Jump to content

Nietzsche и хришћанство

Guest Alefshin

Препоручена порука

Па ето, драги мој Предање, свети владика Николај је размишљао о њему. И није сматрао да јеовај сатаниста. Полако брате, јако си брз да осудиш.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 171
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

По чему је био сатаниста?

Ниче је сву критику назови Хришћанства усмјерио ка католицизму и протестантизму а знамо да ни католици ни протестанти нису Хришћани,а чим је критиковао нехришћанско онда не можемо из тога извући закључак да је био сатаниста.

Мени је стало да читам Ничеа и дивим се његовој критици друштва.

Подели на овим сајтовима

Poslednji hriš?anin je umro na krstu.

Fridrih Nice

???? ?? ????? ?? ???????? ????????? ? ???????????? ???? ???????.

????? ?? ???????? ???????? ????? ??????????? ? ??????????? ?????????? ? ????????.

??? ???????????? ??????? ?? ????? ?? ???? ? ???????? ? ???????? ????????? ???????????

mislim da si pogresan tumac...

svakom vjerniku je stalo da upoznaje.. i mislim da svako ima slobodnu volju sta citati..

eto recimo meni je stalo da citam,kako to ti vec nazivas "Niceovu satansku ideologiju". da li to sad znaci da nisam vjernik?

Подели на овим сајтовима

?? ???? ?? ??? ??????????

???? ?? ??? ??????? ?????? ??????????? ???????? ?? ??????????? ? ?????????????? ? ????? ?? ?? ???????? ?? ??????????? ???? ????????,? ??? ?? ?????????? ???????????? ???? ?? ?????? ?? ???? ?????? ???????? ?? ?? ??? ?????????.

???? ?? ????? ?? ????? ????? ? ????? ?? ??????? ??????? ???????.

potpuno se slazem sa ovim kao slagalica  0104_cheesy

i naravno sa onim sto je dodao Aleksandar...

Подели на овим сајтовима

Увијек ме ова херметична затвореност подсјети на похвале које је Свети Григорије писао великом Оригену и захваљивао му се што им је Ориген омогућавао да проучавају сву могућу литературу:почев од древних списа до оних из његовог времена и уопште није било битно да ли су били хришћански или не.

Подели на овим сајтовима

@ predanjenapiši mi da li si i koliko pročitao o ničeu direktno i koliko si od drugih čuo o ničeo,da li se tvoje znanje o njemu zasniva na čitanju literature od dotičnog ili na citatima i poznavanju naslova njegovih dela...ja sam pročitao -tako je govorio zaratustra-.....rodjenje tragedije- sumrak idola...

Hristos protiv koga se NIče bunio,kočoperio i pljuvao ga nije moj Hristos...........to je izvitopereni Hristos evropskih fariseja.....duboko sam uveren da je Niče tražio istinskog Hrista celog svog života i žao mi je što ga izgleda nije našao...mada,nikad se ne zna,Gospod je znalac naših srca

da kažemo da vladika Porfirije kaže ,što i ja mislim,da kada bi svetim ocima preveli Ničea na njihove termine i njihov jezik,oni bi rekli...ovaj je naš............pre svega zbog bunta protiv lažnog morala i pogrešnog hrišćanstva kojim su se služili u svoje svrhe

čekam odgovor.... 1317_womens

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Дајте на насловну страницу сајта светоотачку и праволсавну литературу и текстове.

Ком православном вернику је стало да чита и размишља о Ничеовој сатанској идеологији?

što se tiče ovog 1,kad budeš ušo u moderaciju,možemo da diskutujemo,a što se tiče 2. -ima takvih pravoslavaca možda ne u velikom broju ali ih ima

Постављена слика

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Наравно да их има Моцарте. Ево да поновим, један од тих православаца је и свети владика Николај Велимировић.

Подели на овим сајтовима

eto,sad se i niče(m)u smejemo............ponovo  0311_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/joooj.gif joooj

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...