Jump to content

Поставите питање Милославу Самарџићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Шта је то Равногорски покрет:

http://www.pogledi.rs/sta-je-to-ravnogorski-pokret/

Питање делује лако, али... тек недавно сам склопио коцкице.

Mорам признати.. да ми је тај термин још од саме његове промиЏбе био ненормално сумњив - скоро сигурно због своје неистиности пре свега, јер никад пре нисам ни од ког чуо да је био у том такозваном покрету него брате у ЧЕТНИЦИМА или у КРАЉЕВОЈ ВОЈСЦИ, или пак у ДРАЖИНИМА. Други разлог те одвратности, тог термина, иако ми је четничка идеологија уједно и једина идеологија на овом белом свету, иоле блиска  су  промотери овог термина, као и њихови некљакви ''лични ''покрети'' за ово или оно! Наравно и  и начини на који су то чинили ..

Невероватно је колико тај термин ''равногорски покерт'' има у себи заправо исту ону комуњарску клицу ''народноослободилачког'' некаквог ''покрета'' у најнегативнијем призвуку значења истог .. мислим на све оно штои је тај покрет чинио када је и ''ослободио'' овај ''наивни'' народ ..

Тако и дан данас, када се чује термин ''покрет''  ..  смрди на комунца који , на крају се то и потпуно јасно испостави, седи негде иза и држи конце тог и таквог ''покрета'' ..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Приказ 4. епизоде ТВ серије ''Равна Гора'':

http://www.pogledi.rs/ravna-gora-4-evo-draze/

Подели на овим сајтовима

Приказ 4. епизоде ТВ серије ''Равна Гора'':

http://www.pogledi.rs/ravna-gora-4-evo-draze/

Свака част!

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Питање за господина Самарџића:

ДА ЛИ ЈЕ ДАРИНКУ РАДОВИЋ СА КЋЕРИМА УБИО ЗАПРАВО ЊЕН БРАТ?

Слушао сам један видео клип у коме се каже да су све три заклане по наредби њеног брата јер је обрукала фамилију.

Мене занима колико је ово тачно.

Подели на овим сајтовима

Питање за господина Самарџића:

ДА ЛИ ЈЕ ДАРИНКУ РАДОВИЋ СА КЋЕРИМА УБИО ЗАПРАВО ЊЕН БРАТ?

Слушао сам један видео клип у коме се каже да су све три заклане по наредби њеног брата јер је обрукала фамилију.

Мене занима колико је ово тачно.

Чуо сам да их је поубијао ујак деце, значи могао би бити брат. 90% неко од родбине.

А комунисти су јој после рата убили мужа, кад се вратио из заробљеништва. С образложењем да је блатио лик ''народног хероја'', тј. његове покојне жене!

Подели на овим сајтовима

Чуо сам да их је поубијао ујак деце, значи могао би бити брат. 90% неко од родбине.

А комунисти су јој после рата убили мужа, кад се вратио из заробљеништва. С образложењем да је блатио лик ''народног хероја'', тј. његове покојне жене!

Тако сам и претпостављао. Ја сам читао неки есеј о Даринки Радовић и Софији Ристић на некој страници "Знаци" па сам зато питао. За мене је та страница комуњарска.

Подели на овим сајтовима

Чуо сам да их је поубијао ујак деце, значи могао би бити брат. 90% неко од родбине

Па да ли сте чули или знате, или претпостављате или имате некаква документа за то? Ако је ујак деце, то је онда њен рођени, односно њен брат свакако... Не кажем да није, само ме интересује, колико је то "чувење" и тих 90% блиско истини... 

Подели на овим сајтовима

Питања:

-Где је завршило злато краљевине Југославије?

-Реците неку велику битку између немаца и четника ?

-Да ли су четници учествовали у операцији Вајс на страни немаца?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Почели смо да објављујемо књиге у дигиталној форми, четири за сада:
http://www.amazon.com/s/ref=rdr_kindle_ext_aut?_encoding=UTF8&index=books&field-author=Miloslav%20Samardzic

На Жалост, Амазон не прихвата ћирилицу за сада.

Подели на овим сајтовима

Па да ли сте чули или знате, или претпостављате или имате некаква документа за то? Ако је ујак деце, то је онда њен рођени, односно њен брат свакако... Не кажем да није, само ме интересује, колико је то "чувење" и тих 90% блиско истини... 

Нисам хтео да помињем извор, пошто је човек преминуо, али ето... Гавриловић ми је причао, директор Музеја на Опленцу. То за ујака. А иначе од више људи из тог краја чуо сам да су убиства почињена због неморала. Просто људима је то било незамисливо.

Подели на овим сајтовима

Gospodine Miloslave,večeras sam prvi puta čuo da je državno zlato palo u ruke komunistima,jel to tačno prema vašim saznanjima i ako je tačno kako se to uopšte moglo dogoditi?

Злато су запленили Италијани, па су га после рата дали комунистима. Највећи део од, чини ми се, око 70 камиона злата. То су биле девизне резерве Краљевине, а од соц. Југ. је остало чини ми се неких 200 кг злата, плус наравно огромни дугови, које Крављевина није имала.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...