w.a.mozart Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 mislim da ovde svakako prednjači sveti Simeon novi bogoslov ''Ako ti dakle počastvuješ Hrista i primiš Ga i daš Mu mesto i spokojstvo u sebi, onda znaj dobro da ćeš čuti tajne iz riznica Duha Svetoga, ne kao da ćeš se nasloniti na grudi Gospodnje kao nekada ljubljeni učenik Hristov Jovan, nego ćeš u grudima nositi svecelog Logosa Božijeg, i bogoslovstvovaćeš nove i stare teologije i sve već napisane teologije shvatićeš dobro, i postaćeš blagozvučni organ koji će govoriti i zvučati iznad svake muzike.'' Плутон, Ламех, Лазар Нешић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 postavite sve što se makar malo uklapa u temu Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 evo ja postavljam sebe moju veru i želju za Hristom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Бог је бескрајно добар, нема тог греха који не може да опрости, ако се грешник каје.Старац Сава Рукумијски Пг and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Мислим да само човјек одушевљен Христом може на прави начин да свједочи Христа другом човјеку. Нажалост, ја сам искусио ону другу страну. Покушавао сам да свједочим људима Христа само устима. Покушавао сам да говорим о Богу, немајући Бога у срцу и то је бивало контрапродуктивно. Зато сада шутим о Христу, јер сва моја прича о Христу је сувопарна, јер је срце глуво и слијепо за Христа. Ум нешто покушава да срочи, али празнина у срцу говори да ја нисам Христа упознао. Мноштво људи и мноштво ствари провлачи се кроз срце, али Христа још нисам пустио у срце. Ум говори о Христу као сину Божијем, али нечистота срца је атмосфера у којој Христос не обитава. w.a.mozart, Плутон and Пг је реаговао/ла на ово 3 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 али имати свест о овоме је свакако први корак ка Христу... као блудни син... А КАДА ДОЂЕ К СЕБИ... Volim_Sina_Bozjeg and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Mislim, pricamo o odusevljenju zivim Hristom, i onda naidje poruka o Mozart kuglama (koje, inace, volem da je`m). Gospodo i braco, drz`te se teme, steta je ovako dobar naslov da se upropasti prejedanjem... Suncokret54 and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 https://www.pouke.org/news.php?cid=0&id=9262&do=view Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 У васкрсење Христово већина људи, додуше, верује, али мало је оних који га јасно виде, а они који га нису видели не могу ни да се поклоне Христу Исусу као светом и Господу. Јер речено је: Нико не може да каже да је Господ Исус, осим Духом Светим. А на другом месту: Дух је Бог и они који Му се клањају у духу и истини треба да се клањају. Ни свештене речи које свакодневно устима произносимо не кажу: "У васкрсење Христово поверовавши", него: "Васкрсење Христово видевши, поклонимо се Светом Господу Исусу, једином безгрешном". Како то да нас сада Дух Свети подстиче да говоримо (као да смо га видели, а нисмо) , "васкрсење Христово видевши", иако је Христос васкрсао једанпут пре хиљаду година, а ни тада Га нико није видео док је васкрсавао? Зар Божанско Писмо хоће да нас наведе на лаж? Далеко било. Оно, штавише, заповеда да говоримо истину како васкрсење Христово бива у сваком од нас верних и то да не једном, него, могло би се рећи, свакога часа сам Владика Христос у нама васкрсава, блистајући и сијајући зрацима непропадљивости и Божанства. Јер светлоносно присуство Духа показује нам васкрсење Владичино које се догодило ујутро, а тачније је рећи да нам даје да гледамо самог васкрслог. Зато ми и кажемо: Бог је Господ и јавио нам се, а наговештавајући Његов други долазак додајемо ово и говоримо: Благословен је Који ће доћи у име Господње. Дакле, онима којима се јави, васкрсли Христос свакако се објављује духовно самим духовним очима. Јер када се Духом јави у нама, Он нас васкрсава и оживљује из мртвих и даје нам да Га у себи видимо читавог и живог, бесмртног и вечног, и не само то, него нам јасно даје да знамо како нас са Собом саваскрсава и сапрославља, како и читаво Божанско Писмо сведочи https://www.pouke.org/news.php?do=view&id=9129&cid=0 Пг је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 У васкрсење Христово већина људи, додуше, верује Jesi siguran bas u ovo? Dobro bi bilo da je tako, ali nesto mi se cini da nije... a mozda i gresim... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Jesi siguran bas u ovo? Dobro bi bilo da je tako, ali nesto mi se cini da nije... a mozda i gresim... moraćeš da pitaš svetog Simeona, pošto je misao njegova a linkkovao sam tekst verovatno je vo vremja ono tako bilo Жика је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Da, sad tek vidim da je ovo prenesen text... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 "Ја пишем свима Црквама, и свима кажем, да драговољно умирем за Христа, ако ме само ви не спречите. Молим вас: не задржавајте ме неблаговременом љубављу; оставите ме да будем храна зверима, те да помоћу њих стигнем к Богу. Ја сам пшеница Божја: нека ме самељу зуби зверова, да бих постао чист хлеб Христов. Боље је: помилујте те звери да ми постану гроб и ништа не оставе од мога тела, да после смрти не бих био коме на терету. Тада ћу бити прави ученик Христов, када свет ни тело моје не буде више видео. Молите Господа за мене, да преко зверињих зуба постанем чиста жртва Богу." Свети Игњатије Богоносац. Жика, Плутон, Volim_Sina_Bozjeg and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Христос је радост, светлост истинита, срећа, Христос је нада наша. Однос са Христом јесте љубав, ерос, одушевљење, чежња за Божанством. Христос је све и сва. Он је љубав наша. Љубав Христова, односно љубав према Христу, јесте љубав која се не може одузети. Из ње извире радост. Радост је сам Христос. То је радост која те чини другим човеком. То је духовна "лудост", али у Христу. * * * Христос је рај, децо моја. Шта је то рај? То је Христос. Овде почиње рај. То је потпуно иста ствар: они који овде на земљи живе Христом, доживљавају рај. То је тако како вам кажем. То је исправно, истинито, верујте ми! Наш је задатак да се потрудимо да уђемо у светлост Христову. Није важно вршити формалне дужности. Суштина је у томе да будемо са Христом, да се наша душа пробуди и да заволи Христа, да постане света. Да се препусти божанској љубави. Тако ће и Он заволети нас. Тада ћемо имати у себи радост коју нам нико и ништа не може одузети. Више од свега, Христос жели да нас испуњава радошћу, јер Он јесте Извор радости. Ова радост јесте дар Христов. У њој ћемо познати Христа. * * * Suncokret54, w.a.mozart, Биљана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 da, zaboravio sam ovog svetog starca u početnom postu Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука