljiš to mišljenje ?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Stephen-Colbert-Popcorn.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@@Ignjatije,

Размисли само. Библијски почетак значи да су земља и биљни свет постојали без сунца - јер је сунце створено после земље и биљног света. Наука с тим нема ништа.

После пада - уколико верујемо библијском казивању - све је почело да постоји на некакав другачији начин. Тај начин је наше постојање у оквиру независне науке.

Шта се десило - тачније, шта се могло десити у односу на ово о чему говорим? Моје је мишљење да је биолошки свет распрострањен - боље рећи растављен, раскомадан, итсл. - широм космоса као последица пада.

Ако верујемо казивању Библије о стварању сунца после биљног света - што је апсурд из перспективе науке - онда је легитимно претпоставити да након пада постоје бројне планете са биљним светом, јер Земља као планета - на којој данас живимо - није библијски првобитни почетак творевине. Једном речју, сада живимо у стању пада, што подразумева драстичне разлике и промене у односу на првобитно стање које је описано библијским стварањем.

Дакле, нема препреке у теологији, како год желели да је тумачимо, за могућност постојања бројних настањивих планета. Начин и космологија нашег постојања је последица пада, што допушта претпоставку да биљни светови постоје у изобиљу не само на једној планети - све то као необично, драматично и ново постојање у стању пада.

Шта кажеш на то? :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@@Ignjatije,

Размисли само. Библијски почетак значи да су земља и биљни свет постојали без сунца - јер је сунце створено после земље и биљног света. Наука с тим нема ништа.

После пада - уколико верујемо библијском казивању - све је почело да постоји на некакав другачији начин. Тај начин је наше постојање у оквиру независне науке.

Шта се десило - тачније, шта се могло десити у односу на ово о чему говорим? Моје је мишљење да је биолошки свет распрострањен - боље рећи растављен, раскомадан, итсл. - широм космоса као последица пада.

Ако верујемо казивању Библије о стварању сунца после биљног света - што је апсурд из перспективе науке - онда је легитимно претпоставити да након пада постоје бројне планете са биљним светом, јер Земља као планета - на којој данас живимо - није библијски првобитни почетак творевине. Једном речју, сада живимо у стању пада, што подразумева драстичне разлике и промене у односу на првобитно стање које је описано библијским стварањем.

Дакле, нема препреке у теологији, како год желели да је тумачимо, за могућност постојања бројних настањивих планета. Начин и космологија нашег постојања је последица пада, што допушта претпоставку да биљни светови постоје у изобиљу не само на једној планети - све то као необично, драматично и ново постојање у стању пада.

Шта кажеш на то? :)

ne bi se složio sa tobom,Bog je stvorio svijetlo prije svega toga što si naveo,kasnije je stvorio da bude noć i dan,prvo je uvijek bio dan,onako kako govori knjiga postanja...

Подели на овим сајтовима

Знам и слажем се са тим да је светлост била на месту број један у библијском стварању. Међутим, та првобитна светлост, као уопштен појам светлости, по свему судећи није исто што и садашњи појам светлости.

Наиме, у почетку је некако постојао биљни свет без класичне сунчеве светлости. То данас није могуће. Према томе, а како неки теолози тумаче, првобитна светлост се поистовећивала са божанским енергијама.

Само причамо о томе. Волео бих да продубимо дискусију.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Шта кажеш на то?

Фантазија. Нема никаквог теолошког утемељења. Ово што си написао је само неко твоје лично мишљење. Не кажем да на другим планетама не постоји живот, али са теологијом то нема везе.

У Откровењу се спомиње Нова Земља, нова твар, како ће ова проћи са хуком... изгореће. Највероватније то представља потпуно растапање атома... Како год било Бог нас неће спасити тако што ћемо открити нове планете. Он то нигде не каже ни буквално ни метафорички. Време је близу, ми од Исуса Христа бројимо последње дане. Исус је рекао да ће крај настапути када се Јеванђеље буде проповедало свим народима на Земљи. То је још мало па ово време. Нигде није спомињао друге планете ни народе на њима. За тако нешто мислим да нема времена. 

Подели на овим сајтовима

Нисам ни ја споменуо друге народе на другим планетама, него само биљни свет. Што се тиче појма ,,земље'', мислим да се то односи на целокупну материју а не само на једну планету - нашу Земљу.

Свакако се слажем са тим да је спасење много дубље и да ће се све потпуно променити. Овде говоримо о мало спекулативним стварима и потребно је да пажљивије саслушамо једни друге.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Нисам ни ја споменуо друге народе на другим планетама, него само биљни свет. Што се тиче појма ,,земље'', мислим да се то односи на целокупну материју а не само на једну планету - нашу Земљу.

Свакако се слажем са тим да је спасење много дубље и да ће се све потпуно променити. Овде говоримо о мало спекулативним стварима и потребно је да пажљивије саслушамо једни друге.

brate biljke su stvorene na jedan genijalan način,ako pogledaš to kruženje ugljenika i reakciju fotosinteze to je genijalno i nemoguće je bez fotona,ja ne znam za ni jednu biljku koja funkcioniše bez fotosinteze.Prema tome prvobitna svijetlost je ko i ova današnja ,foton kao foton,neophodan biljci da živi...ko i životinji kiseonik,mada tu imamo izuzetak nekih bakterija koje ne trebaju kiseonik.postoje gljive,ali one nisu biljke,oni su treća vrsta organizama koje mi poznajemo na našoj planeti osim nas koji smo četvrti kao ljudi,nećemo se valjda u životinje ubrajati,mada tijelo nam funkcioniše tako

Подели на овим сајтовима

@@kordun,

Разлика је у томе што данас не можемо замислити фотосинтезу без сунца, док је у првобитној творевини тога било. Мени је то још лепше, што кажеш, ,,генијално''. :)

Уосталом, у есхатолошком царству неће бити сунца. А опет, светлости ће бити на претек. :)

• Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

brate biljke su stvorene na jedan genijalan način,ako pogledaš to kruženje ugljenika i reakciju fotosinteze to je genijalno i nemoguće je bez fotona,ja ne znam za ni jednu biljku koja funkcioniše bez fotosinteze.Prema tome prvobitna svijetlost je ko i ova današnja ,foton kao foton,neophodan biljci da živi...ko i životinji kiseonik,mada tu imamo izuzetak nekih bakterija koje ne trebaju kiseonik.postoje gljive,ali one nisu biljke,oni su treća vrsta organizama koje mi poznajemo na našoj planeti osim nas koji smo četvrti kao ljudi,nećemo se valjda u životinje ubrajati,mada tijelo nam funkcioniše tako

To je sve tolko genijalno da je van ljudskog poimanja i razumevanja, pa bilo sta da pogledas najobicniju trsku pa to je savrseno. nema recimo nijedna ruzna zivotinja, sve su genijalne, ma gde genijalne hahaha ne moze se opisati, sta god da pogledas, a da nije stvorio covek, jeste savrseno, meni je to sve cudo, najobicnija muva, koju sam danas poslao u vecna pljuvalista, jeste savrsena :))

A jedino sto covek sada moze je da imitira tvorevinu, muvu recimo, kad vam se muva pokaki na auto pljunete pa ostavite koju sekundu i samo prebrisete i skine se hahaha, spoljasnje varenje da ne kazem nesto drugo :))

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

zaista ljudi ja ne znam odakle npr. ateistima tolika vijera da slučajnosti i nasumičnosti mogu da vode toliku brigu o estetici,pa sve oko nas je predivno ,mnogo ljepše nego što mi svojim razumom umijemo da preoblikujemo...

po ateistima mi ne umijemo ni da nacrtamo sve ono što su slučajnosti predivno stvorile,nije li to jedan mega apsurd

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...