Jump to content

Кафа са сестром Васом (видео записи на српском)

Оцени ову тему

w.a.mozart

Препоручена порука

1233432_192374187608092_150225041_n.jpg

... je naziv video klipova koje radi sestra Vasa, monahinja Ruske pravoslavne crkve (zagranične) i predavač na odseku za liturgiku Univerziteta u Beču

https://www.facebook.com/CoffeeWithSisterVassa?fref=ts

http://www.youtube.com/channel/UCH-FBwgf93rU-g8BH3xiuUQ?feature=watch

Uz kaficu, sestra daje pregled žitija ili nečeg sličnog o svecu koji se tog dana slavi. Meni se dopalo

ovo je najnoviji klip od danas, za srpski prevod pritisnite CC i ispod CAPTIONS izaberite Serbian

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 1234727_697805866914495_938397845_t.jpg
    Vassa Larin

Dear Brother, thanks for your feedback! It would be great if you could help with the Serbian subtitles. We have one woman already helping with the Serbian captions (she has done two episodes thus far), but it would ease her workload if you could help as well. The way this works is, you send me your gmail address (just register for one if you don't have one yet - it's free), and then I will send you the link to gain access to the subtitles/captions. As you will see, the Youtube-program will have already done a Serbian translation, and you just go through that and correct the computer's "Serbian." BTW I was born and raised in New York, in the family of a Russian Orthodox priest, so I didn't really "learn" English. Thanks again for writing. Please pass it on to your Serbian friends, since we now have Serbian subtitles. Best regards from Vienna, S.V.

naravno, kontaktirao sam je i ekspresno je odgovorila, svaka joj čast :D

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ubačen srpski prevod...

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ubačen srpski prevod.

Divna pouka o svetoj Teodori i trijumfu nepravde u ovom svetu ali i o tome kako u sebi ostvariti pravdu uz Gospoda... moraćete sačekati da sestra Vasa odobri moj prevod kad vidi poruku da je prevod postavljen

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ubačen srpski prevod

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ubačen srpski prevod

Баш је духовито, помало неочекивано од монахиње... Добар зез са Јегермајстером :)

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

sestra Vasa me je obavestila da sada sve njene emisije imaju prevod na srpski... neke od njih nisam preveo pa sam primetio da nisu baš po mom ukusu prevedene ali neću da sitničarim... naravno, obavestio sam je da ću nadalje drage volje da prevodim sve klipove koje objavi. Sestra Vasa je iz Njujorka a živi i radi u Beču

http://ktf.univie.ac.at/site/lt/mitarbeiterinnen/article/3097.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Vassa_Larin

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Моци, позови је да дође на форум :)

pomenuo sam joj i linkovao ovu temu i rekla je da je pogledala ali verujem da sestra V. ima mnogo više obaveza od svih nas... snimi joj biografiju, oče...

In 2006-2008 she worked as the Graduate Assistant of the renowned expert on Byzantine Liturgy, Professor Robert F. Taft, S.J., at the Pontifical Oriental Institute in Rome. Taft directed Sr. Vassa’s doctoral dissertation on the Byzantine hierarchal liturgy, which she defended summa cum laude at the Orthodox Institute of Ludwig Maximilian University in Munich in December 2008. Larin’s dissertation, The Byzantine Hierarchal Divine Liturgy in Arsenij Suxanov’s Proskinitarij, was published in 2010 as volume 286 of the academic series Orientalia Christiana Analecta.

Since January 2009 Larin teaches Liturgical Studies at the Catholic Faculty of the University of Vienna in Austria. She is a founding member of the Society of Oriental Liturgies, and a member of the North American Academy of Liturgy. In 2012 Larin was included in the 30th Anniversary Edition of Marquis Who’s Who in the World.[1]

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Заиста предивно ! Моци од мене имаш пиво ! 

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...