Млађони Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 http://libertarijanizam.org/portal/index.php/blog/2-kroni-kapitalizam CecaV је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Sto se ove teme tice, koji ti je uopste smisao favorizovanja forme naspram sustine? Mislis da je to bitno? http://tacno.net/novosti/neoliberalizam-objasnjen-deci/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Sto se ove teme tice, koji ti je uopste smisao favorizovanja forme naspram sustine? Mislis da je to bitno? Које форме које истине? Неолибелаирзам није крони капитализам. Не фаворизујем ја ни форму ни суштину већ називам ствари правим именом. Суштински неолибеларизам ти је 180 степени другачији од крони капитализам. Суштински у неолибеларизму држава се не меша у економију скоро уопште па фирма не може да лобира политичаре за њихову корист јер они немају никакву моћ. Називај ствари правим именом, а не онако како ти се свиђа. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Mene forma ne interesuje... a ne bi trebala ni tebe da interesuje. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Mene forma ne interesuje. Тебе не интересује ни суштина. А суштинска је разлика имеђу рођачког капитализма и неолибеларизма. Да си прочитао шта је у суштини неолибеларизам - схватио би. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 за оне који хоће и могу да слушају програм на енглеском, препоручујем ово (видео, 60 минута) Bill Moyers and former White House budget director David Stockman on how politics and high finance have turned our economy into a members-only private club. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Тебе не интересује ни суштина. А суштинска је разлика имеђу рођачког капитализма и неолибеларизма. Да си прочитао шта је у суштини неолибеларизам - схватио би. Ajde ti procitaj link sto sam ti dao. I mene interesuje samo i iskljucivo sustina, a ne neke definicije koje nicemu ne sluze pa i ne koriste, osim za nadje...nje po temama i spamovanje. Ne znam uopste sto sam ti odgovorio, glup sam. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 I mene interesuje samo i iskljucivo sustina, a ne neke definicije koje nicemu ne sluze pa i ne koriste, osim za nadje...nje po temama i spamovanje. Те дефиниције служе томе да би знао да разликујеш шта ваља а шта не ваља и да би логички могао да видиш шта је лоше а шта добро. Рационално да разликујеш. То се зове критичко и аналитичко размишљање. To набавиш па видиш колико овакви линкови (као овај што си ми дао) причају лажи. Ajde ti procitaj link sto sam ti dao. Прочитао сам линк, а аутори линка као и ти немају појма о капитализму. Као комунистичку критику капитализма да читам... Например, апослутно није тачно да се у неолибеларизму игнорише јавни интерес. То је дебела неистина. Ето чему ти дефиниције служе, да те не лажу овакви текстови. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Те дефиниције служе томе да би знао да разликујеш шта ваља а шта не ваља и да би логички могао да видиш шта је лоше а шта добро. Mislis da mi trebaju definicije da bih umeo da razlikujem sta valja a sta ne valja?! Ma daj ovo je vec za Monty Python Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Разлика између неолиберализма и овога што ми имамо код нас није у мањој улози државе, напротив. Разлика је само у степену у ком се та улога види, као и у "квалитету" и врсти улоге. Тамо држава приатним компанијама обезбеђује послове и тржишта, уређује сопствено тржиште (некад чак и директно регулише понуду и потражњу), и генерално ради на томе да правна лица напредују. Овде код нас... А добро, зна се како је код нас, нема потребе да на то још трошим речи. Либерали имају проблема са улогом државе, јер имају проблема са друштвеним наукама које нису економија, а посебно са друштвеном науком која се зове историја. Када либерали буду мало загребали по географији, геополитици, политици, историји, праву, социологији, и направе један упоредни приступ коме никако нису склони, онда ће моћи стварно нечему и да допринесу. До тада, само су маска за илузију дерегулације која је, ко зна због чега, толико битна у САД (можда опет због историјског развоја). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука